Gå til innhold
  • Bli medlem

turer i Hønefoss?


lofotværing

Anbefalte innlegg

Annonse

Du har jo Nordmarka tett ved, hvor jeg kan tenke meg det er flott skiføre ei stund til. Kan gå helt til Oslo derifra, anslått til en tur på 6-7 timer fra en bekjent, om du er i tålelig god form. Mange småruter du kan velge i, for kortere etapper. Marka er dessuten tett i fiskevann. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjør til Åsa/Damtjern. Derfra har du Storflåtan, Vesleflåtan og uendelige mengder store og små vann innen hvilken som helst rekkevidde :-) De fleste med fin fisk. Sjekk http://ofa.no, velg "Fiske i marka" og "Fiskevann" så kan du sjekke fiskebestand i alle vann i nordmarka :-)

Vil du på fjellet kan du dra litt nord til Vikerfjell eller prøv gjerne en tur til Vassfaret for en fin naturopplevelse :-)

Har ikke så mye iskfiskeerfaring i nordmarka dog, men det er det mange gjør som har så bare å prøve allerede nå :-) PS! Husk at det er variable og litt spesielle isforhold på mange vann i marka i år, så vær forsiktig og mål isen jevnlig. Nord i marka er det nok best isforhold, men det er først nylig at skiforeningen åpnet skiløypa over f.eks. Hakkloa :-) (og de anbefaler å ikke gå utenfor løypa). 

Mvh Kjetil

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Hønefoss ligger jo så og si i skogen, så her er det plenty steder. Områdene over Åsa med Damtjern som utgangsspunkt er nevnt, derfra bærer det videre inn til Storflåtan, Vesleflåtan, Svarten, Loka og en rekke større og mindre tjern.

Fra Ringkollen har du også flere muligheter, kano på øyangen er tip top tommel opp!

Dette er vel de to store "sentralene" for skogsturer i umiddelbar nærhet til Hønefoss "by" og du kan som flere her sier gå i skog helt inn til Lommedalen, Sørkedalen og Maridalen på Oslosiden. Sokna, Jevnaker, Ådalen, Tyristrand osv. er andre bygder med flotte turterreng i Ringeriksdistriktet.

Av fjell i ordets rette betydning så er det vel Vikerfjell nordvest i Ådal som gjelder, her kan du i løpte av en time eller to bevege deg fra granskog til reint snaufjell og ørret har du tilgang på hele veien.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.