Jump to content

Stormmatter (til Hilleberg-telt)


kai

Recommended Posts

noen om vet hvor jeg kan få påsydd stormmatter på mitt hilleberg telt?? jeg har mattene men trenger kun en kyndig person til å sy dem på for en rimelig penge 8) har snakket med Hilleberg, men jeg vill sjekke ut om det finnes billigere løsninger.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Om du vet nøyaktig hvordan de skal monteres er det bare å gå på en sybutikk (gardin) å få dem montert kanskje, men du får kanskje ikke tapede sømmer der...

Uansett. Jeg får nå sydd på stormmatter til mitt Helsporttelt og det koster meg 845,- pluss mva inkl mattene.. Du kan jo sende telt og matter til Helsport-- Ta en spansk en 8)

Link to comment
Share on other sites

Jeg sydde på matter selv med en gammel symaskin, og det var ikke vanskelig, selv for meg uten noe relevant symaksintrening. Kona tredde tråden og så var det bare å kjøre på.

Stoff 200 kr (ripstop nylon)

2-3 stk tykke synåler til maskin

nåler til å feste stoffet, bruk dobbeltbrett.

Velg sterk tråd som er syntetisk med spunnet bomull rundt (det blir mer vanntett).

Sømmene ble sterke og ser ut til å tåle mye juling.

Også trenger du selvsagt noen arbeidstimer (jeg brukte 7-8 timer), men da sydde jeg også inn ekstra lufteluke med "tak" og myggnetting etter kopi fra et Helsport telt for å redusere kondensen.

Link to comment
Share on other sites

hehe nå begrenser min erfaring med symaskin seg til dødsmaskinene vi fikk opplæring på ungomskolen, hvor jeg svor en hellig ed på å aldrig røre en slik fanatisk ukontrollerbar å fandenivolsk apparatur igjen :? , men kanskje det bare var de spesielle maskinene.... kanskje vært et forsøk... er det mulig å ødelegge teltduken ved å sy feil eller lignende???

Link to comment
Share on other sites

Ja, hvem husker ikke grytelapper fra ungdomsskolen, stolt overlevert til mor :? .

Det er jo mulig å ødelegge det meste, men siden dette er nederst på teltet vil en feilsøm kun være kosmetisk. Hulla blir såpass små at det uansett ikke vil renne inn vann, og i tillegg legges jo sømmen til stormmattene over renningssømmen som allerede er der, mao liten skade.

Jeg var nok mer på tynn is da jeg klippet hull i teltet for å lage lufteluke.

Skulle det gå helt galt, har du endelig fått mulighet til å nyinvestere i teltet du har sett lenge på i glansede kataloger :) .

Du må egentlig vurdere om du vil ha noe som er sjøllaget, like solid men med halvproft utseende versus kjøpt helproff søm.

Link to comment
Share on other sites

ja, skjedde både en og to ganger at folk sydde fingern fast i tøystykket sitt "back in those days" da eg hadde sånne fag,,, best å overlate det til noen som kan det, eller overvinne egen frykt og samtidig lære seg at symaskinen har en lav fart :D

Link to comment
Share on other sites

ja, skjedde både en og to ganger at folk sydde fingern fast i tøystykket sitt "back in those days" da eg hadde sånne fag,,, best å overlate det til noen som kan det, eller overvinne egen frykt og samtidig lære seg at symaskinen har en lav fart :?:

lav fart??? trodde det bare var av og på... :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy