Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Kjapt spørsmål; Ally


Anbefalte innlegg

Hei. Litt av feriepengene har blitt svidd av på å kjøpe meg egen kano. Ally 16,5. Så unger, kjærring, bikkje, alle sammen gleder seg til tur nå. Jeg kommer til å ta den med på tur selvfølgelig, men mye av bruken kommer nok til å skje i nærheten av hytta mi. Og da lurer jeg på: hvis jeg veit jeg ikke kommer til å bruke kanoen feks i løpet av neste måned, er det greit å la den ligge montert ved hytta, eller ville dere demontert og pakka den vekk? Eller for å sette det på spissen, tar Ally`n skade av å ligge montert en hel sommer?  

Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 timer siden, finfyr skrev:

Hvor stort problem er dette? Tåler den ikke noen dager i sollys, eller kan den trygt henge på en vegg når solen en sjelden gang titter frem?

 

Du forkorter levetiden på kanoen. All plast blir sprø og råtten til slutt. Dess mer UV, dess fortere går det. Men når det er sagt, en kompis har en 15-20 år gammel Ally som er helt falma, så en god del tåler de jo.

Med en ny Ally, som var spørsmålet her, så ser jeg det som en fordel at den får stått montert en stund, for at den "former seg" skikkelig. Pass bare på å sette den opp 100% rett den første gangen..

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den 12.7.2016 at 18.33, fumigatus skrev:

Akkurat. Regnet med det. Det med sola har jeg tenkt på. Gjelder vel alt som er laget av plast, gummi, etc.  

Hvis det er på hytta, så er det vel bare å kjøpe en billg presenning og litt tau/strikker på biltema eller annet sted. Koster jo noen hundrelapper. Det beskytter vel mot UV det. Litt luft inn fra sidene så går vel det fint?

Endret av renzir
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kanoen har fått sin jomfrutur, en svært vellykket sådan. To voksne, to unger, bikkje og utstyr til 2 netter gikk så fint som bare det. Bikkja, 5 år gml KV, debuterte i kano. Var litt spent, men han brukte nøyaktig 20 sekunder på å slokne mellom beina mine, og så ut til å stortrives. Null problem. Jeg satt opp kanoen 2 ganger hjemme i hagen før tur. Tipsene om å merke på duken og div metall med sprittusj samt å sette den opp så nøyaktig som mulig første gang er meget gode. Jeg brukte faktisk bare 25 min med å sette den opp til første turen, så jeg tror ikke den blir liggende oppsatt og landfast i særlig grad. Veldig fornøyd med årets bruk av feriepenger, vi kommer til å ha stor glede av kanoen fremover. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer, jeg brukte vel ca 1 1/2 time første gang, ord og uttrykk fra folkedypets grunn tøt også ut. Vanskelig å få bunnmatta helt riktig plassert, har vel bommet med ca. 2 cm framme i bauen. Nå bruker jeg ca. en halv time. Singelkanoen veier bare 15 kg så den er lett å håndtere.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 years later...
På 19.7.2016 den 21.43, UTE avdelingen skrev:

Vi har to Ally kanoer  - har hatt dem i mange år - de lar vi være oppslått. Vi oppbevarer dem hengt opp i bakhagen utenfor sesong. Kanoene er falma, men helt fit for fight. Tror de tåler mye! 

Gammel tråd, men henger kanonene deres enda? Hvordan har dere hengt de opp? 

Vurderer å henge opp min kano selv, men er usikker på hvordan.... 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av aker
   Hei!
   Med en over middels interesse for friluftsliv og ikke minst kart har jeg etterhvert fått en relativt stor samling papirkart. De fleste er i ulike turkartserier fra ulike steder i verden (altså stort spenn i format og størrelser, men de fleste brettes til godt under A4-størrelse). Jeg har søkt etter et smart system, men har hittils ikke kommet over en god måte å lagre og organisere kartene. Dvs. det å organsiere dem er forsåvidt lett, men blir vanskelig i en kasse med mange andre kart. Jeg har forsøkt ulike mapper, men disse blir fort fulle og rommer sjelden nok til at jeg får det meste på et sted. Et annet alternativ er plastkasser av typen man får på Claes Ohlson, men synes ikke dette er et godt alternativ ettersom kartene fort blir liggende hulter-til-bulter.
   Jeg er altså ute etter en effektiv måte å organisere og lagre mange kart på. Vet du om den perfekte måten å lagre kart på? 
   Takknemlig for alle forslag, innspill og tanker! 😁
   /L
  • Av Hawk!
   Hvordan ser det perfekte tur-rommet ut? Skal bygge meg garasje(50 kvm med ca en meter knevegger i 2. etg. med muligens en ark/kvist) hvor loftet(isolert) da er tiltenkt blant annet lagring av turutstyr. Noen med noen gode tips til smarte løsninger som er lite arealkrevende? Egne erfaringer eller hvordan du har sett det for deg du skulle gjort det om tid, plass, penger og alle de andre faktorene falt på plass. 
    
   -Soveposer? Hengende vs store oppbevaringstrekk, eventuelt i ryggsekker
    
   - Telt og lavo? Finnes det sterke formeninger om lagringsmetode her?
    
   Når det gjelder alt annet av utstyr som parispulk, artic bedding, ski, sykkelhenger, sykkelvesker, primus, kokekar, turklær, sko kniver, kart etc. har du noen fiffige eller skikkelig systematiske varianter er det bare å skrike ut.
    
   Ser også for meg en vegg hvor jeg kan klistre opp bilder fra ulike turer, kanskje et par kart finner veien opp til veggen også.
    
   Råd til utforming av rommet eller bare generelle tips til god oppbevaring av utstyr settes stor pris på. 
    
    
    
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.