Gå til innhold
  • Bli medlem

Hund på Sandvatn (STF hytte)


Dal-z

Anbefalte innlegg

Det kom en kommentar om hundestørrelse lenger oppe og at hunder som skal være med på tur må kunne bære sin egen mat. Med det som eneste krav, så tror jeg så godt som alle hunder kan være med på tur. Selv en Chihuahua vil klare å bære sin egen mat for noen dager, matmengden henger tross alt også proporsjonalt sammen med størrelsen på hunden.

 

Seleverkstedet (www.seleverkstedet.no) syr kløver til hunder i alle størrelser og da mener jeg faktisk alle størrelser. Bildet er lånt fra Seleverkstedets hjemmeside.

 

post-7299-0-02064100-1440658614_thumb.jp

 

Se for øvrig også profilbildet til Zombiecat lenger opp i denne tråden. Herlig bilde!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja mine på 4 og 8 kg bærer alt av sitt utstyr pluss mat på en helgetur. Da har de med både dekken, potesokker, seler og hvileposer. Så ikke noe stress med småhunder på tur. Er det veldig krevende terreng er det bare å ta av kløven å putte den i sekken min :P 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange fordeler med liten hund også. Nå har ikke jeg hatt hunder under 16kg da, men om det skulle skje de noe så er det lettere å bære de enn en stor hund. Som jeg måtte en gang pga ormebitt i marka her, en Grønsky(Øst-Grønlender-Siberian Huskymiks) jeg hadde inntil nylig på 32kg på nakken var en utfordring å løpe etter hjelp til i vekselvis barmark og snø. Mye går når en virkelig må men.. Traff heldigvis en med en Malamute som kunne kjøre meg i møte med hjelpa så det ordna seg, gikk bra heldigvis uten varige mén!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alltid greit å være forberedt. men på 950 m.o.h. er det ikke mye av "naturens papir" å oppdrive, som jeg kjenner til i vertfall.

 

Det finnes nok naturens papier, ennå høyere. Så sant det gror noe fra planteriket, som er lengere enn noen få cm, er det papir i fjellet også. Bl.a. mose, gress, røslyng, m.m. Og hjemme brukte vi avispapir opp til ca 1960, på vår utedass. Det brukes ennå på enkelte hytter, hvis en går tom for dopapir. Så, dette er ikke noe kuriosa.

 

Som kurositet har jeg i barne årene benyttet; grass, mose, granbar, furbar, også kongler, ved lek og opphold/turer i skogen. Og enkelte ganger i voksen alder, har jeg også benyttet enkelte av nevnte "ting", for å tørke meg bak. 

 

Og flere steder i verden, den dag i dag, benyttes kun hånda og vann! Så det er ikke bare i "forna dager", at folk benyttet noe annet enn dopapir. Bare bruk fantasien, så finner dere nok "naturens dopapir" Lykke til i naturen. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.