Gå til innhold
Inglu

Fra Oslo området til Lofoten sommeren 2016

Anbefalte innlegg

Hei :) ,

Lurte på turforslag fra Oslo og opp til Lofoten (inkludert turforslag i Lofoten). Vi vurderer å pakke bilen full av utstyr for en aktiv sommer i Norge. Vi har 3 uker cirka til rådighet og tenker litt på å bruke 1 uke opp til Lofoten, være i Lofoten 1 ukes tid og deretter 1 uke ned igjen. 

Så lurte på gode turforslag på veien opp og når vi er der. Vi har venner i Kristiansand og Bergen, så mulig det er aktuelt å stikke innom på veien opp. Vi skal så klart ha med oss husky frøkna vår så turer må inkludere henne. Er interessert i litt unike plasser eller stoppesteder på veien. 

Har sett på hytter ved Kleppstad og Svolvær. Kun fordi dette er hytter som tillater husdyr :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Blir nok fellesferien, altså uke 28,29 og 30 evt 31 :) Det er de siste ukene i Juli og evt første uken i August. Vi har kun langrennski og kan ikke kvalifiseres for bratte områder eller nedkjøringer :P 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det finnes visstnok et flust av hundevennlige hytter og hoteller oppover det langstrakte landet, de fleste huser firbeinte om man spør på forhånd. Min mor har reist til ulike deler av landet med hund(er), og sier det sjeldent er problem å få innpass et sted. Hunder tillates som regel der det finnes egne "røykerom". 

Jeg kan forøvrig anbefale å stikke innom Åndalsnes på turen nordover, selve vugga for flotte turdestinasjoner. Herfra har du en rekke fantastiske fjellturer å velge mellom, fra de bratte, bratte, til de mer humane, hvor man fint kan bringe firbeinte. Skjult lenke - logg inn for å se den ligger strategisk til, er hundevennlig, og tilbyr flotte fasiliteter. Herfra kan dere gå opp til nordre Trolltind bla., som gir et fantastisk skue ut over den mektige trollveggen. Legger ved noen utsiktsbilder. Litt klyving siste biten, så mulig dere må gi hunden et dytt i baken enkelte steder opp der. Hvis dere ønsker en slakere tur, er det flere stivalg oppe på platået, så går an å se an terrenget før en eventuell oppstigning. Ellers er Romsdalseggen et must når man er på de trakter; her får du en fantastisk panorama uto over Romsdalsfjella, ulikt alt annet. Bratt enkelte partier, men her er det flere som tar med bikkja på tur. 

Når du skal bikke inn i Nordland, kjør Skjult lenke - logg inn for å se den, og dere vil få mangt et flott postkort montert i frontruta. Når du ankommer Lofoten skal det godt gjøres å ikke finne noe å bruke tia på! Dere har mulighet for å ta ferge over til Moskenes (sør i Lofoten) fra Bodø, eventuelt å kjøre rundt, og betrakte Vesterålen i tillegg. Etter deres tidsplan, ville jeg nok ha kjørt rundt, for så å ha muligheten til å ta ferga på vei sørover igjen. Får utnyttet tiden best slik, og den vil dere ta vare på der oppe! Beregnet kjøretid fra Bodø til Svolvær er rundt 5t30. På Austvågøya må dere innom Kabelvåg og Henningsvær, sistnevnte et godt utgangspunkt for tur og moro. Videre sørover er Vestvågøya tett i flotte fjellmuligheter, med langstrakte strender og vel bevarte fiskevær. Anbefaler å bo i Ballstad, Skjult lenke - logg inn for å se den har fine bomuligheter, men usikker på om de tar imot hund (her er det nok bare å sende en mail). Her er det kort vei til fine dagsturer. 

En tur på dette viset er den beste måten å oppleve alt det flotte landet vårt har å by på, så tror dette blir stor suksess; god planlegging!

IMG_3302.JPG

IMG_3229.JPG

IMG_3385.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Borge_Oslo
   Hei!
   En kompis og jeg skal neste helg til Vrådal i Telemark. Har noen turtips til oss?
   Vi ser for oss å ha en basecamp og så legger vi inn to gode dagsturer til fots i området rundt Vrådalen. Varighet på dagsturene kan være 4-8 timer t-r, tenker jeg
   Takknemlig for alle tips!
  • Av OleiDole1
   Heisann folkens. 
   Jeg er en turglad mann som planlegger å ta en ordentlig tur i sommerferien (Juli) for å få frisk luft, bevege på meg og reflektere over livet. Jeg skal gå helt alene, overnatte ute med telt, og liker tanken på å ha et mål på denne turen, nemlig gå i fra Oslo til Trondheim. Har planlagt å ta fly nedover til Oslo, så gå oppover. Har googlet litt rundt og funnet ei løype, kalt gudbrandsdalsleden, og slik jeg forstår det så er den merket relativt greit hele veien oppovrer. Dette tror jeg er ypperlig for meg som er en nybegynner, i frykt av å rote meg bort  
   Men, ser også at turen går mye på asfalt noe som ikke akkurat frister spesielt mye. Om man går langs hovedveier og slikt også, så sliter jeg litt å forstå hvor jeg da skal sette teltet mitt? Jeg vil ikke telte i parker og langs vei liksom. Er det noen som har noen inspill her, om det er egentlig ei fin løype, eller om det går an å kombinere denne med noen avstikkere opp i fjellene feks? 
   Videre så er jeg som sagt nybegynner med lite erfaring med overnatting ute i telt. Jeg planlegger å gå med sekk, med alt jeg trenger. Og det hadde vært knall å kunne dra innom butikker på vei oppover for å handle inn matrasjoner, så kanskje det finnes noen ruter som er ypperlig her med det i minnet? 
   Sist, er det noen som har tips hva som er viktig for en nybegynner på en slik tur. Jeg har lite turutstyr og planlegger å dra innom sportsbutikker for å handle inn det jeg trenger. 
  • Av Annajoh
   Hei! Jeg er ikke en veldig erfaren fjellvandrer, og synes det er vanskelig å finne frem til turer som kunne vært morsomme å gå. Jeg har vel egentlig kun gått gaustatoppen og besseggen av de «kjente» fjellturene, men går mye dagstur og har teltet en del i oslomarka. Jeg ønsker tips til fjellturer man kan gjøre uten guide, fra middels+ til krevende, men uten klatring. Helst med en flott utsikt! Turene bør gjerne innenfor en halv dags kjøretur (fra 3-6 t) fra Oslo, da jeg og min søster håper på å få tatt noen helgeturer i løpet av sommeren. Gjerne noen litt kjente topper! Noen som har noen gode tips? Setter stor pris på det!
  • Av Annajoh
   Hei!
   jeg har gått en del blåstier rundt omkring i oslos nærmark, men ønsker tips til flere. Gjerne turer som ikke er så kjente! I disse coronadager ønsker jeg å komme meg litt unna steder man kan nå med t-bane eller buss. Jeg, mannfolket og et vennepar tenkte oss på en dagstur på søndag. Vi ønsker gjerne en tur på 10-12 km i lett kupert terreng. Da den ene i følget har en skadet akilles er det litt viktig at det ikke er alt for mye stigning, men ønsker ikke å gå på grusvei - helst stier, gjerne blåmerkede! Noen som har turforslag til steder som kan nås på maks 30 min kjøring fra oslo? Setter veldig pris på tips!
  • Av tomkalsjo
   Hei,
   har tenkt å gå tur i sommer (Hvis Corona-krisen er over...) i Raggsteinsdalen og opp mot Ynglesnuten / Ynglesvatnet.
   Noen som har gått fra Kyrkjedørsvatni opp retning Ynglesnuten til man møter DNT -stien retning Geiteryggshytta ? Hvis ja , noen tips på veivalg?
   Tips på hvor det er lettest å komme seg opp til toppen av Ynglesnuten?
   mvh
   Tomas
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.