Gå til innhold
  • Bli medlem

Telting nå: det samme som å be om dunkollaps?


hgmann

Anbefalte innlegg

Jada, det ble en kort tur fra fredag til lørdag til Svarttjern på Skrim. Været var lett yr fredag kveld, rått og fuktig på natta, men på lørdagen lysnet det etterhvert. Tåka lå tjukk som graut på morgenen ved vannet.

Fant en fin teltplass ved Svarttjern etter tips her på forumet. Det ble mørkt da jeg kom frem så jeg gikk for den selv om det var veldig fuktig i bakken her. Opp med telt og skifte til tørre ullklær og varm mat. Satte alle luker på fullt gap. Det ble en del kondens i løpet av natta og posen kjentes fuktig ut på utsiden, men tørket greit opp utover morgenkvisten med åpen teltdør. Jeg så på morgen at noen av pluggene hadde løsnet litt i bakken da jorda var veldig løs og fjell under. Burde vel ha lagt på noen stener eller noe.

Positivt overrasket at det ikke ble noen form for frysing. Det beste ved teltet var vel egentlig og åpne opp hele siden av teltet på morgenen, strekke ut armen og fyre opp primus og sette på morgenkaffe. Satt i posen med en atom lt hoody på overkroppen. Forøvrig veldig fornøyd med den. Ble et par timer med kaffe og frokost :) Legger ved et mobilbilde av Svarttjern her.

Når jeg gikk tilbake passerte jeg en leir oppe på en kolle. Det var to mindre telt med en tarp imellom. Ser i ettertid at det var nok et smartere valg under slike værvalg; vekk fra den verste morgentåka som samlet seg rundt vannet og mer lufting.

Men alt i alt en positiv opplevelse og en erfaring rikere. Takk for bistand dere :) 

 

 

 

2hg.jpg

 

 

Endret av hgmann
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hadde flere overnattinger i Canada de to siste ukene, med temperaturer rundt 0c på natten. Jeg bruker en Roberts Superlight 400 sovepose. Dette fungerte utmerket. Ellers er det selvsagt lurt å henge posen luftig når man kommer hjem, slik at den får tørke godt ut.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om man ikke vil investere i en tarp med en gang, kommer man langt med et stykke litt tykk plast, så lenge man skal ligge relativt skjermet i skogen. Alternativt en billig presenning fra Europris eller lignende. Tarp kommer jo fra det engelske tarpaulin, som betyr nettopp presenning... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker dere noen form for forede bukser i leir, eller holder det med ulllongs og skall/turbukse?

Åja, jeg synes det er SÅ komfortbelt å skifte til  e behageligere, så jeg har med en fleecebukse, i allefall høst/vinter/vår.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.