Jump to content
IGNORED

Sommerturne 2016


Mbhenriksen
 Share

Recommended Posts

Sitter å planlegger en aldri så liten sommerturne neste år. Skal sette meg i bilen med Kajakken på taket og teltet i bagasjerommet og sette kursen vestover fra Tønsberg

Planen er å oppleve mye bra norsk natur i stede for å sette meg på et fly til syden. Tenkte først å stoppe i Stavanger traktene å bestige prekestolen. Videre er det Kjæragbolten som står for tur, før veien videre går til Vøringsfossen. Så er neste stopp på min plan Div fjorder på vestlandet. Planen er å ende opp i Trondheim før jeg setter kursen sørover til Tønsberg igjen, men er litt usikker på hvor jeg skal dra utover de vanlige "turist" plassene. Kommer til å kjøre ut mot havet og videre nordover etter vøringsfossen. Noen turforslag? Like gjerne toppturer som kajakk turer.

 

Alle forslag taes imot med takk :)

Link to comment
Share on other sites

Istedet for å gå de vanlige overfylte stiene til Prekestolen og Kjerag, hva med å padle inn Lysefjorden og gå stiene som går opp fra Bratli og Flørli? Det blir litt lengre tur, men garantert mye finere også.

Lengre nordover er det veldig mye fine dagsturer eller turer med 1-2 overnattinger langs med fjordane. Anbefaler også å kjøre fra Årdal og over Tindevegen til Turtagrø hvor det er massevis av fine toppturmuligheter i Hurrugane vest i Jotunheimen. 

Link to comment
Share on other sites

Enig med Oddbjørn. Altfor mye "vanlig" her, syns nå jeg ;) Jeg vil gå der det ikke er folk, og oppleve de usette stedene.

Tips: Parkèr bilen i Vik i Sogn. Padle til veiløse og uendelig vakre Finnabotn. Telte og bli vekket av 40 nysgjerrige geiter og se hjort som beiter i fjellsiden. Padle videre til Sørbøvåg. Steile flotte fjell og mye fisk. Drøm deg tilbake i tid da vikingene seilte her ute. Det er magisk.

I Sognefjorden har du også fine teltmuligheter på forlatte boplasser nede ved sjøen. 

Ta så turen til Indre Sogn og opplev Lustrafjorden fra kajakken, Veitastrondsvatnet, gå inn til Jostedalsbreen fra Veitastrond. Ta en tur til Kaldakari, spesiell fjelltopp som er krevende, men spennende å nå. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy