Gå til innhold
  • Bli medlem

Gapahuk: ulovlig å sette opp uten tillatelse fra grunneier. Hva er praksisen?


Anbefalte innlegg

8 timer siden, The Lone Wolf skrev:

@LightDan  I den grad en billig presenning er luksus så er kanskje 3x4m det, men når en kun bruker det som tak over seng og utstyr og bikkje så er det ikke mer enn det en trenger. Med telt til hver person kan nok flere sitte under der. I kombinasjon med telt om sommeren bruker jeg en langt mindre presenning (husker ikke måla eksakt, kanskje ca.1, 75m x 2, 75m mener jeg er en dimensjon jeg bruker), da har jeg mye utstyr i teltet og bruker det kun ved bålet for å ligge tørt der i drittvær.

Jag och hunden har klarat oss fint med 1,8x2,7 m pressening många gånger. Det håller både mig, hunden och utstyret torrt, och med plats att sitta och röra sig en del.

Använder ibland en 3x3 m och har då runt dubbla ytan att röra mig på, så det upplever jag lyxigt.

Jag vill inte påstå att det finns ett rätt eller fel här, men att det är möjligt att få plats med mycket mer under ett så stort tak. Om det är något man önskar att utnyttja är ett helt annat spörsmål, och något som är upp till var och en. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Den 24/3/2016 at 18.53, Landsem skrev:

Det er folk  i camobukser og rambokniv som har sett alle episodene av Lars Monsen som utgjør en trussel. Som skal slå leir og sove ute for å overvinne frykten i seg sjøl. Og fyre koselig bål, slik de har sett på TV. 

Vel - ja.

Det er nemlig ikke alle der har samme oppfattelse av "sund fornuft"! For en måneds tid siden tok jeg mine kvelds runder med hundene og sleden på et større vann og konstaterte at noen campet med telt og bålfyring i deg fjerne ende av vannet - så koselig! 

Inntil denne person plutselig begynte å hugge ned en ganske stor bjørk! På avstand og om vinteren kunne jeg jo ikke se, om den var dau - men helt sprøtt var det fordi rett bak lå 2 store vindfelte treer, som formentlig er mye enklere å få fyr på. Tilsvarende er hendt før ved samme vann, hvor rambo type med øks absolutt måtte felle en grøn bjørk om sommeren ved badeplassen oppe i brysthøyde. Brenne kan det i hvert fall ikke. Skogseier Løwenskiold kom og ryddet opp noe senere på sommeren. 

hilsen elgen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som grunneier og gapahukbygger på annen mans eiendom mener jeg at man må alltid spør grunneier om det er greit å sette opp en gapahuk på en angitt plass. 

 At folk sager ned friske lauvtre kan være en avtale de har med grunneier. Når man har en bestand med gran/furu er det bra å ta ut mye lauv, så bartre får lagt på seg mest mulig. Så det kan nok se feil ut for noen, men er bra for skogproduksjonen. Det samme gjelder bartre som må tynnes ut. Disse er friske å fine, men må ut. Er jo greit om noen gapahukbyggere hjelper til å tynne et felt. Men da skal de vite litt om tynning...

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.