Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva er best av spisetøy på tur?


Imp

Anbefalte innlegg

En gang fant jeg ikke "brette sporken" min i sekken før jeg kom hjem etter tur, så etter å ha spist en Real med t-skje beregnet til å røre ut kaffe med i -10 der real'en nesten frøs før jeg ble ferdig, ble det en lang "alphalight" til formålet.

Mistet også troen på den gode ideen med gaffel i en ende og skje i andre, derfor bruker jeg nå "skjaffel" og kniv:-)

post-13618-0-15552200-1438605631_thumb.j

post-13618-0-85666300-1438605644_thumb.j

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eg foretrekker ultra lett titanbestikk fremfor plastikk bestikk! Etter som eg har tatt live av x-antall plast bestikk, kvaliteten på titan bestikk er magisk og tåler en trøkk! Plast kan knekke eller brenne opp osv alt etter som   :frantics:

post-6897-0-60673000-1438624036_thumb.jp

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg foretrekker ultra lett titanbestikk fremfor plastikk bestikk! Etter som eg har tatt live av x-antall plast bestikk, kvaliteten på titan bestikk er magisk og tåler en trøkk! Plast kan knekke eller brenne opp osv alt etter som   :frantics:

 

Samme type sett av samme grunn, men har byttet ut den "korte" spiseskjeen i settet med ei lang ei, som denne til ca 105 + ca 35 i frakt

http://www.ebay.com/itm/Toaks-Titanium-Outdoor-Backpack-Picnic-Cooking-Long-Handle-Spoon-Matte-Finish-/111608697879?hash=item19fc659417

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

(Skei-gaffelen er kappa slik at den går ned i skål-tallerken under pakking.) Koppen av aluminium slenger eg rett på primusen når eg vi ha meg noko varm å drikke undervegs. Koppen er den einaste eg har med. Bakdelen med aluminiumskopp er at den ikkje heldt like godt på varmen, og har heller ikkje same kosefaktoren som ein tre-kopp. Signe maten!  

Sjelden jeg har med meg tallerkner. :) Spessielt hvis jeg er aleine på tur. Standard er turkniv, treskje og en trekopp. Og da kommer jeg langt. :) Men så bruker jeg også en av kjelene til å spise fra, hvis jeg lager potetstappe, o.l. Gaffel er for meg unødvendig, jeg har fingere.  

 

Trekoppen er stor nok til en porsjon korn, "Rett i koppen", o.l. Treskjea er lang nok til å brukes i poser med frysetørret mat, den er også rørepinne i "gryta" og i trekoppen. :) Treskjea er alltid i bryst lomma (på en av mine jakker) og sold nok til at jeg kan sitte på den uten at den brekker.

 

Jeg har selvfølgelig mer uystyr. Og hvis vi er flere på tur, hvor noen MÅ ha annen mat og som krever noe tallerkner og mer bestikk (tursett i stål) tar jeg også dette med. Men, privat synes jeg dette er unødvendig. 

 

Men så velger jeg mat, som kan spises på en enkel måte. Selskapsmat kan jeg spise hjemme. Men, smak og behag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Gammel tråd så det er artig å høre om det har kommet noe nytt på markedet 4 år seinere og hva eventuelt folk bruker nå?

Selv bruker jeg en Primus Campfire asjett som også fungerer som lokk til stekepanna sammen med et STS Alphaset bestikk minus kniven, bestikkniven jeg bruker er en Victorinox tomatkniv som har blitt et lite favoritt objekt. Den funker som brødkniv, tomatkniv(selvsagt😁)smørkniv, biffkniv ja det meste. Rimelig sikker at man kan sage over små greiner med den å hehe

Dette nestes sammen ned i ei GSI Pinnacle stekepanne for deretter å puttes i et gammel lite putevar!

En ting jeg skal få kjøpt meg er ei lita tresleiv/skje som jeg skal slipe ned fremme så det er en rett ende på ca 2 cm. Ønsker da at denne skal fungere som en liten stekespade og skje om dere skjønner hva jeg mener? Man får litt mer skrape lengde med 2 cm en en bua vanlig treskje😉

Hvis ikke dette eksisterer så må det jo hete noe med Skje og Spade? Navnet Skjede er kanskje ikke det mest aktuelle 😂😂😂

https://www.fjellsport.no/gsi-outdoors-pinnacle-frypan.html

https://www.outnorth.no/primus/campfire-plate

https://www.fjellsport.no/sts-bestikk-alphaset-skje-kniv-gaffel.html

https://www.jernia.no/kjøkken/matlaging/kniver-og-sakser/grønnsakskniv/victorinox-tomatkniv-11cm/p/14230064

 

4779750E-34BC-4386-A5BD-4171FCEEBF95.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har som regel foldbar kopp fra STS og foldbar bolle som også fungerer som tallerken. Men jeg er en del på tur alene og da bare dropper jeg tallerken og spiser rett fra kjelen/panna. 

https://www.fjellsport.no/sts-x-cup-foldbar-drikke-suppekopp.html

https://www.skittfiske.no/sea-to-summit/135281/sts-xbowl-flatpakket-bolle-blå-lett-og-pratisk-bolle

Og så en plastskje og plastgaffel som jeg fikk i julegave for mange år siden, som jeg ikke vet hvor kommer fra. Men de er enkle og greie. 

Hvis jeg vil ha en litt større tallerken tar jeg med den flate fra det tredje settet i dette innlegget:

https://www.fjellforum.no/forums/topic/36757-hva-er-best-av-spisetøy-på-tur/?do=findComment&comment=335729

Og til sist en lettvekt steikespade fra biltema. 

Endret av varmtvann
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 3.8.2015 den 12.05, Geir68 skrev:

Jeg har aldri brukt denne gaffel/skjeen, men det byr meg imot at man skal holde i den delen som skal i munnen etterpå.

Hos meg har bestikk en skitten, og en ren side.

Her må jeg si meg helt enig. Jeg spanderte på meg en spork av titan som vist i et tidligere innlegg, men ble raskt lei av å måtte holde i en ende som skal i munnen senere. Dessuten var hele greia plagsomt kort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om jeg tar et dypdykk i utstyrshaugen finner jeg sikkert enda en Spork, eller hva det nå heter.  Men om jeg finner et eksemplar havner det raskt i søppeøcontaineren med grått lokk.  

I tillegg har jeg  hatt flotte stålbestikk og til og med titan, men det er og blir plast for meg.  Ofte spiser jeg rett av stekepanne eller kjele, og skraper kokekaret rent uten at det skader nonstickbelegget.  

Men så bruker jeg bestikket kun til å spise med.  Til steking og koking benytter jeg kun mine hjemmelagde stekespader og røresleiv.

DSC_0007.JPG.d09500c7c1fe88ddcfde825c02aa7218.JPG

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker dette settet kniv-gaffel-skje, https://www.toaksoutdoor.com/collections/cutlery/products/slv-02 . Jeg synes det er en stor fordel at skje/gaffel som puttes i munn er polert. Jeg har forsøkt meg med et sett der den delen som puttes i munn har en upolert overflate, og jeg sutter igjen med følelsen at det aldr er rent/tømt for mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lagt min elsk på tørrmatskjeen fra Eagle.

Den er lengre enn STS Titanskjeen, så det er lite eller aldri problemer med mat og søl på fingrene. Dessuten finner jeg bruksområdet litt større (om jeg ikke skal spise av den, så kan den brukes som sleiv til grøt og feks i stekepannen. 

Nå har jo blant andre Real begynt å lage ett hakk lengre ned på pakkene slik at man kan rive av en flik etter at maten er ferdig trekt, og dermed slipe å "grave ned i posen". Så behovet for en lengre skje er ikke så mye tilstede lengre.

Men fin er den 🤠

https://www.fjellsport.no/eagle-products-trebestikk-lang-skje-for-turmat.html

 

B64EB28C-E7A4-427C-8C7C-D6A10645638C.jpeg.f3f9af27dd7acd3b3f40e29e8e36c568.jpeg

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Espen Ørud skrev:

Ulempen er at du da ikke kan forsegle den med andre søppel- og matrester oppi og dermed unngå søl. Så enten så bruker jeg fortsatt lang skje eller bretter ned kantene... ;-) 

Det er sant. Noen må ofre seg og grave langt ned i sin pose for at andre skal kunne få rive av øverste del av pose, og dermed få en sølefri middag 😌

Vinterstid og når det er litt kaldt, spiser jeg som regel Real pakkene mens de ligger i cozy’en, og da er det ikke aktuelt å rive av nederste del. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.