Gå til innhold
Kjell Iver

Om ikke breene smelter fort nok - så kan de jo få litt hjelp!

Anbefalte innlegg

Les artikkelen på NRK om breene som forsvinner så fort (sikkert kjent sak fra de fleste breer i Norge) Skjult lenke - logg inn for å se den
 
Så er det altså et firma som skal tjene seg rik på å eksportere isen for bruk i drinker over hele verden. 6000 helikopterturer pr år i sommersesongen.
 
Skjult lenke - logg inn for å se den
 

Vi ønsker næringsutvikling i Meløy, og jeg mener det er visjonært å tenke at vi kan utnytte en isbre på denne måten. Men vi vil sette ned foten hvis dette skaper så store problemer for lokalbefolkningen at de må flytte.
KAI NYMO / LEDER FOR PLANUTVALGET I MELØY

 
Fra produsentens hjemmeside:

Skjult lenke - logg inn for å se den
If you thought you knew what an icecube could do for you, think again! SVAICE is creating a fantastic experience for those who are lucky enough to find it. Our product is 100 per cent natural, more than a thousand years old and very luxurious. We guarantee goosebumps and a memorable moment for those who can find it. This concept is creating value far beyond any expectation, whether you are a restaurant chef, a CEO or a trusted partaker in this experience. Get ready!

Verden vil fortsatt bedras!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De beregner 30 turer pr dag med is - så det skulle bli planlagt 200 dager i året med isutvinning. Det høres ikke så usannsynlig ut. De planlegger å selge 20 millioner isbiter. Nøyaktig hvilket volum de planlegger med er derimot noe uklart. En isbit kan være hva som helst.

 

 

På nettsiden deres står det mhp spørsmål om pris:

 

 

We do not want to answer this question, however, the world’s most wanted ice cube will also be the most expensive one!

 

Jeg kan ikke fri meg fra tanken på at vedkommende som fikk ide'en og som har fått masse penger i ofentlig støtte til dette prosjektet fikk ide'en fra startscene i filmen "Frozen!

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Saken pågår fortsatt.. Skjult lenke - logg inn for å se den

Sitat: – Det har kommet flere uttalelser som påpeker at dette is-uttaket vil medføre negative konsekvenser for friluftsliv, reiseliv og natur.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånn stort sett går jo menneskeheten sakte fremover. Fra at vi slo hverandre i hodet med klubber har vi gradvis utviklet samfunnet til det bedre, og de fleste kulturer har en positiv utvikling.

Man klarte å stoppe nedbrytingen av ozonlaget, og det er nok godt mulig at vi klarer å snu klimaendringene også. Men jeg må si at det er direkte nedstemmende å sitte i fjellheimen i indre strøk av Nordnorge i 7° og regn dag etter dag nå i februar. 

Hadde jeg da befunnet med ved Svartisen hadde jeg blitt ganske så fly forbanna med helikoptre flygende over hodet. Hva er det egentlig de tenker på? Jeg så en lokal fyr skrive at de mente det kunne være edle metaller under Svartisen så kanskje det kunne være positivt at isen forsvant? 

I bunn og grunn er det arbeidsplasser, og i Norge klarer vi ikke vri hodene våre til noe annet enn råvarer for verden. Hvordan klarer andre land seg som ikke har alle disse råvarene? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, nova skrev:

 

Takk for innspill.

«Klippe klippe»

 

Men jeg er veldig åpen for informasjon som kan få meg til å forandre mening.

 

 

Så ..til emnet... ut i fra dette kan vi konkludere at du mener det er greit at de skal fly 6000 helikopterturer for å skaffe is i drinkene til rikfolk i utlandet? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.