Gå til innhold
  • Bli medlem

3 lags skalljakke maks 2000kr


Lar5

Anbefalte innlegg

Jeg har ei skogstad carlos jakke som er utslitt.. Den blir brukt som hverdagsjakke og lett turjakke vinter vår høst

-Må kunne brukes i et passelig antall kuldegrader til og fra bilen/til butikken osv bare med t skjorte under... Dvs at den må være 3 lags for og bli komfortabel. 

-Ikke vattert

-Må tåle avbrutte grankvister rett på i gangfart uten og bli gjennomhulla.

-Normal liv med strikk, ikke snølås og lignende

-Lufting langs sidene/under armene er pluss, men ikke noe krav.

-Siviliserte farger... skakke se ut som en klovn:P

 

 

 

Noen gode forslag?

 

 

 

 

-

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg tror du sliter med å få et skikkelig svar...

det du ønsker er en jakke som skal dekke "alt", og foreløpig er vel konklusjonen at det ikke finnes en slik jakke.  Og i hvert fall ikke til under 2 sterke....

sjekk hvilke jakker du kan få til den prisen, og så spør oss om den du mener er best, vil være grei, det tror jeg muligens vil være en  fremgangsmåte som gir fornuftige svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst

En jakke i 3-lags Gore-Tex som skal tåle kvister etc. uten at den blir gjennomhulla til maks 2000 kr? Tviler veldig på at du finner det. Enten må du være forberedt på å øke prisen, eller redusere krava. Avbrutte kvister som treffer jakka er nok den største utfordringen.

Jakken i lenken under er passe solid i kraftigere 3-lags Gore-Tex. Jeg har tilsvarende jakke i Gore-Tex Proshell, som jeg er storfornøyd med. Jakka er kraftigere enn min Norrøna Falketind, men selv om den er kraftig er avbrutte kvister en tøff påkjenning. Dette er ett billigere alternativ som også kan brukes i hverdagen. Jeg tror du i hvert fall må opp i ProShell.

- https://www.xxl.no/haglofs-roc-gore-tex-jacket-skalljakke-herre/p/1093357_1_style

Jeg legger med et par lenker til jakker som trolig tilfredsstiller kravene til tøffere bruk, selv om det er langt over budsjettet ditt.

- https://www.norrona.com/nb-NO/Products/6708-14/3430/recon-gore-tex-pro-jacket/

- https://www.norrona.com/nb-NO/Products/6000-13/3308/finnskogen-gore-tex-jacket-mw/

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Carlos jakka fra skogstad tålte mye granskog. der satt alle 3 lagene sammen.  Men nå har de gått for en konstruksjon på jakka de kaller signalen der lagene ikke sitter sammen, og det ytre laget kan mest sammenlignes med helly hansen loke jakka sitt tynne hellytech stoff.  Mao, veldig tynt og dårlig.  Lommer har de og glemt og sette på jakka og.  Så den utgår..    Jeg har bergans budor bukse for vinterturer, fin den, passe solid. Men har ikke noe behov for og se ut som en jeger til hverdags, da foretrekker jeg heller og se ut som en frikjører i en skarp farge. 

Jeg har funnet et par alternativer,  Må nok gjøre noe mere rekognisering, dvs ta meg en oslo/strømmen tur og se der :)  Det er forøvrig noe dritt og vite hva man skal ha, før man vet om det i hele tatt finnes :P 

Endret av Lar5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst

Du kommer vel langt med en Gore-Tex Proshell membrand. Den som er i min Haglöf virker veldig solid. Da har du også en diskre hverdagsjakke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Har vært og prøvd Bergans myrkdalen, denne likte jeg, utenom lengden. Så da blir det og spore opp en jakke av typen bergans storen og få prøvd den. ca dobbelt av budsjett men :P 

 

Ellers så gjorde jeg et ok kjøp på xxl i dag iform av en colombia morning star trail jakke til 499kr, helt ok jakke, et par hakk vassere enn helly hansen loke. Duger til byturer. osv. Til 499 (før 799) er den fin til hverdagslige oppgaver:) 

Endret av Lar5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Jeg bruker selv Arcteryx Theta AR og er veldig godt fornøyd, men ville aldri betalt 5000,- for en slik jakke. Jeg ser at Sport1 har kommet med Jotunheim Høvringen og det ser
ikke så verst ut altså. Har testet den i butikken, og man får nok mye for pengene her.. Kunne nok klart meg fint med en slik :) Søstera mi har kjøpt den.

http://www.glexe.no/product/jotunheim-hoevringen-softshelljakke-6144/ (det står softshell i linken her, men det er feil)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Det har etter hvert dukket opp noen alternativer:)

 

Helly Hansen har i arbeidsklær kolleksjonen sin ei jakke som heter Magni. Den ar lufting under armene, utvendige stormklaffer, strikk i livet, cordura på underarm og skulder. Jeg ser ikke noe problemer med og bruke den på fjellet. Koster 3070kr på maxbo 

https://issuu.com/hhworkwear/docs/hhww-ss16-news_final_18082015

Snickers har og ei jakke som heter  1888 xtr. Denne er solid, cordura på mye av fremsiden. Kansje litt kort. Har sett den ned mot 3000kr. Problemet er at den koster veiledende såpass mye at det er få butikker som tar den inn og har den i butikk, så det er vanskelig og få prøvd en uten masse styr. 

http://www.raf.no/arbeidstøy/jakker/produkt/snickers-1888

Så har bergans lansert ei ny jakke i 3 lags dermizax. Eidfjord heter den. Grov glidelås, innvendig stormklaff, lufting under armene osv. 3299kr på xxl

http://nettbutikk.bergans.no/klær/jakker/Skall1/Eidfjord-Jkt-SolidCharcoal-Pumpk-Alu-S-170451-p0001302741

Skogstad har og lansert 2016 kolleksjonen sin, uten at jeg bar sett nøye på den enda. Får ta en tur til butikken på Lillehammer og kikke snart:)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.