Gå til innhold
Trond Arvid Hagen

Den ultimate turkniv finnes den

Anbefalte innlegg

Har to kniver jeg sikler på for tiden, tror faktisk ikke jeg vil føle meg komplett før disse ligger i skapet :ahappy:

Helle utvær

17671153690_1a6d4b7228_b.jpg

Og Helle Mandra

helle-mandra_h.jpg?itok=m009rS3U

Disse har jo litt forskjellige bruksområder, men måtte jeg valgt en til alt-mulig bruk hadde det jo blitt utvær. Liker den tradisjonelle men samt moderne looken over disse. Savner en liten tommelgrop på mandra da. Det ser jeg er prioritert på den Skjult lenke - logg inn for å se den kjøpte her, så ut som en god kniv i hånden :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 minutter siden, tshansen skrev:

Den helle Utvær var jævlig fin! Hvordan er kvaliteten på disse Skjult lenke - logg inn for å se den

Av det jeg har lest så skal vist dette være kvalitetskniver. Er nok ikke helt i toppsiktet men det er heller ikke prisen, har dessverre ikke noe egen-erfaringer å komme med enda. Skal prøve å finne noen tester.  Kundeservicen skal vist også være god. 

Tipper det blir å ønske seg en av disse til bursdag. Full-tang begge to:wub:

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 timer siden, tshansen skrev:

Var nede på Gmax å fikk de til å ta inn et par Utvær kniver! Mer jeg ser på den jo større blir verken i kroppen 😂 jeg må holde den i hånden å kjenne balansen i den før jeg bestemmer meg! Ligger den godt i hånden blir det kjøp 👏🏻

 

Må sjekke de lokale butikkene jeg også om noen har, skulle som deg fått kjent den i hånden. Du må gjerne oppdatere her hva du syns :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 timer siden, Tessatroll skrev:

Skjønar ikkje heilt kvar denne oppfatninga av at Helle er dårleg kjem frå, Heller har jo relativt lange tradisjonar for produksjon. 

Sjølv har eg som favoritt ein av dei eg ser at Skjult lenke - logg inn for å se den har som favoritt, Helle Harding. Eg har også brukt Nying ein del til allroundbruk. Finn ikkje at desse står tilbake for andre knivar i noko grad. Men eg er ikkje utprega knivnerd, så mogleg det er mykje eg ikkje skjønar her altså :)

 

 

Nying var vel den første skikkelige kniven jeg fikk av min far, men har dessverre prestert å mistet den eller rotet den bort. Flekt mang en auretapp med den, finner den nok igjen en dag kanskje:ahappy: Den ser helt lik ut i dag som da, sliren og alt. 

 

4 timer siden, tshansen skrev:

Å skulle det vise seg at Utvær (som er på vei fra hovedlageret) passer godt i hånden, blir det kjøp av denne og en ny Lappland fra Helle. 

 Lappland er fristende, men har fått litt øynene opp for den Monsen har laget sammen med Brusletto. Børgefjell heter den, fin utførelse og noen fine løsninger uten at det blir for mye "survival" opplegg. Det med tennstålet er for meg greit egentlig, jeg bruker tennstål og jeg tar ikke med meg en slik kniv om det ikke er bål tur. Slirene bygger også ned for å gå klar fra hoftebeltet noe jeg setter veldig pris på, lite vits med en kniv som må ligge i sekken. 

Lurer faktisk litt på om det ligger en gammel lappland hjemme til fattern, skal sjekke opp. Mulig ett lite prosjekt :)  

Hvorfor kniver og økser kan være så fasinerende aner jeg ikke. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av vandregutt
   Hei alle markafolk! Trenger en slire til en Helle GT kniv. Var så uheldig/urutinert at knappen som holder kniven festet, rustet istykker. Glemte å vaske kniven etter kontakt m saltvann. 
   Har noen tips til kjøp av kun slire ? Finner ingenting på nett.
   Kom også gjerne med meninger om brusletto villguten hvis noen har testet den. Takk
  • Av Novice Northman
   Folkens! Jeg er helt fersk på forumet her – et herlig sted! (dersom jeg gjør noe feil, gi meg beskjed:)
   For tiden jobber jeg med en bok om norske tollekniver, fortrinnsvis kniver laget av norske knivsmeder og knivmakere. Boken er planlagt på Kagge forlag en gang før jul i år
   Norge har en lang og rik tradisjon på kniver – og vi har et forhold til kniven som fredelig verktøy få andre land kan sammenligne seg med. I arbeidet med boken er jeg særlig ute etter å samle opplysninger om folketro og overtro når det gjelder knivbruk. Etter litt research har jeg selv for eksempel hengt en tollekniv over inngangsdøren vår hjemme – da tør ikke haugfolket eller de underjordiske å trå over terskelen, de frykter nemlig stålet i kniven. (Før la man også kniver i krybben til nyfødte, slik at ikke troll skulle komme og bytte barna med sine egne trollunger. Det synes min kone var å gå litt lang...)
   Uansett – er det noen av dere hardbarka turfolk som bruker håndlagde tollekniver når dere er ute? Eller velger dere fabrikk-kniver? Og ikke minst, kjenner noen av dere til skikk og bruk og tradisjon og overtro i forbindelse med knivbruk her i landet? Noen som har noen egne ritualer knyttet til kniven?
   PS: Hvis noen skulle finne på å bruke kniven sin til manikyr, er det viktig å skjære i tre straks etterpå! Ellers risikerer du et folketomt gravfølge  Jo flere, trefliser, dess flere møter til begravelsen...
   PPS: Jeg legger tidvis ut bilder av antikke norske tollekniver på Skjult lenke - logg inn for å se den med noen artige opplysninger om knivene. En liten forsmak på deler av bildematerialet til boken.
   Tusen hjertelig takk for alle svar og innspill!
  • Av Irene Margrethe
   Hei! 
   Trenger litt råd ang en samekniv som har overvintert i heia. Kniv og slire har fått tørke, og er helt tørre nå. Knivbladet hadde fått en del rust, men etter første runde med sliping ser det veldig bra ut. Sliren har blitt satt inn med fett og ser også bra ut, men er usikker på hva jeg skal gjøre med selve skaftet. 
    
    Treet er tørt og med mørke prikker/felt. 

  • Av Børter
   Jeg har et par turkniver som jeg gjerne skulle fått litt skarpere. Jeg har jo slipt kniver mange ganger, men bare med enkle brynesteiner og med jukseslipere fra Øyo og Fiskars. Trenger noen tips til hvordan jeg skal komme meg til neste nivå, men uten å bruke for mange timer eller hundrelapper.  
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hei!
   Er det noen her som har noe erfaring med knivene fra Brusletto er prydet med Lars Monsens navn? Jeg har lyst på en ordentlig turkniv og 
   har vurdert enten Ánarjohka eller Børgefjell. De koster jo litt, men jeg antar det er en kniv man skal ha i mange år fremfor moraknivene som slites ut.
   Har navnet for høy pris mtp. knivene?
    
   Setter pris på alle innspill og tips 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.