Gå til innhold
  • Bli medlem

Vertskapet på Leirvassbu oppsagt


Magnus S

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 113
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Forståelig. Det er jo forklart i artikkelen. Eierne bak Elveseter eier også Leirvassbu. Leirvassbu går godt. Elveseter noe mindre godt. Elveseter har rett til å gjøre det de gjør. De sier opp avtalen som ikke gir dem det samme som de tror Leirvassbu har som potensial. Dvs. de føler vel at vertskapet tjener for mye på leieavtalen og vil ha igjen mer selv.

Det forutsetter jo selvsagt at de klarer å drive like greit.

Her tror jeg nok på det som skrives at det primært er økonomiske motiv som ligger bak, noe annet var etter sigende tilfelle da DNT sa opp vertskapet på Gjendebu etter enda flere år.

Om det er pent, etisk etc. riktig er en annen diskusjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvsagt, jeg også forstår jo at de er i sin fulle rett til å gjøre dette og at de kan gjøre det de finner mest hensiktsmessig med sine steder i Bøverdalen.

Poenget mitt, og grunnen til mitt "merkelig", er at jeg har forståelse av at de som har drevet i 12 år har vært veldig godt likt og siden det også ser ut til at de har levert gode økonomiske resultater fant jeg dette merkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vertskapet på Leirvassbu har alltid vært veldig trivelige på alle måter. De har tilbudt billig og god overnatting og god mat. Vi har bodd på Leirvassbu en rekke ganger fordi det alltid er koselig der!

Det er synd at så flinke folk blir behandlet så dårlig. Jeg tviler på om jeg gidder å besøke stedet mer nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er synd at så flinke folk blir behandlet så dårlig. Jeg tviler på om jeg gidder å besøke stedet mer nå.

Du baserer din konklusjon på en kilde, Panda. Du vet ikke hva slags tilbud om endring av kontrakten de ev har fått før de ble sagt opp. De kunne kanskje også kjøpt stedet. Ingen som vet. Derfor synes det er skummelt med slike utsagn, selv om ingen er uenig i at de har vært hyggelige og at det var trivelig der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter mine erfaringer har det alltid vært trivelig på Leirvassbu, og vil forhåpentligvis fortsatt være det.

Jeg antar at nåværende bestyrerpar har hatt en kontrakt, enten på åremål eller med en klausul om

oppsigelse, evt reforhandling e.l., så rent formelt er sikkert alt i orden.

At beskjeden om avslutning av forholdet kommer gjennom eierfamiliens advokat og ikke i et møte mellom eiere og drivere, synes jeg imidlertid ikke virker direkte sympatisk. På den annen side kan jo dette indikere at det har vært kontakt mellom partene med sikte på nettopp f.eks. reforhandling uten at dette har ført fram, og at det muligens har ført til en mindre god atmosfære i forholdet.

Ettersom det i slike saker ofte ligger flere elementer enn de som kommer offentligheten for øre, synes jeg nok det er drastisk å bestemme seg for å boikotte stedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel i følge artikkelen i avisen kom det som et sjokk på dem, så jeg vet ikke om de har fått tilbud om så veldig mye, men den hele og fulle sannhet kjenner jo ikke vi så det blir bare spekulasjoner.

Neida, jeg bare tenkte at man i pressen alltid vil være interessert i å få sin side av saken fram så tydelig som mulig. Selvsagt var dette bare tatt av løse lufta, bare for å komme med eksempler for at vi vet ikke.

Men ja, ifra artikkelen kan man trekke konklusjonen om at forholdet mellom leiepart og eiepart i hvert fall i den siste tiden ikke ha vært det beste.

Men en ting jeg kan si (utifra mine erfaringer i reiselivet) er at det er helt vanlig ved leie-/eieforholdsskifter ved norske hoteller at ledelsen går eller blir sagt opp, uansett hvor flinke de har vært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som stamgjest på Leirvassbu synes jeg det er helt greit å mene noe om at de som har gjort stedet til det som det er i dag har blitt sparket. Jeg har ikke det minste dårlig samvittighet for det. Tvert imot gjentar jeg gjerne at de som har drevet stedet har gjort en fin jobb.

Måten de har blitt sparket på (og her bekrefter forsåvidt begge parter hvordan det har foregått) er usympatisk. Dersom eierne ønsker nye drivere er det helt greit, men da får de gå frem på en annen måte.

Noen boykott av stedet er det ikke snakk om fra min side. Men siden jeg ikke liker det som har foregått så gidder jeg rett og slett ikke bo der mer, og det er noe helt annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Måten de har blitt sparket på (og her bekrefter forsåvidt begge parter hvordan det har foregått) er usympatisk. Dersom eierne ønsker nye drivere er det helt greit, men da får de gå frem på en annen måte.

Såvidt jeg kan lese av artikkelen har ingen blitt sparket. Det er en avtale mellom huseier og et driftsselskap som er sagt opp. Magny Hilde og Bjørn Bjørgen er ansatte i eller innehavere av driftsselskapet uavhengig av om avtalen er sagt opp. Skal de sparkes, må de i tilfelle gjøre det selv. Dette er altså en avtale mellom to næringsdrivende parter som opphører, ikke noe ansettelsesforhold. Det er en vesentlig forskjell.

Dette viser noe av risikoen å drive virksomhet i leide lokaler. Man bygger opp en virksomhet som er stedbunden, det utvikles goodwill som er knyttet til stedet. Huseieren er den som får nyte godt av dette. Magny Hilde og Bjørn Bjørgen har antagelig ikke sikret seg lange nok kontrakter, noe de kanskje burde vært forutsigbare nok til å gjøre ?? Risikoen med lange kontrakter er at man er bundet lenge, uavhengig av om man klarer lønnsom drift eller ikke. De har sikkert gjort sine vurderinger, har de ikke gjort det har de feilet - nå ved å bli "uforutsigbart" sagt opp.

Jeg ser at de får være ut 2006, virker som ei rimelig oppsigelsestid. Er heller ikke uvanlig at advokater benyttes i oppsigelsessaker, for å sikre at oppsigelsen har nødvendig form og innhold. Dette forebygger tvister.

Jeg skjønner ikke hva som er usympatisk her. Skal huseierne tape penger ved å være snille? Eller skal de få effektivisere og sikre god drift, og ikke minst sikre framtidig drift?? Ingen vil ha et Elveseter som forfaller pga dårlig drift. Jeg må si at de to eneste overnattingene jeg har hatt der (så langt), jeg storkoste meg foran den intime peisen med flotte verker av bl.a Tiedemann på veggene. Men jeg må si at det var fredeligere å komme seg opp på Sognefjellet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du mener innelegget mitt ikke er relevant, skjønner du ikke mye når det gjelder avtaler mellom næringsdrivende. For det er slik jeg tolker artikkelen, at det er en avtale mellom næringsdrivende som har blitt sagt opp. Verken mer eller mindre. Altså har ingen blitt sparket slik du antyder. Du kan kanskje utdype hva som er usympatisk med framgangsmåten her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og tilsvarende finner vi for utleiekontrakter i boligmarkedet mellom privatpersoner.

Eier av bolig må da for pokker ha rett til å benytte sin egen leilighet etter endt oppsigelsestid eller ved utløp av kontrakten !!

Jeg kan ikke se at eier av den grunn skal betraktes som skurk !

PS! Hadde staten eid alt i Norge, ville derimot ikke dette hadde inntruffet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uansett hvordan de juridiske forhold er, er det trist at mennesker som har gjort en så god jobb blir fratatt denne. Jeg tviler sterkt på at de finner et like godt værtskap. Kjære Gud, ikke la noen fra Vole- eller Sulheimfamilien overta...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svein; vedr bruk av advokat - jeg er selvsagt enig i at det i en sak som denne må brukes advokat for å sikre at alle formelle forhold er ivaretatt. Det jeg synes er noe merkelig og nærmest grenser til feighet er OM det har vært slik at familien Elveseter - som tross alt har samarbeidet (godt, skulle jeg tro) med familien Bjørgen gjennom mange år, underretter om samarbeidets opphør, IKKE ved å sette seg ned sammen med sin partner og snakke om avgjørelsen, bakgrunnen for den etc, men ved å la beskjeden gå gjennom tredjemann. For det er jo vanligvis et samarbeide det er snakk om i slike forhold, utleier ogl eier gjør f.eks. anleggsmessige investeringer, ut- og ombygginger i konferanse med hverandre og med basis i avtale/forhandlinger om hvor kostnader til slikt skal falle.

Men jeg ser -som antydet i forrige innlegg - ikke bort fra at direkte kontakt i forkant av adovkatbrevet har forekommet, selv om det ikke virker slik - i følge media. Og dermed synes iallefall jeg det er vanskelig å ha noen bastante oppfatninger i denne saken, ettersom jeg ikke har vært inne i den og kjenner alle detaljer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sant, Tom.

Jeg husker en gang jeg hadde et spørsmål angående Høgvagltindene, så jeg ruslet bort til en av jentene som jobbet der og spurte. Jeg tenkte vel noe sånn som "dette nytter ikke, hun vet sikkert hvor Kyrkja er og hvor Spiterstulen er, men that's it...Høgvagltindene har hun nok aldri hørt om selv om hun har jobbet her i ukevis". Stor ble overraskelsen da svaret kom...nøyaktig og utfyllende, og ikke bare kunne hun svare, men hun hadde visstnok vært der oppe for et par dager siden. :D

På veggene på Leirvassbu henger det alltid en del oppslag der toppene rundt hytta nevnes. Ser ut til at de på denne turisthytten har fått øynene opp for at noen mennesker faktisk går andre steder enn langs t-merkede ruter i dalene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var synd, for vertskapet på Leirvassbu er hyggelige, i motsetning til drittsekkene på Spiterstulen.

Når er det thrilleren fra Leirvassbu kommer på kino?

Eftersom jag nyss haft mycket positiva erfarenheter av Spiterstulen (och likaså av Leirvassbu), skulle det vara intressant att veta vad som ligger bakom ordet "drittsekkene" (helnorskt) och kanske även bakgrunden till uttalandet. Det verkar finnas fler negativa synpunkter i temat som en utomstående inte förstår.

C.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette kom som et sjokk. :D Leirvassbu kan ikke bli det samme uten Magni og Bjørn. Hvis kokken Helge Nesse også blir sagt opp, blir stedet et tomt skall uten innhold.

Førstereaksjonen min er sinne. Jeg er ikke sikker på at jeg har lyst til å reise til Leirvassbu etter dette.

Grunnen til at Leirvassbu har vært så populær er ikke bare den strålende beliggenheten, men også følelsen av å være velkommen. Denne følelsen hadde jeg ikke tidligere på Spiterstulen, men i det siste har det blitt bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eftersom jag nyss haft mycket positiva erfarenheter av Spiterstulen (och likaså av Leirvassbu), skulle det vara intressant att veta vad som ligger bakom ordet "drittsekkene" (helnorskt) och kanske även bakgrunden till uttalandet. Det verkar finnas fler negativa synpunkter i temat som en utomstående inte förstår.

C.

I Tom's verden er vel sånn ca 90% "drittsekker", så jeg tror ikke at verken du eller de på Spiterstulen skal tillegge dette så altfor mye vekt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leirvassbu var vel den eneste privateide hytta som ga et tilbud av høy kvalitet til rimelig pris i Jotunheimen. De fleste andre hyttene som er eid av lokale krefter er enten preget av forfall (Juvasshytta, Krossbu), er generelt kjipe (Spiterstulen) eller er uforholdsmessig dyre (Jotunheimen fjellstue).

Heldigvis finnes det alternativer:

- Gjendesheim er faktisk ganske bra hvis man greier å flire av alle nissene som skal over Besseggen. Billig og bo og grei mat.

- Valdresflya vandrerhjem er billig og veldig trivelig

- Turtagrø er greit hvis man bor på annekset.

- Sognefjellshytta går også an.

Forøvrig er jeg glad for at DNT klarer å tilby folk vesentlig bedre og billigere overnatting enn de private fjellhyttene. Hadde ikke vært mye trivelig i Jotunheimen uten DNT.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive

Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.