Gå til innhold
kenny28

Slipe sett for kniv/øks ?

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)
5 timer siden, SnorreL skrev:

*konveks*

Problemet med en konveks egg slipt på et bånd er at man ikke har kontroll på eggvinkelen, og man får samme utfordring når den skal brynes.

Har man en definert eggvinkel kan man bryne denne i samme vinkel. Det sagt så vet jeg at veldig mange er svært fornøyde med WS Ken Onion.

Man har fortsatt kontroll på vinkelen til en viss grad. Forskjellen ligger i at ytterst eggen så endres vinkelen litt. Dog er konvekse egger (og scandi-slip) overlegne til utendørskniver pga holdbarhet. Sliping på bryne (som japanske slipesteiner) for hånd gir også en noe konveks siden det er vanskelig å ha konstant vinkel gjennom hele bevegelsen.

Er du god med bryne får du knivene sylskarpe, har du en worksharp, tormek, eller andre slipejigger/maskiner så får du sylskarpe kniver selv om du ikke er god til å slipe. Uansett bør man stroppe knivene på lær med slipepasta for å få best resultat. Sylskarpe kniver er veldig gøy, men noen ganger er ikke sylskarpe kniver med spiss eggvinkel så egnet til utendørsbruk. De blir fortere sløve om man ikke har med en liten stropp eller skjerpeblokk/stav ut.

Endret av Prebb

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.