Gå til innhold
  • Bli medlem

Lavvo om vinteren


Magnus312

Anbefalte innlegg

Hei!

Lurte på om noen her har noen erfaring med det å bo i lavvo vinterstid, har hørt at lavvo takler sterk vind ganske dårlig og er vanskelig å varme opp. Vil varmetap være ett problem selv om man varmer med primus og legger snø over skjørtene på teltet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har ikke prøvd å bo i lavvo, men har liggi i en et par netter vinterstid. I 10-15 minus var det ikke noe problem å brenne 3 sekker ved pr kveld, men det var på åpent bål. Kanskje bedre med lavvo-ovn? Dette var også inne i skogen, så egenskaper i sterk vind vites ikke..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som alt annet kommer nok dette an på flere faktorer. Har sovet i en Varanger lavvo i 15 m/s (det var det værmeldinga sa, om det var mer vites ikke, men på innsiden av lavvoen virket det definitivt som mer, for å si det sånn). Hvilken lavvo skal du sove i? Noen har flere bardunfester enn andre, og noen er laget i stødigere materialer enn andre. Lavvoen tar vinden dårligere enn et lavere telt, men for våre netter gikk det veldig fint, selv om kastene kunne virke skremmende (det blafret godt i duken).

Jeg ville nok heller satset på en pose som klarer de gradene man forventer, enn å ta med en pose man regner med skal fungere om man varmer opp lavvoen med en liten brenner. Å varme opp et mindre innertelt er definitivt enklere enn å varme opp en lavvo. Så ja, varmetap er et issue.

Det er alltid en vurderingssak, skal du ha base camp eller gå fra punkt til punkt?

Det er også lurt å vurdere hvor du setter opp lavvoen. På topper eller i vinddaler vil vinden, selvfølgelig, være sterkere. Lurt å finne en plass med litt ly, dersom mulig.

Men det viktigste er nok å ha med seg det som trengs dersom noe skulle gå galt. Om du tenker lavvo på fjelltur, så tipper jeg at du går med pulk. Hiv oppi en sommerpose, slik at du har noe back up om noe skjer. Ta med fjellduken også, om du har. Alltid digg å vite at man er klar for what ever.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.