Gå til innhold
  • Bli medlem

Trollheimen.


tove v

Anbefalte innlegg

Noen som er godt kjent rundt i Trollheimen og som kan tipse om fine turer som ikke nødvendigvis er merka løyper? Går mye alene og ikke sånn kjempegod på kart og kompass, men klarer meg brukbart på å orientere meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei, her er noen tips til ruter der det ikke er så mye folk, ihvertfall ikke på hele turen.

 

Storlidalen-Trollheimshytta over Storlifjellet. Følg ruta fra Bårdsgården mot Trollheimshytta over Riaren og Mellomfjell. Når du kommer opp på bandet Nord Indre Gjevillvasskamb, tar du av fra stien nordover og følger toppene på Storlifjellet. Noe bratt nedstigning mot Fossådalen. Over Strolifjellet er det noe tung ur å gå i, men utsikten veier glatt opp for det.

 

Fra Vollasetra, via Roksdalskammen, Sandåhøa / Kråkvasstinden, Svartdalskollen og retur til Vollasetra via Volladalen. Eller dropp Roksdalskammen og gå opp Kråkvasshalsen mot Sandhøa / Kråkvasstind.

 

Namnlausfjellet: Start fra Storlidalen, følg veien til Tovatna og ta av veien ved østenden av Tovatnet og sikt deg inn på ryggen opp til Ottdalskammen og videre over Kråkskardet. Følg nordhellinga i Kråkbotnen og opp på bandet mellom Namnlausfjellet og Østre Somrungsnebba. Her kan du velge mellom flere fine topper. Namnlausfjellet sørover, Skarven vestover og toppen rundt Østre Somrungsnebba nordover. Fantastisk utsikt i finvær.

 

Vindøldal er et fint utgangspunkt for turer innover i Trollheimen, og toppturer. En mindre besøkt topp i området er Vassdalsfjellet, mellom Snota og Fruhøtta. Litt myrgåing, men en av toppene jeg husker best i Trollheimen. Vil du gå lengre er Rognebba og Botnnebbba, lite besøkte topper.

 

Vil du gå alene i Trollheimen er det stort sett å holde seg borte fra stiene rundt trekanten og de store hyttene. Dette ble kanskje mange topptur anbefalinger. Vil du bruke flere dager og liker å ha litt komfort, er den søndre delen av Fjordruta og anbefale. Mye opp og ned, flott utsikt til fjor og fjell, samt fine hytter langs ruta.

 

  • Liker 3
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.