Gå til innhold
TonePåTur

Arctic Bedding - vissvass eller genialt?

Anbefalte innlegg

På 3.3.2017 den 12.20, graham skrev:

Jeg har ikke prøvd å gå med bedding, men jeg jo vært på tur med kompiser som har bedding og gjort meg noen tanker som har resultert i at jeg ikke kommer til å kjøpe bedding før jeg blir overbevist om at dette er noe jeg bør ha..

Jeg ser dere nevner ulemper som vindfang, at den er større enn pulken, problemer i skog og utfordringer hvis man roter seg bort i noe mildvær.

Hva med høydepunkt og veltevillighet? Den blir jo ikke bedre med en bedding som gjerne har et telt  på et par kilo i pulkposen oppå der igjen..

Har dere på dere dagstursekk på ryggen, fyller dere beddingen med det dere trenger for dagen eller graver dere frem det under beddingen ved pause?

Jeg har dagstursekken oppå matkassen i pulken, så i halvannen håndvending har jeg både det jeg trenger og en plastkassestol. Jeg synes ulempene med beddingen virker større enn fordelen med å ha ferdig klargjort seng på pulken. Det tar da ikke så allverden med tid å dra soveposen ut av trekket og  å kjøre et par runder med snozzel-luft i DownMat'en?

Inntil jeg blir overbevist om noe annet, er dette for meg enda et utstyrsbehov man lager seg som man egentlig ikke trenger.

 

 

Jeg heller skjønte ikke hva jeg trengte fø jeg tok mot til meg og prøvde det ut... Noen ting er såpass banebrytende at man ikke forstår eller innser at dette er noe som forandrer helt hvordan man pakket før kontra nå...

Så, jeg skal ikke omvende deg heller, men anbefaler deg prøve det ut og kan hende du lærer noe nytt ift hvordan rutinene endrer seg? ;-)

Nokia forstod heller ikke hvordan mobilteknologien ville endre hvordan folk kommuniserte og brukte mobilen...

Det er mao konseptet Arctic bedding HD tilbyr som er nytt. Fra å frakte alt nedpakket til å frakte alt ferdigpakket. Men, det funker jo ræva på en liten pulk, men destod bedre jo større pulk man har, typisk ekspedisjonspulk. Dette er jo litt som pulkpose til telt, ingen skjønner vel vitsen med det før de har prøvd det i uvær med vindvotter hvor tid er avgjørende?

Det er mao konseptet tid som er nøkkelen og har du allverdens tid, så klarer nok ikke allverdens nyvinning overbevise deg ikke sant? Da funker jo det man vet og kan best uansett ;-)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Men uansett så er det svært få ting man egentlig trenger i utstyrslista. Forsvinnende få ting er nødvendig og noe man trenger. Spørsmålet er derfor mer presist om hva den enkelte foretrekker, det er en helt annen sak. Ingen trenger anatomisk sekk, lærsko, bensinprimus, gasslighter, jervenduk osv. Man trenger ikke dasspapir heller, noen som trenger det forresten?

Hva man foretrekker er derimot noe annet. Jeg foretrekker Arctic Bedding HD fordi det gir meg det lille ekstra som jeg liker. Klarte meg supert uten, men foretrekker beddingen. Det lille ekstra er tid spart og frustrasjon over å leite etter et eller annet forbanna trekk som noen garantert har flytta eller rota bort. :-)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, graham skrev:

Fortsatt ikke overbevist. Å sammenligne bruksbehovet for en slik bedding med at man like gjerne kan tørke seg i ræva med mose og snø, at lærsko og bensinbrenner er det lille ekstra på tur, hjelper ikke meg til å se behovet for enda en ting.

Liten digresjon om det med Nokia, hyggelig at du nevnte de som lagde verdens beste mobiltelefon

20170305_095131.jpg

Neida, ikke meningen å overbevise deg at dette er et behov du har eller noe du trenger. Det handler nok mest om hva man foretrekker. Mennesker vet av natur ikke hva man trenger før man har erfart det selv og derav gjøre et valg basert på preferansen. Jeg trengte i begynnelsen ikke en matkasse eller schnozzel bag, gikk helt fint uten, men du verden så mye mer praktisk og tidsbesparende det var ift å ikke ha det på den måten 😉 Jeg selv innså ikke det før jeg prøvde det selv. Selv om jeg hadde lest andres erfaringer med det. Klart noen ulemper er det, men for meg så var det å ha ting i kasser i pulk en liten åpenbaring fremfor å ha det i bag. Pumpebag fremfor håndpumpe skal jeg ikke engang nevne. Ulempen var at den jøvla pumpebagen er dyr som f.... for noe jeg fint klarer med integrert pumpe (i tillegg blir man jo varm). Men foretrekker fremdeles pumpebag 👍

Jeg har 2 kurs med Nils Faarlund over flere uker både sommer og vinter. Han trengte ikke noe som helst ifølge ham selv, og det var godt begrunnet fordi han hadde i motsetning til alle andre testet det nye....blant annet gore-tex den gangen 😉 Han foretrakk fremdeles hans valg. Men ja, det var no mange av hans vegledere på høyfjellsskolen som brukte gore-tex og annet nymotens snacksy utstyr ja 😂

Poenget mitt er at vi prøvde jo sette han fast fordi vi var jo låste til hva vi mente var vårt behov, men forskjellen på oss og ham (som er litt ekstrem i alpint fjellmiljø i Norge) er at fyren hadde jo erfaringsbasert lærdom. Nå på sine eldre dager har han dog begynt med mobiltlf når han er ute. Ikke fordi han trenger den, men fordi hans sønn vil ha tak i ham siden Nils tross alt er en gammel mann nå 😂

Nokia lagde verdens beste mobiltelefon for telefoni og short messaging system med sin 6310i. Batteritiden var overlegen. Men så feilvurderte de grovt hva mennesker foretrekker å bruke mobilene sine til når de samme menneskene fikk prøve ut ny funksjonalitet som utvidet tale og sms enheten til å bli en liten datamaskin....

IMG_9866.JPG.a4421c995e4d035b1f26279b053IMG_9852.JPG.59575c149dd3920d79189d395f1IMG_9867.JPG.0301427b4db79468258c1549c69

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min mening er at hvis den som drar pulk av en viss størrelse, helst så lang som mulig (gjerne 168cm), eller som jeg bruker en Fjellpulken 155cm, så er Arctic Bedding noe som kan gjøre det raskere med campetablering og holde orden utenfor og i teltet. Særlig hvis de i tillegg har anskaffet et pulktrekk til fjellteltet (hvorfor har de vurdert/besluttet det egentlig og ikke bedding i samme åndedrag?) Med en kortere pulk enn 155cm i lengde, så ser jeg at HD beddingen kan bli noe ustø og vinglete. Dette betyr derfor at de med korte pulker og gjerne smale pulker vil føle at en arctic bedding i HD versjon blir klønete. Men alt går jo, men vil tro at om de bytter til en 155-168cm lang pulk og gjerne bredere, så vil de oppleve at HD beddingen ligger mer stødig. I tillegg så handler dette også om hvor høyt man pakker. De kassene jeg bruker nå 40x30x19cm og de bygger ikke lant over kanten på fjellpulken transporter. Dvs HD beddingen bygger ikke høyt opp.

I tillegg har jeg teltet Keron 3GT i en pulkpose. Den er jo enormt svær og enda lengre. Så med denne på toppen av HD bedding tilsier fysiske lover at kasser er det som funker best for meg fremfor en stappet fjellpulken bag. Jeg har et bilde av hele greia her ferdig pakket.

Om pulken veier 50 kg eller 80 kg spiller ingen rolle for meg. Ikke skal jeg gå 2000km over noen måneder, men kanskje 100-200-300km på en uke eller 2. Da gjør 30 kg absolutt ingenting i pulken, skal bare slite litt de første dagene uansett før det bli lettere. Så jeg vurderer nå bytte ut min 155 transporter fjellpulken med en Fjellpulken x-country 168cm fordi jeg vil den skal bli mest mulig stabil med teltpulktrekk, arctic bedding hd og isbor, hagle osv osv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.