Gå til innhold

Anbefalte innlegg

For dere som "leker" med tracking av turer/ jakt i skog og mark så lar nå Google Earth deg importere spor om du konverterer dem til kmz-filer fra f.eks .gpx 

 

Det gjør at du blant annet kan se dem i 3D.

 

En artig detalj

 

Det samme gjør Google Maps og du kan der lageret dine egne kart og f.eks lage Turkartet 2017 og få alle turer og spør på samme visning. 

 

Dette kan igjen enten være helt privat,  offentlig eller kun delt med dem som har linken og man kan velge om de har lesetilgang eller også anledning til å endre. 

 

Med flere jaktkompiser med samme kart så ser man fort hvit bra/dårlig Men har dekket terrenget...

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 hours ago, Tor-Erik-L-77 said:

Men google maps har da forferdelig dårlig terreng og detalj informasjon i sine kart, sikkert en artig gimmick men det er jo ikke mulig å se noe i kartet? ;)

De går vesentlig dårligere enn f.eks kart.finn.no som har fått fantastiske satellittbilder etter at de oppgraderte.

 

Sånn visuelt sett var det morsommere med Earth ja...

 

I Maps vil det variere litt ut fra hvilket bakgrunnskart som er valgt. Det hadde vært fantastisk å kunne fått opp tracket fra en dag på Finn-satelitt-bildene. Da kunne du sett om kompisen har gått rundt en busk på høyre eller venstre side...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av a_aa
   Bruker appen Locus Map Free (Skjult lenke - logg inn for å se den) på mobilen (Moto G4 Plus) til både å planlegge og spore turene som jeg tar i områder der jeg ikke er særlig kjent.
   Men jeg synes planleggingsjobben blir knotete med mine tykke fingrer på den lille mobilskjermen.   Jeg ønsker derfor å gjøre dette ved å kjøre appen på PC med velkjente grensesnitt og kart, og deretter overføre gpx-filer til mobilen når ruten er ferdig snekret. Og da må jeg vel til med en eller annen emulator for å få kjørt appen på PC-en.
   Noen som har gode eller dårlige erfaringer med noen slike emulatorer brukt til å kjøre navigasjonsapper for Android? Gode råd å komme med? 
  • Av Torstein Ingebrigtsen Bø
   Hei,
   Etter suksessen med Skjult lenke - logg inn for å se den prøver jeg meg nå på turkart til Garmin. På Skjult lenke - logg inn for å se den kan en nå kjøpe turkart for Garmin, hele Norge for kr 349. Dette er generert fra Statens Kartverk N50 datasett, likt som turkart på Skjult lenke - logg inn for å se den og Garmins "TOPO Opplev Norge v4 PRO".

   Garmin TOPO Opplev Norge v4 PRO og kartmannen kartet er basert på samme datagrunnlag og derfor ganske like, men hovedforskjellen er:
   Garmin kartet har høydedata innebygd som gjør at en kan lage 3D kart og skygger, planen er at dette skal komme på kartmannen også (begge har høydekurver) Jeg oppdaterer kartet hver måned, mens jeg er usikker på hvor ofte Garmin oppdatterer kartet (fri oppdatering i 12 mnd er inkludert) Prisen på garmin kart er kr 1299, mens kartmannen kartet koster nå kr 349. Forskjellen mellom frikart og kartmannen er:
   Flere navn er inkludert i kartmannen kartet. Det er flere hytter og byggninger i kartmannen kartet, spesielt "på bygda" Andre stier er med på kartmannen enn frikart. Frikart er veldig bra og ofte bedre enn kartmannen i sentrale strøk siden det er basert på open street map. Mens det er motsatt utenfor allfarvei.  
   Jeg kommer til å jobbe videre med kartet til høsten, så kom gjerne med tilbakemeldinger og forbedringsforslag!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.