Gå til innhold
  • Bli medlem

Noen som husker "Finselue"?


Gauken

Anbefalte innlegg

For ca 20-25 år siden eksisterte det noe jeg tror ble kalt "Finselue". Den så mer eller mindre ut som forsvarets BF, men hadde i tillegg en slags rem du kunne feste over nese/kinn ved hjelp av borrelås på øreklaffene hvis det var ekstra kaldt/vind og fare for frostskade.

Aner ikke hvem som produserte den men innbiller meg at det var et DNT-produkt. Den gikk sikkert ut av produksjon da Gore-Tex revolusjonen tok av. Nå for tiden er det jo bare Lowe-capsen og kopier av denne som blir solgt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Den har vært mulig å få tak i, men da i en nyere utgave. Butikker som selger jakt utstyr kan ha en nesten lik lue . Den har da mulighet for å "vrenge" fram en rød topp.

Den originale lua er kjøpt som militært overskudd.

Denne eller nesten tilsvarende lue brukes jevnlig i vinter halvåret. Det er den eneste plagget som jeg fortsatt bruker, som også ble brukt under militær tjeneste i 1971 - 1972

20151207_184656.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den lua Hansjo viser til kalles ofte Loslua, og brukes fortsatt i noen deler av forsvaret. Bruker selv også denne og en Balaklava/Finnlandshette hvis været skulle bli for dårlig. 

Frosvarsbrukt selger brukte og ubrukte Losluer, men da bare fra størrelse 55-61, https://www.forsvarsbrukt.no/p-269-loslue-nyubrukt.aspx . Jeg var heldig og ble innkalt til Sivilforsvaret for videre tjeneste, og fikk dermed den størrelsen jeg trenger :).

Det eneste stedet jeg fant noe av det Gauken kanskje prater om var på en luguber koreansk side av noe slag, men det er vell kanskje noe slike du ser etter? http://www.aliexpress.com/item/Men-s-winter-hat-Korean-tidal-outdoor-Lei-Feng-velvet-hat-with-ski-masks-ear-elderly/32257395868.html 

Ville heller da ha kjøpt en Loslue og fåttt noen til å sy på den ekstra delen.

 

Edit- Søkte på "hat with integrated face mask", og fant dette http://www.outdoorresearch.com/en/frostline-hat.html , se bildene under det første så har man klaffen over nesen. Er mulig dette er mere likt Finselua? Er usikker på hvordan det fungerer med fleece, men kan kanskje være noe?

Endret av Aron123
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.