Jump to content

Separering av inntelt og yttertelt nødvendig?


JonesN3

Recommended Posts

Jeg har akuratt gått til innkjøp av mitt første skikkelige telt, et helsport ringstind light 2. Teltet kom med et innertelt og et fortelt fordelt, der innerduken festes med flere 'klips' (type du finner på tursekker, vet ikke hva det heter egentlig). Har det noe for seg å separere disse delene når teltet ligger i sekken eller tørker/lufter hjemme? Sparer jo en del tid ved å slippe å koble inn innertelet hver gang. Skjønner at det er en fordel å kunne ta i bruk bare ytterteltet og kanskje en fordel for raskere tørking ved kondens etc, men utover det?

Edited by JonesN3
Leif
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Dersom ytterteltet er vått på tur, og du skal flytte leir, ville jeg valgt å klipse av innerteltet før nedpakking.

Da unngår du kontakt mellom ytter- og innerduk mens det ligger i sekken. 

Resultatet er fortsatt tørt innertelt i neste base.  

  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dette med separering av innertelt/yttertelt er noe jeg i praksis aldri har gjort. Om man har et telt av god kvalitet så rister man det bare godt når man tar det ned.
Har hatt mange telt opp igjennom årene og aldri følt behov for å skille inner/ytter, kjapt og ta opp/nedd uten det ekstra styret. Eneste jeg kan tenke meg er om man bærer på stor/tunge telt over lengre avstander så kan man dele på vekten ved at en bærer yttertelt og en bærer innertelt.

Da snakker jeg her om mere klassiske nordiske telt som helsport o.l - mulig denne problemstillingen stiller seg annereledes om man har mere "eksotiske" telt varianter :)

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt, det enkleste er å ha inner og yttertelt samlet, og sette opp sammen. Sparer tid. Inner- og yttertelt er med andre ord stort sett klipset sammen.

Innerteltet kan som Frilufta sier tas løs og pakkes for seg for å være sikker på å ha tørt innertelt når det pissregner mens en pakker.

Bruker også noen ganger å klipse løs halve innerteltet for å kunne pakke sekken innendørs eller ha en romslig pauseplass under vindfulle vinterdager. Dette fungerer på tunneltelt, men for Ringstind blir det nok litt liten plass. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy