Gå til innhold
  • Bli medlem

Føreforhold Hardangervidda fra Haukeliseter


AnneKP

Anbefalte innlegg

Heia, vi planlegger tur i overmorgen (!!) enten på Hardangervidda, Haukeliseter som startpunkt eller Setesdalen. Vi lurer på føreforhold, spesielt på Hardangervidda...snø, vann osv. tross at vi har nesten bestemt oss at ta til Setesdalen. Er det noen som har info om dette.

 

Gode turtips i Setesdalen også ønskes. Vi tenker startpunkt Valle eller Bykle...ei ukes tur med mulighet for offentlig transport fra Oslo område.

 

mvh Anne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hallo! Jeg hadde planlagt en tur fra haukeliseter på torsdag og inn til Mannevatn. Så jeg sendte en mail til haukeliseter fjellstue å fikk dette som svar : 

Det er snøfritt første 200 høydemeter, videre er det ca. 50/50 med snø/bart, fra ca. 1300 moh og nedover mot Mannevatten er det 90/10 med snø/bart. Mannevatten er is/snølagt.

 

Så får min del blir det heller en tur i setesdal, med utgangspunkt mellom bygland og rystad : http://ut.no/tur/2.13396/  Er bare en kort tur, men vi tar dette som utgangspunkt. Ligger mange turer rundt i setesdal inne på ut.no :-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Heia, det ble en fin tur på Setesdalen for oss. Vi startet ved Berg i Valle, videre til Stavskar, Bossbu, Svartenut, Øyuvsbu, Gaukhei, Tjønndalen og ned til Langeid. Fine tross litt våte forhold, ok vær, ikke mange folk på ruter men nok på hytter ;-) Kan varmt anbefales. Lite snø ble det men ikke mye.

mvh Anne

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sikkert et bra valg :-) Gikk fra Tinnhølen til Haukeliseter forrige helg, fin tur, men ganske mye snø, spesielt på sørvest vidda :-) Her er et par bilder. Bla: Mannevatn med Veslenup i bakgrunnen, og et bilde fra ryggen vest for Veslenup med utsikt sørover. Klarte å presse en stykk pølsefinger inn på det ene bildet også.. Teltbildet er fra Besså. 

 

 

 

post-5481-0-33950100-1438612334_thumb.jp

post-5481-0-32865600-1438612351_thumb.jp

post-5481-0-46673600-1438612386_thumb.jp

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heia, det ble en fin tur på Setesdalen for oss. Vi startet ved Berg i Valle, videre til Stavskar, Bossbu, Svartenut, Øyuvsbu, Gaukhei, Tjønndalen og ned til Langeid. Fine tross litt våte forhold, ok vær, ikke mange folk på ruter men nok på hytter :wink: Kan varmt anbefales. Lite snø ble det men ikke mye.

mvh Anne

Hei Anne.

 

Hvordan var forholdene spesielt mellom Øyuvsbu og Svartenut? Skal en kort lørdag-søndag tur kun tur/retur Svartenut fra riksvegen for å få testet noe nytt utstyr før jakta starter. Har trasket mye i områdene i 25 år, men ingen turer i sommer. Har bare sett fra andre bilder at det har vært usedvanlig mye snø på heia i år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.