Gå til innhold
  • Bli medlem

Gå på tur alene som jente?


Hege Storlien

Anbefalte innlegg

Annonse
On 3 March 2016 at 3:56 PM, Tom42 said:

Vi skal være realister, men jeg tror at trådstarter ikke har behov for et hvert skrekksenario som finnes.

Vel, det fremgår av teksten at det å frykte er mennesker. Slike som enten er ute aktivt etter enslige folk eller noen man møter tilfeldig.

I Norge har det vært slik at faren ikke har vært stor, men du skulle visst hva jeg har opplevd, parkeringer er verst (noen ganger har jeg med meg tungt utstyr og oppsøker steder der jeg ikke behøver å gå langt med utstyret. Jeg er kvinne selv og det verste jeg opplevde var ved parkeringen ved Kalvøya, vanlig ukedag, sirka kl. 10/11 på kvelden. Der var det en fyr med varebil som prøvde å ta meg, kom meg unna, men var ikke ute i naturen etter dette i mange uker. Når jeg sover i telt alene er jeg alltid småredd, selv om jeg har gjort dette en del ganger, en gang kom det en galing løpende midt på natten rett til hengekøya, han skrek vilt og viftet med armene, jeg kom meg unna. Ting blir ikke bedre, men verre ser det ut som. Eneste som hjelper er å ta alt med litt humor.

Endret av Fiskelaus
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Den 12. mars 2016 at 15.44, Fiskelaus skrev:

I Norge har det vært slik at faren ikke har vært stor, men du skulle visst hva jeg har opplevd, parkeringer er verst (noen ganger har jeg med meg tungt utstyr og oppsøker steder der jeg ikke behøver å gå langt med utstyret. Jeg er kvinne selv og det verste jeg opplevde var ved parkeringen ved Kalvøya, vanlig ukedag, sirka kl. 10/11 på kvelden.

Du nevner Kalvøya (og hvis dette er i Oslofjorden) og dette et av de mest folksomme områder i Norge sommerstid, spessielt når det er festivaler. Er nok mange fulle og "gale" folk der. Selv om slike steder også kan betraktes natur, er det vel ikke dette TS tenker på med sin frykt for å være aleine i Naturen. Dere får komme dere lenger unna badestrender og sentrale parkeringsplasser, så er det nok liten fare for "gale" folk.

Har aldri hørt om, eller lest om noen damer/jenter som er blitt plaget i fjellet, eller i skogen. Men, det kan jo være "mørketall".

Undrer på hvor du hadde "parkert" hengekøya, når galingen kom? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 7. mars 2016 at 11.55, Miamaria skrev:

Jeg har blitt jaget av skumle dyr fra camp én gang. De ville, helt crazy dyrene var kyr med kalver, og det var attpåtil vår så de var helt sprø. For øvrig var jeg ikke alene, uten at det hjalp noe å ha med seg to stykker. (Heller ikke at den ene var mann, han gikk ikke i front mot dem for å si det sånn.)

Kuer/kviger er ikke farlige. Men er du redd for dem, ser de dette på lang avstand og kan komme løpende etter. De "leser deg" like lett, som hunder kan og jeg tror de fleste dyr har den egenskapen. Men ville dyr har en menneskeskyhet, som gjør at de trekker unna.

Er en skeptisk, bør en jo ikke gå for nærme, eller i mellom en flokk av dem. Jeg er selv ikke redd for dem, så jeg vet ikke hvilken avstand en trenger, men vil tro at 50 - 60 meters avstand holder. Lengere unna hvis en har med hunder, da hunder er en naturlig fiende. De vil forsøke å drepe hunden. Ellers har jeg aldri hørt om noen som er blitt skadet, selv om kvigene kommer løpende etter. Unntaket er folk som har blitt så redde, at de løp panisk, snublet og skadet seg i fallet. :)

Personlig så tror jeg kvigene har det veldig morro, når de jager folk. Tror de "humerer" godt. :) Har sett "byfolk" bli jaget noen ganger, både i utmark og i fjellet. Ganske morsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Landsem

Jeg tenker at hvis du har problemer med kviger og oksekalver som er selskapssyke så er det er barometer på hvor langt unna du er den gamle nærheten til natur og det som var det kulturhistoriske livsgrunnlaget her i landet. Det burde vært mer lyd av bjeller og mindre goretex i utmarka, etter mitt syn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

47 minutter siden, Landsem skrev:

Jeg tenker at hvis du har problemer med kviger og oksekalver som er selskapssyke så er det er barometer på hvor langt unna du er den gamle nærheten til natur og det som var det kulturhistoriske livsgrunnlaget her i landet. Det burde vært mer lyd av bjeller og mindre goretex i utmarka, etter mitt syn. 

Kviger og oksekalver er aldri noe problem. Gode gamle kuer med mange år på baken kan derimot bli litt gretne. Men jeg har kun møtt en slik og da red jeg heldigvis en kjapp ponni som hadde en ønskedrøm om å være en cutting horse. Det ble litt voldsomt. 

Men helt enig i deg om mer ku og mindre Gore-tex ;) 

Har forresten ikke sett en eneste grønn lue her til fjells nå. Men i Oslo kryr det av disse. Har folk missa poenget? Må jeg reise hjem? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, Landsem said:

Mja, fortsatt skeptisk. 1 av 12:

https://www.fjellsport.no/produkter/dameklaer/hodeplagg.html

 

Kan underskrive på at antallet snåle personer øker markert i trafikkerte nærområder. Songsvann - Ullevålseter? Åpent galehus. Golfbaner? Smil og vink forsiktig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Landsem
5 timer siden, Grimner skrev:

 

Kan underskrive på at antallet snåle personer øker markert i trafikkerte nærområder. Songsvann - Ullevålseter? Åpent galehus

Ja, har du møtt opp i hodeplagg som har utløst uønsket amorøs adferd..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Det mest spennende jeg har møtt på tur var fire elger som gikk etter hverandre i tog en gang. Men de ville ikke ha noe med meg å gjøre, så de snudde og marsjerte avsted i motsatt retning. Ellers har jeg møtt noen hysterisk sinte lemen. På tross av at jeg har gått i terreng med både ulv og bjørn har jeg ikke truffet på noen av delene, dessverre. Har gått mye alene, men er for tida mest i selskap med vofsen. Har nesten ikke møtt på folk i det hele tatt på mine turer, og i hvert fall ikke skumle menn.

Det viktigste er kanskje å kjenne sitt kart og kompass - føl deg trygg på dette før du begir deg ut på langtur! Er dessuten fan av Lars Monsens Villmarksboka.

Ser definitivt ikke på det som et problem å være jente på tur alene. I hvert fall ikke om man er langt ifra sivilisasjonen. Oslomarka har jeg forøvrig lite erfaring med.

Endret av Huginn
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 20.3.2016 at 15.48, Tiur3 skrev:

Ellers har jeg aldri hørt om noen som er blitt skadet, selv om kvigene kommer løpende etter. Unntaket er folk som har blitt så redde, at de løp panisk, snublet og skadet seg i fallet. :)

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/dyrene/kvinne-80-doede-etter-kuangrep-kua-skal-avlives/a/23690107/

Sitat

Kvinne (80) døde etter kuangrep: Kua skal avlives

Kvinnens ektemann (83) ligger også på sykehus, etter at han i et forsøk på å hjelpe sin kone ble angrepet av samme ku.

Kvinnen som døde fredag skal, ifølge sønnen og politiet, ha stelt dyrene gjennom flere år. Hun har hjulpet til under kalving mange ganger, og dette har ifølge hennes sønn alltid gått smertefritt.

 

Endret av Martin Gjellestad
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, The Lone Wolf said:

Kuer er vel det dyret som oftest skader eller dreper flest mennesker, etter mennesket sjøl.. 

Det er vel fordi det finnes så ekstremt mange kyr. Ellers er det nok faktisk myggen som dreper flest mennesker på verdensbasis.

Men nå skal vi ikke la oss skremme av irrasjonell frykt. Det er mange eksempler på det. Som følge av 9/11 var det så mange som kjørte i stedet for å fly at antallet ekstra dødsulykker i trafikken oversteg antallet som døde under 9/11 ganske kraftig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hello girls

Som flere har skrevet så er vel sannsynligheten for å møte stygge menn størst ved parkeringer og beferdede by nære områder. Ute i fjellet har jeg truffet et par stykker ( både herrer og damer), som kanskje var sære, men harmløse. Av dyr er vel flåtten det farligste, selv om alle rovdyr og store dyr som elge, kyr, heste mfl. må behandles med en vis respekt bare pgr av størrelse og vekt. Men de kommer jo ikke og tar deg i teltet. Jeg har fx. aldri hørt om moskus, som har trampet ned telt? Men de kan jo være illsinte, hvis man går for tett på- særlig med hund. her gjør det ingen forskjell om man er flere eller mann.

Elgkalven (jente) har alene turnert det meste av Nordkalotten bl.a. i Urhu Kekkonen nasj. park med telt, adskillige sørlige fjellområder, syklet alene i New Zealand, sejlet til Fiji og rejst der. Har reist alene i Brasil bl.a. i Mato Grosso - dog med guide. I Brasil ble hun ranet rett etter bankbesøk utenfor de bevæpnete vakters rekkevidde. Så byer er farligst. Bare kom dere ut!

Hilsen  Elgen 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å vere redd for uvante ting er heilt naturlig. Og frykten for både rovdyr, ulykker og andre ting vil nok alltid vere der, men jo meir du reiser på tur, jo bedre blir meistringsfølelsen og tryggheten og i 99 % av turane så går det jo bra! :) Eg er ein person som sliter ein del med bekymringsangst. Eg tenker på alt som kan skje mens eg er på tur (og i dagliglivet..), bekymrer meg veldig for at ting skal skje med hunden min (meg sjøl tenker eg mindre på :P ) når eg er laaangt fra folk osv. Men det hindrer meg ikkje i å reise på tur. Fordi eg har erfart at det går som regel bra. Og vi kjem heim att heile og friske, både eg og firbeinten, hittil vertfall!. Satser på det fortsetter :)  Det som hjelper meg mykje, er at eg setter sikkerhet i høysetet. Eg går stort sett aleine og da må man tenke sikkerhet i alt man gjere. Å sette ned tempoet på våte, glatte berg/steinete områder f.eks og bruke hodet, tenke over kvar du set beina, gjere forarbeid med å sjekke kor beste stedet er før du må krysse elver osv. Sånne småting gir god følelse og du ser at du klarer ting du kanskje var redd for eller følte du ikkje meistra. Vart mykje prat her, men det eg vil fram til er; det er naturlig å vere redd, men ikkje la det stoppe deg, for du kjem til å bli tryggare jo fleire turer du tar. Og det trenger ikkje vere lange turer. Eg overnatter ofte i favorittområdet mitt, som ligge ca 2 mil unna her eg bur. Det er skjerma nok til at eg stort sett er aleine, men nær nok viss det skulle skje nåke. Mange slike turer gir sjølvtillit! :D Og les masse bøker, Maria Grøntjernet, Børge Ousland, Lars Monsen har alle kjempegode bøker med masse gode råd og tips som du kan ta med deg på tur! Kunnskap er makt ;):) Masse lykke til!! :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var noen tidligere her som skrev at man må lære å krype før man kan gå, det liker jeg. I fjor kjøpte jeg telt og kom meg ut på hele TO enkeltovernattinger med to hunder som selskap. Første natta så la vi oss et stykke bortenfor noen hytter som det ikke var folk på, men midt på lyse (midnattsol) natta så slamra det i ei hyttedør. Da fikk jeg se hva den ene hunden min var god for, han føk nemlig opp og stod i teltåpninga og bjeffa advarende helt til jeg sa at det var ok.

Den andre natta stod jeg med hodelykta og så meg om rundt teltet, plutselig så jeg rett i trynet på en ULV! Jeg døde litt på meg, men kikka bort på de to hundene mine som begge lå og gnagde på noen trepinner utenfor teltet og tenkte at "Marita, nå er du teit", kikka på ulven igjen og så at det var bare en trestamme. Ikke var vi i ulveland heller, men fantasien var kjappere enn fornuften. Så jeg kryper. Jeg tror nok at det bare blir krypeturer i år også, kanskje noen helgeturer om jeg får tid. 

Selv har jeg aldri møtt så mye dyreliv som etter at jeg begynte å gå tur i skogen med hunder. Om vi ikke ser de, så hører vi de eller guttene viser meg spora deres. Som oftest så ser vi bare rumpa på dyra idet de forsvinner, som oftest rådyr (men også firfisle og orm). Dyr jeg ikke liker å møte på er sau (har aldri møtt ku..), de fleste stikker når vi kommer, men så har du noen teite som absolutt skal følge etter oss.. det er gøy når man har totalt 45kg hund i beltet som har veldig lyst på lammekoteletter. 

Så kan virkelig anbefale deg å ha med hund på tur, det føles mye tryggere - i alle fall for meg. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, snurrehaler said:

Dyr jeg ikke liker å møte på er sau (har aldri møtt ku..), de fleste stikker når vi kommer, men så har du noen teite som absolutt skal følge etter oss.. det er gøy når man har totalt 45kg hund i beltet som har veldig lyst på lammekoteletter. 

De teiteste sauene er de som absolutt skal gå foran på stien og blir like vettskremte hver gang du tar dem igjen - sånn ca hver femtiende meter siden de ikke greier å løpe fort og heller ikke husker mer enn to sekunder av gangen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 25. mai 2016 at 16.46, Martin Gjellestad skrev:

Dyr - er dyr og kan bli skremt, gjelder også kreatur. Selv "snille" hester kan skade folk alvorlig, i gitte situasjoner.

Men i linken du viser til, så skjedde angrepet som førte til døsfallet, på innmarksbeite. Og under kalving. At dyr (også kuer) har et beskyttelsesbehov, burde være kjent. Tragisk - men det er første gang jeg har hørt om dødsfall her i Norge, forårsaket av en ku. De fleste skader som jeg vet om, er i forbindelse med stell/håntering og at dyret har blitt urolig/skremt. Og da kan kuer tråkke på bonden, løpe bonden overende, o.l. Så noe skader kan oppstå og gjør det. Men det er ikke skade på friluftsfolk. Tror det er flere som er blitt skadet av elgku, med kalv.

Nå kjenner jeg ikke rasen som forårsaket dette uhellet, men det antagelig Herford kveg. Det er de senere år importert flere ukjente raser, av kreatur, som kan bli både 1 000 og 1600 kg. Kjenner vel selv best til NRF. Men disse "tunge" kreaturene finner en vel ikke på utmarksbeite, eller på fjellet. Og på innmarksbeite går også andre kreatur, som kan være farlig for omgivelsene.

Ute i "naturen" (utmark, skog og på fjellet), tror jeg folk er trygge. Jeg er i alle fall det. Selv om jeg (på jakt med hunder), har måttet parkere hundene et par ganger og gå kviger i møte, for å hindre dem i å ta hundene. Har til og med måttet bruke lærkoblet en gang, med et rapp over snuta, til et gjenstridig eksemplar. Så, folk med hunder bør holde avstand, til både kuer, kviger og stutekalver.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.