Jump to content
IGNORED

Feilsøking av Kovea Supalite / Weber gass


belowyn
 Share

Recommended Posts

Hei

 

Jeg er relativt ny på forumet, og det er godt mulig jeg har mistet tråder der dette er beskrevet, men jeg brukte noe tid på lesing og søking før jeg opprettet, så håper på enten hjelp eller en lenke til en plass hvor dette allerede er diskutert.

 

Jeg fikk min Kovea Supalite forige uke, og siden det er et lite stykke til Biltema og gassboksene de har der så plukket jeg opp en gassboks på Jernia. Det var en 445g Weber butan/propan-flaske som jeg tenkte ville fungere bra til testing, så får jeg heller stocke opp med 225g-boksnee neste gang jeg skal til Biltema.

Jeg brukte den til å koke morrakaffen en morgen forige uke, og det fungerte kjempeflott. Når jeg skulle prøve stekepanna som fulgte med settet for å frese opp litt kjøtt i går så gikk det fint, men etter noen minutter var det mye mindre trykk i brenneren, og så bare slukket den.

Når jeg justerte på gasstilførselen kom det ikke noe gass ut. Jeg lukket den, og ristet på beholderen, og der skvulpet det bra inni, så nok av gass. Når jeg prøvde å fyre på den på nytt virket den, men igjen kun i noen minutter. Hver gang så måtte jeg riste godt på beholderen for at jeg skulle få den til å virke noen minutter til.

 

Det var vel rundt 15 grader eller deromkring i går, så skulle ikke tro at det var for kaldt. Det var også rikelig med gass i beholderen, og jeg trodde en butan/propan-blanding skulle virke, men muligens det var dumt å kjøpe boksen fra Weber? Jeg tenkte første at det kunne være noe galt med brenneren også, men når det brant fint etter å ha ristet på boksen så virker det ikke som om noe er tett der heller.

 

Noen som har mer erfaring enn en nybegynner som meg som har noen råd og tips for å finne ut av dette? Jeg er iallefall glad for at jeg prøver ut dette før jeg er på langtur og er helt avhengig av at ting virker.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Takk. Jeg skal prøve med Biltemaboks, siden 225g-boksene går inni kjelen for plassbesparelse, og for bedre pris. Jeg ble bare overrasket over at det gikk så fort. 5min vann (kaffe)-koking burde ikke ha tatt futten så fort, men om det er feil blandingsforhold kan det muligens være problemet.

Jaja, da får jeg komme meg raskere til Biltema enn planlagt :)

 

Har en Spider fra Kovea på vei også, som takler boksen snudd opp ned. Gikk for Supaliten først, da den kom med kjel og pannesett, og ypperlig med en liten boks når man kun skal ha kaffen eller varmvannet på småturer :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy