Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Tråkket instinktiv på min Hilleberg 10 UL tarp i dag da vinden truet med å stikke av med den. Glemte at jeg hadde ispigger på. Det ble flere hull. :oops:

Lappe med "duct tape" eller "spinnakertape" - på begge sider, hva er best?  (har begge typer tape liggende)

Ev dette: Tear-Aid Repair Kit.... Skjult lenke - logg inn for å se den

Endret av zimwalker

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Leit å høre :(

Silikonert nylon er noe herk å få vanlig lim til å feste på. Det blir oftest som en post-it-lapp du lett kan dra av uten limrester igjen på duken. Kjenner ikke Tear-Aid Repair Kit, dessverre.

Jeg har tett noen småhull i min 10 UL vha Skjult lenke - logg inn for å se den, og det ser ut som det holder sånn noenlunde. Mener også de hadde noen repsett for litt større rifter (med tekstilbot?), men det har jeg ikke sett på lenge.

Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips! SilNet Seam Sealer har jeg faktisk liggende :)  Søkte etter repset hos Hilleberg i sted, men fant ikke noe der.

Fant to klipp på youtube om Tear-Aid. Ikke hørt om før jeg heller, før jeg så det hos Fjellsport i dag.
Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så bra at du har Sealern! Tror det er akkurat den du trenger nå :) 

Tear Aid minner meg om Skjult lenke - logg inn for å se dens TUFF tape. Verken den eller Stormsure-forsegleren festet godt på 10 UL - og jeg hadde faktisk en epostveksling med dem, der de sa at det eneste som festet sånn halveis på silnylon, var ... Silicone seam sealer. So stick to what you've already got :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
11 timer siden, ost skrev:

Fungerer bra. 

Sikker på at det er silnylon du har prøvd det på? :? Det er masse lim/tape/forseglere som funker fint på duk som er belagt med PU (polyuretan) elelr akryl, men som kleber mer enn det faktisk limer når vi snakker silikon... 

23 timer siden, a_aa skrev:

Mener også de hadde noen repsett for litt større rifter (med tekstilbot?)...

Skjult lenke - logg inn for å se den het det, ja :) Virker dessverre som det er ut av produksjon nå?

Fant også noe som heter  nesten det samme; SilFix, som ifølge Skjult lenke - logg inn for å se den er et hurtiglim (med primer) som også limer silikon. Aner ikke om det er mykt nok etter at det er herdet.

Det jeg gjorde med mine små hull, var at jeg først satte en vanlig scotch-tape over hullet, og prøvde å få den til å klebe hullet sammen. Så la jeg tarpen over en kopp med tape-biten på undersiden i koppåpningen, og festet tarpen med et strikk rundt koppen. Ganske stramt, litt som et trommeskinn - poenget er å få en plan flate som man kan holde vannrett. Deretter penslet jeg et tynt lag SilNet Seam Sealer på, og lot det stå i timesvis - deretter snudde jeg, tok av tap-biten og gjorde samme operasjon på andre siden av riften.

56ddd5a04a1c1_UL10rep(P3070519).JPG.6c2a

En ting å være oppmerksom på er at selv etter herding kan sealern være temmelig klebrig. Unngå for all del at to områder med "ferskherdet" sealer blir klemt mot hverandre, da kan det bli "forever love" mellom dem :)  Jeg tror jeg brukte zalo-vann på en finger eller bittelitt matolje for å få vekk klebrigheten - men helt vellykket var det ikke, området har plukket opp litt skitt (som man ser av bildet). Mener å ha lest at proff-trikset er talkum, det hører dessverre ikke til i standardutrustningen min :grin:

Ser ut som reparasjonen holder greit, men jeg ville nok slått til med litt sying dersom riftene er noe særlig mer enn 1 cm lange, eller at biter av tarpen er borte - da kan det nok bli for mye for silikonfilmen å holde tarpen sammen om det skulle bli litt kraft over riften.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 Å jeg som hadde tenkt å sitte med duken i fanget eller på spisebordet. Nå blir det "tromme-skinn". Smart, takk for den! :)

Om det blir litt støv/skit på "søm tetteren" før den tørker er ikke så farlig. Er jo en "ute tarp" vi snakker om. Men greit om ikke alt henger i hop, som ikke skal henge i hop når jeg er ferdig. Tror ikke det er behov for å sy. Hullene ble bare med diameter som tykkelsen på en vanlige fyrstikk  (eller to sammen).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den:Et Skjult lenke - logg inn for å se den viser at de har to tarper som er laget av PU-belagt polyester og en ("LY") som er laget av silnylon.

Jeg tipper at din er laget av PU-belagt polyester, med PU-belegg er det masse som fester godt :)

Generelt er silnylon dyrere, og regnes som sterkere, mer holdbart og tar opp mindre vann - men dersom det først ryker til, er det mer plunder å reparere. Greit å ha i bakhodet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av rg2720
   Når jeg henger denne tarpen i endene så vil ikke sidene være symmetriske på sidene, den ene vil strekke seg mot ene langenden, mens den andre siden vil gå motsatt vei.
   Er den laget feil? Sydd skjevt? Eller skal det være sånn (asymetrisk)?


  • Av RAFJ
   Jeg ser på tarp til hengekøye, og lurer på hva som er beste størrelse/format
   2.5 m x 2,5 m diagonalt satt opp over hengekøye. Eller 3x3m?
   Ser også at spesialtarper for hengekøye har formatet 1.4 m x 3 m (settes da ikke diagonalt).
   Noen som har erfaring ?
  • Av ost
   Hei. 
   Nå som importprisen skyter i været er det ikke så interessant å importere fra uniten. Jeg hadde egentlig tenkt på å skaffe meg en warbonnet thunderfly, men det utgår.
   Mønesnorlengden på thunderflyen er 11 feet, altså 335 cm. Regner med at jeg ikke bør gå under den lengden. Men vil samtidig tenke vekt og pris og form. 
   Så: har noen gode forslag til tarp tilgjengelig på det norske markedet for en warbonnet blackbird xlc?
  • Av UTE avdelingen
   Se videoen fra Tove’s vintertur, to netter under et tarp, bålkos og isfiske. Utprøving av en muslibar blir det også. Og huskiene Kiro og Enja er selvfølgelig med. La deg inspirere. 
    
  • Av Walle
   Hei godtfolk. 
   Jeg kjøpte en Haglöfs softshell bukse for en tid tilbake som jeg har blitt utrolig glad i og som brukes til alt av aktiviteter. Det være seg fra aktiviteter i slalåmbakken til gymsalen. 
   Det siste viste seg å være en dårlig ide.. trodde først jeg hadde brent/svidd buksa, men er ganske sikker på at den kanskje ikke tålte at jeg sklei bortover gulvet men vi spilte impuls-innebandy 😂

    
   Så for å redde stumpene av denne fantastiske buksa, håper jeg det kan sys på noen lapper av passende stoff/materiale på begge knærne slik at nåværende hull dekkes, og at den er rustet for nye utfordringer. 
   Spørsmålet er derfor om noen har tips til systue eller lignende som har peiling på slikt, og som dermed kan utføre arbeidet beskrevet arbeid?
   Var i kontakt med en lokal systue, men ble ikke overbevist om å kle av meg buksa og overlevere den til dem for utbedring.. Så håper noen av forumerene har noen tips 🙃
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.