Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hvilke smarttelefon anbefaler dere som gps?

Har kikket på et par stykker nå og Samsung xcover 3 virker lovende, noen som har erfaringer?

 Vil ha vanntett, tåle støt, lang batteritid, god nok skjerm til å lese kart og mulighet for å laste ned de mest kjente kartappene (norgeskart osv). Ikke svindyr heller 👻

Endret av sovelenge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Norgeskart på windows 10 telefon fungerer hvertfall ikke tilfredsstillende. Gps`en lokaliserer meg av og til. Lagre kart er det ingen funksjon for.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
On 27.3.2017 at 1:38 PM, horisont said:

 Våte hender og mobil er enda et problem, noen handypersoner må finne lure løsninger med "mobilparaply" og sette de i salg (da hadde jo mobiltelefonene konkurert 100 % med vanlige gps). Drømmetelefonen for turgåere må jo være Samsung S7 ACTIVE, men denne finnes dessverre kun i USA.

CAT telefonene skal visst nok fungere med våte hender, med hansker også. Kjøpte CAT s40 idag. Fungerer fint med våte hender, men vann fra springen aktiverte linker på skjermen på samme måte som når jeg trykker på skjermen med fingrene. Men dråpene som lå på skjermen gjorde ingenting. Vil tippe at regndråper som treffer skjermen kan fungere som tastetrykk. Jeg har ikke mulighet til å dobbelt tappe på skjermen for å låse opp mobilen, og det er vel en god grunn til det.

Og Norgeskart appen var noe helt annet i android.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av a_aa
   Bruker appen Locus Map Free (Skjult lenke - logg inn for å se den) på mobilen (Moto G4 Plus) til både å planlegge og spore turene som jeg tar i områder der jeg ikke er særlig kjent.
   Men jeg synes planleggingsjobben blir knotete med mine tykke fingrer på den lille mobilskjermen.   Jeg ønsker derfor å gjøre dette ved å kjøre appen på PC med velkjente grensesnitt og kart, og deretter overføre gpx-filer til mobilen når ruten er ferdig snekret. Og da må jeg vel til med en eller annen emulator for å få kjørt appen på PC-en.
   Noen som har gode eller dårlige erfaringer med noen slike emulatorer brukt til å kjøre navigasjonsapper for Android? Gode råd å komme med? 
  • Av Torstein Ingebrigtsen Bø
   Hei,
   Etter suksessen med Skjult lenke - logg inn for å se den prøver jeg meg nå på turkart til Garmin. På Skjult lenke - logg inn for å se den kan en nå kjøpe turkart for Garmin, hele Norge for kr 349. Dette er generert fra Statens Kartverk N50 datasett, likt som turkart på Skjult lenke - logg inn for å se den og Garmins "TOPO Opplev Norge v4 PRO".

   Garmin TOPO Opplev Norge v4 PRO og kartmannen kartet er basert på samme datagrunnlag og derfor ganske like, men hovedforskjellen er:
   Garmin kartet har høydedata innebygd som gjør at en kan lage 3D kart og skygger, planen er at dette skal komme på kartmannen også (begge har høydekurver) Jeg oppdaterer kartet hver måned, mens jeg er usikker på hvor ofte Garmin oppdatterer kartet (fri oppdatering i 12 mnd er inkludert) Prisen på garmin kart er kr 1299, mens kartmannen kartet koster nå kr 349. Forskjellen mellom frikart og kartmannen er:
   Flere navn er inkludert i kartmannen kartet. Det er flere hytter og byggninger i kartmannen kartet, spesielt "på bygda" Andre stier er med på kartmannen enn frikart. Frikart er veldig bra og ofte bedre enn kartmannen i sentrale strøk siden det er basert på open street map. Mens det er motsatt utenfor allfarvei.  
   Jeg kommer til å jobbe videre med kartet til høsten, så kom gjerne med tilbakemeldinger og forbedringsforslag!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.