Gå til innhold
eliza

Noen sjans for at denne soveposen holder mål?

Anbefalte innlegg

jeg har flere soveposer liggende som trolig er noe billig møl og duger kun til innebruk. 

I mitt blonde øyeblikk da jeg var i London i helgen klarte jeg å investere i nok en tullesovepose, som stod at den skulle klare -9 grader men hadde jeg tenkt meg om et halvt sekund til hadde jeg vel skjønt at en sovepose til £40 som i tillegg er superkompakt tvilsomt klarer det. Når den i tillegg var på supertilbud til 50% burde jeg lukta lunta, men jeg hadde virkelig et blonde moment! Gudskjelov var det bare 200kr. 

Uansett - jeg har lyst å ta 2 dagers turer i fjellet i sommer et par ganger og står nå med det faktum at jeg har potensielt 5 soveposer som ikke duger for meg som "kronisk frysepinne". (Jeg tenkte å gå med mannen og ungene på 5 og 7, så vi skal ikke så langt og høyt - i tillegg er det på sørlandet så det blir vel ikke de laveste temperaturene) 

Tror jeg. Jeg sov i en t-skjorte og shorts i min siste investering i natt i teltet i hagan sammen med ungene - temperaturen skulle visst være 13 grader i morges - og jeg frøs! Om det er soveposen eller meg som er problemet - det kan godt være kombo.( Jeg tror ikke de soveposene ungene hadde er fantatisk mye bedre - men de hadde ikke frøset - sa de. )

Selv med et liggeunderlag og teppe under soveposen og meg, så frøs jeg.

Så har jeg funnet denne i huset. (se vedlagt bildet) Jeg aner ikke noe om den, og jeg har ikke brukt den på 10 år tror jeg.

Er det noe mulighet for at den kan holde mål eller bør jeg bare stupe i bruktmarkedet? 

Tanken er å bruke mer tid i fjellet fremover. Jeg har lyst å komme meg mer ut på teltur og evt skaffe meg dnt medlemsskap og kunne bruke hyttene, men jeg har veldig mye og lære, og så tenker jeg at det er vel en terskel på å klare å gå lengre turer i strekk og bære tungt på ryggen. 

takk for svar

- den blonde n00ben

 

 

 

 

image.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser ut som den har komfort-temperatur på +5 for  kvinner. Hvis du er lett-frossen så er det en litt for kald pose for høyden hvis du vil ha litt marginer på din side. Det kjekke med soveposer er at de lar seg kombinere ved at du tar den romsligste utenpå den andre. Så denne posen og en annen burde være nok. Se etter en tresesongs-pose med komforttemperatur(kvinner) på noen minus for å være på den sikre siden hvis du skal på fjellet. I lavlandet sommerstid så duger den avbildede muligens. :)

Å ha et liggeunderlag som reflekterer nok varme er av stor betydning. Gjerne et med r-verdi på minst tre eller mer(de fleste liggeunderlag har en r-verdi påført som sier hvor mye varme som reflekteres tilbake. På vinter/høst helst over fem)

Feks disse:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Endret av RoyN

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Anbefaler deg til å lese denne linken: Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg bruker kun soveposer i dun. Sparer mye vekt,plass og er mye mer komfortabel. Du skal ikke gå etter hvor mye soveposen tåler i ekstreme forhold, men se heller på hva komfort temperaturen ligger på. Jeg har forelsket meg i Marmot sine dun soveposer. Spesielt Marmot Sawtooth 3 sesongs sovepose som du får utrolig mye for pengene.

Denne soveposen som du har bilde av er mest sannsynlig alt for lang til deg (220cm). Alt for stor sovepose vil du kunne begynne å fryse i på grunn av for lite isolasjon og for mye luft. Husk att det er kroppen din som er varmekilden og ikke soveposen. Soveposen skal isolere og holde varmen best mulig. Vil anbefale deg å bruke lakenpose eller ullundertøy i tillegg til sovepose vist du er en frysepinne. 

Den er av kunstfiber og har en komfort temp på +2 til menn og +5 til kvinner. Det skal kunne være en helt grei 3 sesongers sovepose. Men som sagt så må den prøves ut i forskjellige temp forhold før du vet sikkert hvor godt den isolerer.  

God Tur!

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En god sovepose er viktig, men kanskje enda viktigere er liggeunderlaget. Hva slags underlag bruker du? Om du bare bruker et tynt skumunderlag er sjansen stor for at du kan klare deg med en av posene du har til sommerbruk, hvis du investerer i et skikkelig liggeunderlag. f.eks. Exped eller Therm-a-rest oppblåsbart.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mener jeg leste ett sted at Lars Monsen brukte vekta på posene. 0-1 kg : sommer, 1-2 kg: 3 sesong. 2-3 kg: vinter, over 3 kg: vinterekspedisjon.

Din veier 1800 gram og selv om fyllet ikke er super hi Tech og det beste, bør sommertemp i fjellet gå.

PS: De fleste materialer vil over tid miste noe spent (isolasjonsevne), så bruktmarkedet er nok ikke det beste til slike kjøp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Turlyst

Selv om sommeren kan tempen krype ned til 0 og noen ganger enda lavere. Fryser du i tillegg mener nå jeg at comfort temp. på +5 ikke er varmt nok. Jeg ville vurdert en noe varmere sovepose.

Brukes den lite bør du vurdere kost-nytte. Et fleece teppe i posen og et godt underlag hjelper på dersom det ikke blir særlig kaldere enn comfort tempen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker selv aldri sovepose med komfort temp på noe høyere enn 0 grader, den sommerposen jeg har nå er av dun og har en temp på -1 grader. Det holder akkurat, mtp å holde meg varm, på fks Hardangervidda om natta når det kryper nedover mot frysepunktet. Jeg er sånn passe frysen, når det kommer til sovepose hvertfall. Som liggeunderlag bruker jeg Mammut Light Pump Mat UL som har R verdi på 4.1

Hvis det skulle bli enda kaldere og jeg begynner å fryse så tar jeg på meg ullundertøy, sokker og ei lue på hodet, da blir jeg god og varm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Annajoh
   Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.
   Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!
  • Av Trine Elde Pedersen
   Jeg er en frostpist, noen med erfaringer på denne? Pengboka tillater ikke sovepose til tusenvis av kroner, og ser det er en del tilbud på denne nå. 
   Andre forslag til gode/greie varme poser til en studentvennlig pris? Må ikke ha den letteste posen, ryggen og beina tåler og liker litt arbeid. 
  • Av ost
   Hei
   Neste uke fyller dem minste datteren min 9 år, og sovepose står på gaveplanen. Mine to eldre barn har alle fått variasjoner (etter når de er kjøpt) over Mammut 3-sesaon MTI sovepose. Disse har ligger mellom 1,5 og 1,8 kg, syntetisk, og har en komforttemperatur rett over null. 
   Disse soveposene er greie de og jeg kunne fort ha kjøpt lik til minstejenta, men jeg irriterer meg grønn over hvor vanskelig det er å komprimere disse soveposene skikkelig, spesielt når utgangspunktet er at de skal ned i en barnesekk.
   SÅ: hva gjør dere som har barn, og hva kjøper dere? Går dere for dun for barna? Jeg er opptatt av at en sovepose for et barn ikke skal være en porselensdukke - den må kunne brukes. Samtidig vil jeg ha lav vekt, holdbarhet, god komprimering og lav pris (ja jeg vet jeg vet, pose og sekk osv). Bruken er primært telt og hengekøye. Kanskje åpen himmel etterhvert også. Jeg tenker jeg kjøper en pose nå som hun skal ha til hun a) eksploderer i vekst og må ha ny av den grunn eller b) sliter ut den hun nå får eller c) kjøper selv når hun en dag begynner å blir mer kravstor. 
   Denne kunne kanskje vært en mulighet: Skjult lenke - logg inn for å se den?
   Fjellsport har vårsalg, hva med denne: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hekta på tur har jo denne: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Mange har også tidligere snakker om Warmpeace Viking, men holder denne på duna? Og er det verdt å kjøpe nå som det ikke er på salg?
   Hva gjør dere og hva bruker dere? 
  • Av StorHans
   Hei!. 
   Jeg planlegger tur fra Skien til Eidfjord/omegn. Og jeg skal gå over vidda. Jeg skal starte turen fra Skien i midten av August. 
   Jeg vurderer både dun og fiber. Men ettersom jeg skal sove i telt, og har mulighet til å tørke utstyr på hyttene. Så vurderer jeg sterkt og prøve ut en dunpose for første gang. 
   Jeg håpte med dette innlegget at noen kunne gi meg noen innspill til valget av sovepose. Jeg har sett meg ut 3 alternativer. 
   -Takker for alle svar!!! 
   Enten Helsport Alta. t-limit - 6.           1.6kg.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Marmot never winter dun. t-limit - 1.7. 850g.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Eller Mammut nordic dun. t-limit - 5. 1kg.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   I vedlegget under så har jeg lagt til været som var ved Sandhaug hytta midt på Hardangervidda. Fra midten av August i fjor.

  • Av klyts
   Hei, har god erfaring med tørking av ullundertøy,  sokker osv i syntetisk sovepose, men vurderer å kjøpe dunpose for å spare volumet/vekt i sekken. 
   Siden du dunposer er mere ømfintlig for fukt lurer jeg på om noen har erfaring med det? Går det greit å tørke klær i dunpose på 8-9 dagers telttur på høsten? 
   På forhånd takk.
    
   Klyts
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.