Gå til innhold
Aneande

7 dagers fjelltur i midten av juni, noen som har tips?

Anbefalte innlegg

Hei.

Noen som har gode tips til en fjelltur på rundt 7 dager i midten av juni? Enten med telt eller DNT hytter, evt kombinasjon av disse.

Skal gå en uke i Jotunheimen i august og har gått Rondanestien fra Oslo-Hjerkinn i fjor. Har ikke noe bestemt for turen i midten av juni, det kan være hvor som helt i Norge.

 

Kom gjerne med innspill :-D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Midten av juni er normalt for tidlig for fottur i fjellet. DNT hytter har ikke startet sesong da. Åpne hytter er kanskje åpne men kan mangle proviant og NB! Sommerbruer vil ikke være lagt ut så elvekryssinger kan være vanskelig. 

Snøforhold vet kanskje noen mer om om dere har spesielle områder i tankene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Juni kan dessverre være tidlig i høyfjellet. Snø, sørpe og vading i elver med høyt vannføre. Man må vel holde seg litt lavere på denne tiden kanskje.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Herlige bilder Quarr :-) Får lyst til å legge fra meg bøkene og forskrifter her, og legge ut på tur med en gang. Men så er det enda en liten stund til juni enda :-)

Hvordan var nattetemperaturen på bilde nr. 4?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I midten av juni er det normalt mulig å komme opp i heia i vårt område. Det vil fortsatt være fenner, og snø i høyden, men det er mulig med en tur.  For eks start i Ørsdalen til Kvitlen, Skreå, Tomannsbu, Blåfjellenden, Sandvatn, Langavatn, tilbake ti Blåfjellenden og så Flørli for båt til Stavanger.....

selvsagt gis det ingen garanti, for snøforholdene, i fjor ble det en sen start.

alle hyttene er selv, eller ubetjente, og midt i uka vil de ikke være mange andre gjester, om noen i det hele tatt. Skulle det dukke opp andre vandrere ute i terrenget, vil det også være nok så spesielt.

Å dra på telt og utstyr er en mulighet, men her i sørvest, er det helst hytte til hytte som gjelder. Det er gode grunner for dette....

(vær og mange og lange bakker, er to grunner. )

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nok lurest å sikte seg inn på de delene av landet som har små/moderate mengder snø. med mindre du vil ha skitur da. Gausdal vestfjell/langsua bør fungere bra. Femundsmarka vil være helt topp. Østlige deler av Hardangervidda kan kanskje også være ok?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
On 3/23/2016 at 10:52 AM, opas said:

Herlige bilder Quarr :-) Får lyst til å legge fra meg bøkene og forskrifter her, og legge ut på tur med en gang. Men så er det enda en liten stund til juni enda :-)

Hvordan var nattetemperaturen på bilde nr. 4?

 

Takk :-D

Temperaturen var ned mot 0 om natta, men + 25, bar overkropp og potensial for å bli mer solbrent enn i syden midt på dagen! 8)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
50 minutter siden, Øuar skrev:

 

Takk :-D

Temperaturen var ned mot 0 om natta, men + 25, bar overkropp og potensial for å bli mer solbrent enn i syden midt på dagen! 8)

Det høres jo fantastisk deilig ut. :-) Jaja, ikke solbrent da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tør ikke garantere null snø, men tror det skal være mulig å gå Norge på tvers i midten av juni uten altfor store problemer.  Evt sommerbroer er neppe lagt ut på dette tidspunktet, men i det store og hele bør ruta kunne gås. Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ingen konkrete tips til steder du bør dra, men jeg vil anbefale deg å holde deg unna Rondane første del og i midten av juni. Årsaken er kalvingstid for rein. Hyttene er stengte frem til 17. juni, og det er greit for reinen at man holder seg unna så de får ha områdene for seg selv i denne tiden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Borge_Oslo
   Hei!
   En kompis og jeg skal neste helg til Vrådal i Telemark. Har noen turtips til oss?
   Vi ser for oss å ha en basecamp og så legger vi inn to gode dagsturer til fots i området rundt Vrådalen. Varighet på dagsturene kan være 4-8 timer t-r, tenker jeg
   Takknemlig for alle tips!
  • Av saander
   Hei,
   Har alltid vært veldig glad i å være ute og på fjellet, men alltid på føttene. Men jeg har den siste tiden fått en drøm om å skaffe meg randoneski og begynne å dra mer nytte av vinteren vi har i Norge. Har aldri vært noe glad i langrenn, men tenker at dette er kanskje noe for meg. Har tidligere stått mye på ski i skianlegg, og synes det er kjempegøy, problemet ligger i at jeg har alltid slitt med å finne gode sko. Har strengt tatt aldri hatt gode sko, og har måtte tatt mange pauser for å hvile føttene under en dag i bakken.
   Er veldig plattfot og har brede føtter, så må finne noe som passer til mine føtter. Prisen er ikke så nøye, da jeg vet at dårlige sko ødelegger hele opplevelsen. Tenker heller at jeg kan spare litt på ski/binding og heller legge mest i skoene. 
   Noen andre som har slitt med samme problemer og funnet en løsning? Hva vil dere anbefale av utstyr? Spesiallagde sko? Er det stor forskjell på vanlige alpinstøvler og toppturstøvler? Har også et annet spørsmål. Dere som har hund og drar på toppturer på ski, har dere med hunden? Isåfall hvordan løser dere dette? Har selv en hund på 45kg og tenker at det kan fort bli skummelt med tanke på stålkantene på skiene og dyp snø, derfor tenker jeg at den må da være hjemme.
    
   Takk på forhånd!
  • Av Terka
   Det har vært en del Skjult lenke - logg inn for å se deni det siste. Mine tanker er at det er jo litt opp til hver og en og bidra med å skrive turraporter selv av den typen man selv liker å lese, ...så her er min turrapport nr 2.
    
   Det hele begynte med denne meldingen tirsdag kveld:
    

   Hvem? Hvor? Topptur eller skiheis? Litt pinging att og frem så var jeg i utgangspunktet med, gitt at jeg fikk tatt fri fredag og vi kjørte litt lavbudsett ift  bolig og mat.
    
   Torsdag kl 17 fikk vi avklart hvem som kjørte og ca 17:15 var vi på vei. Det var strake veien til Sognda,  og etter fem og en halv time inklusiv handling på Nesbyen så var vi fremme der vi skulle bo rundt elleve på kvelden. Skjult lenke - logg inn for å se den har forøvrig fine leiligheter og vi fikk en god pris.
   Etter en kjapp inkvartering så var det litt mat og vurdering av fredagens tur. Skjult lenke - logg inn for å se den, vindretning og temperatur ble vurdert og kart studert. 
    Valget falt på Frudalshesten: Ca 10 km t/r,  1000 høydemeter, og fornuftig terreng (iflg besrkivelsen så skulle det være mulig å unngå terreng over 30 grader helling.), 10 m/s vind og -10 grader meldt på toppen.

   Turen torsdag starta fra parkeing li ke ved innkjøringa før Frudalstunellen, deretter var det bare å labbe bortover. Ferdig tråkka spor et stykke gjorde at det gikk lett og raskt innover Frudalen. 

   Etterhvert ble det mer og mer flatt lys, og dårlig sikt og kart og kompass var fremme jevnlig. Bratthet på terreng ble også vurdert og vi gikk i 25-35 gradeders terreng opp fra Frudalsbotn.

   Etter litt leting så fant vi til slutt toppen (tror vi), og det var på tide å kjøre ned igjen.

   Flatt lys gjorde at det var null sikt ift terrengvariasjoner og helling, så vi fulgte mer eller mindre det vi så av sporene våre fra vi gikk opp. 
   "Jeg blir jo sjøsjuk av dette!" "Jeg følte jeg skeld nedover med underlaget, men så stod jeg jo ihelt i ro" Flatt lys og snø gjørt mye med skifølelsen, og bildet nedenfor er etter at terrenget forsvant under skituppene og jeg stupte fremmover og landa med hodet nederst 😄

   Nede igjen etter fire og en halv time på tur var de to andre klar for ny tur, mens jeg kjente det var nok for i dag. Kjapp matpause på i leiligheten så rakk de en tur i skogen og i ei glenne med 40-45 graders helling oppunder Torstadnakken og ned igjen før det ble mørkt.
    
   Etter ny runde med vurdering av Skjult lenke - logg inn for å se den, og vær ble lørdagens turvalg ble Eggi (Sogndalseggi) med 1100 høydemeter stigning og start rett fra leiligheten. 

   Nydelig vær i starten, gav håp for en fin tur denne dagen.


   Desverre så merka jeg at en influensa som ble avrunda tidligere i uken pluss gårsddagens tur gjorde at det reiv godt i lungene for min del. Og etter ca 5 km valgte jeg å returnere før vi kom inn i skredfarlig terreng slik at de andre to kunne fortsette. Jeg kunne ha fortsatt, men følte meg usikker på egen kapasitet denne dagen, og da var det greit å gjøre denne vurderingen før terreng, forhold og vær ville medføre at alle tre måtte snu samtidig pga meg.
   De to and fortsatte opp. Fint vær opp, tåke på toppen, flatt lys ned igjen, og en time senere så var det fint vær igjen. Det var to slitne karer som kom tilbake til leiligheten. Snøen oppover var mye tyngre å tråkke spor i denne dagen.
    
   Søndagen var det meldt regn nede i Selseng, storm på fjellet og enten stengte fjelloverganger eller kollonekjøring. Vi avventa derfor å beslutte hva vi skulle gjøre til vi våkna søndag.
   Søndagsmorgenen våkna vi til våt og tung snø som ramla ned, og det ble klart at vi måtte ha en kjapp tur til. En telefon til utleier og vi fikk beholde leiligheten til kl 14 i stedet for 11:30 som man egentlig skal være ute før. Ny runde med vurdering av Skjult lenke - logg inn for å se den og vær, og vi beslutta at vi skulle holde oss i stor grad i leside og ikke veldig langt opp over tregrensa.
   Valget falt på Soleisete og opp mot Svarteholten.

   Vi var først på parkeringa, og mens vi gikk oppover så så vi at det kom flere biler. De fleste snudde og dro igjen, men etterhvert kom det flere som parkerte og dro ut. (Vi møtte flere av dem mens vi kjørte ned igjen.) Det var våt og tung snø nederst, tung snø med gjennombruddsskare oppå og nysnø oppå der igjen i midre parti, og jevnt lag med løssnø med vindpakka topplag/crust øverst i terrenget.

   Finfin nedkjøring denne dagen, dog litt smale ski for føret. "Alle de lokale har jo ski som er dobbelt så breie som våre!" ble litt syrlig kommentert fra en av de i turfølget. Og det stempte jo ift mine vurderinge også. Jeg valgte å ha med lett utstyr for å kunne henge på de andre oppover, mens plankene ble liggende igjen hjemme. Dårlig valg ift snømengde og snøtype! 😄
   Detetter bar det rett tilbake til leiligheten for å skifte og vaske ut før vi heiv oss i bilen hjemmover. Å statrte søndagen med en skitur gjorde at vi passerte over Hemsedalsfjellet etter at kollonekjøringa var avslutta, og det gikk strake veien til vi var østpå kl 18 søndag kveld.
    
   Oversiktsbilde over turene vi valgte denne helga, Sogndalen skal definitivt besøkes igjen.

    
   En liten obs til slutt:
   Skjult lenke - logg inn for å se den gir fin informasjon for plannlegging før tur, men vurder alltid snøskedfare lokalt underveis på selve turen. Det kan være store lokale forskjeller.
    
    
    
  • Av Aurivillii
   Ser at det er flere på forumet som filmer med drone.
   Kjøpte en DJI Mavic Pro 2 for et drøyt år siden. Har relativt lite flytid, og har stort sett brukt drone til foto.
   Sist vinter testet jeg Active Tracking mode på en topptur. Jeg har forstått det slik at Mavic Pro 2 (i motsetning til forgjengeren) skal holde samme høyde i forhold til objektet den følger.
   Dette fungerte ikke i praksis når jeg testet funksjonen. Prøvde å la den følge meg på tur ned fra fjellet.
   Har jeg misforstått noe?
   Legger ved en link til filmsnutt. Skjult lenke - logg inn for å se den
    
  • Av Jørn Magne Bjerkvoll
   Hei!
   Har kjøpt et par Salomon Quest (toppturski) og lurer på om binding er feilmontert. Butikken (Fjellsport.no) har plassert binding slik at midtmerke på sko er 7mm bak midtmerke på ski. I tillegg er justeringsmulighet på bakbinding dobbelt så lang bakover som fremover når den er innstilt til å passe støvelen.   Noen som har peiling?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.