Gå til innhold
  • Bli medlem

Snøforhold i Femundsmarka


Sovjetunionen

Anbefalte innlegg

Annonse

Anbefaler deg å følge Femundsmarkas Venner på FB. Der legges det stadig ut bilder fra folk som har vært på tur der. Siste meldingene jeg så var at det fortsatt var ca. 40cm is på Røvoll-vannene og bra med snø der det ikke var blokkmark. Må nok noen uker med varme til før det er "bart".

Endret av esw
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan jo ta en titt på FB profilen til Kjäringsjön https://www.facebook.com/Karingsjon/
Det ligger jo litt i høyden da men en grei indikasjon. Se også på FB profil til Femundshytten https://www.facebook.com/Femundshytten-428161300537354/?fref=ts

Ser ikke ut som det er sommer der oppe helt enda. Isen på svensk siden går vel rundt 1 juni normalt men det kan være ganske bart i terrenget selv om isen ikke har gått.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var jeg deg ville jeg ringt til Jonasvollen eller Femundshytten. De har nok god peiling på snøforhold da de kjører scooter inn på hyttene sine så lenge føret tillater det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde å komme inn til Flesnsjøen på fredag, men vi måtte snu. Hadde vi hatt fjellsko hadde vi kanskje kommet frem. Snøen er råtten og det har vært varmt i helga, går fint å gå til helgen, men det er nok lengre til det er noe særlig fiske. Opp till 700 meter er det snøfritt, det kan nok bli bløtt i marka med store bekker til helga.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rapport fra langhelga. Turen gikk på (nord)vestsiden av Femund, samt ut Tufsinga og litt på Femund med kano. Vil tro forholdene i nasjonalparken er ganske tilsvarende. 

Så å si ingen snø igjen på 700m. På sørsiden av fjellene er det lite snø helt opp til 1000m, mens Svuku sett fra vest hadde en god del snø igjen over tregrensa.Vannene på 700-800m hadde 10-70% is igjen, men det minket fort. Ingen is å se på Femund fra utløpet av Tufsinga. Våt på myrene og lavest i terrenget, men ellers overraskende OK. Elvene var fortsatt forholdsvis store, men på vei tilbake fra full vårflom.

Endret av esw
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fin fisk!

Gikk og selv turer i femundsmarka i helgen. Gode forhold, -1 til +4 grader. Is på vannet(dog ikke lenge igjen før det forsvinner). En snøflekk her og der i skogen. Men skal du ikke opp på høyere fjelltopper rundt så kan du nok gå de fleste steder til fots førstkommende helg :) 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.