Gå til innhold
  • Bli medlem

inReach SE - gleder meg til å teste


Dal-z

Anbefalte innlegg

Har heller ikke opplevd problemer på grunn av skydekke. For den saks skyld heller ikke i "trange" dalføre.

Jeg har opplevd å ikke få kontakt med satelittelefon i trange daler.

En eller to ganger har jeg også måttet vente på å få kontakt.

 

Normalt oppnås kontakt med telefon uten problemer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Annonse

På tur i fjellheimen på svensk side av grensa   i nord, uten telefondekning, gikk det bare et par minutter (vel kanskje det var ca 10) fra jeg sendte tekstmelding til mottakere i USA og Norge fra min InReach SE til jeg fikk svar fra begge. Ble imponert av dette ja! Betydningen av at man har mulighet til toveiskommunikasjon illustreres godt i trådene om Trolltunga ulykken, der de ikke hadde samme mulighet med sin SPOT Gen3 sender og der politiet synes å ha ventet på bekreftende svar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal helt klart ha en InReach og tror det blir investert i en i oktober. Jeg kjenner at jeg driter langveis i om noen har interesse av å overvåke min ferdsel i natur, jeg ønsker faktisk bare å komme meg hjem igjen i livet hvis noe skulle skje! Hjertestans er en sikker død på fjellet hvis man er alene, men da slipper iallfall forskjellige organisasjoner å søke etter kroppen i mange dager før de finner den, hvis de finner den. Dette er en type sikkerhet jeg skal ha, både for min egen del og for andre. 

 

Hvordan er det med Nkom? Vil man få sanksjoner i ettertid etter en redningsaksjon hvis man ikke har søkt og betalt årsavgift? Er det fordeler eller ulemper med å søke? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har benyttet http://wx2inreach.weebly.com for å få værmelding på sms via InReach. Funket fett på turen min i Femundsmarka tidligere i juli. Det er flere valgmuligheter, enten på forespørsel eller fast daglig melding, enten på siste gps-posisjon eller en spesifisert lat/lon-posisjon.

 

Flott greier dette....har ikke prøvd tjensten enda, men etter det jeg kan se vil de svarene man får være noe "kryptiske", som vist på denne siden: http://wx2inreach.weebly.com/details.html

Så da bør man vel ha med seg en "kodebok" slik at man kan oversette... Pluss at at man bør huske å sende koden "wx now io si" så man får oppgitt værevarslet for egen possisjon med "metriske" angivelser.

Eksemplene på siden jeg viser til synes ikke å være uttømmende, så mulig man blir å klø seg i hodet når man får svar fra tjenesten..?

 

Men noen av dere har kanskje brukt denne tjensten litt nå og kan si noe om dette?

 

(Har lagt inn "wx no io si" til <[email protected]> som en av mine tre forhåndsoppsatte epost meldinger, så da er det bare svaret man får som telles med i den månedlige "kvoten" med antall meldinger man kan sende/motta før man begynner å betale per melding)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svarene er kryptiske for å spare plass på meldingen man får i retur. Er ikke så kryptiske egentlig men kan jo være greit med en liten laminert "kodebok".

Har prøvd tjenesten men fikk aldri svar fra den, Mulig den var nede den dagen jeg testet.

 

Bruker man en tlf med inreach app så kunne man jo fått laget en extern app som konverterer forkortelsene tilbake til full tekst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har testet den en gang. Kom melding med varsel i retur innen 1 min. Er kryptisk men leser man gjennom det som står på infoside er det ikkemså vanskelig å forstå. Værmelding var ganske lik det yr meldte også da jeg testet.

i forhold til pris så så det ut som den går ut gratis når den er lagret som en av tre hurtigmeldinger, men ser ut som svar teller som en sms.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
Den 5. juni 2015 at 12.23, whistler skrev:

 

Hva har du funnet i forhold til å svare på meldinger? Jeg var langt inne på skauen i går uten dekning og sendte melding til samboer som bare svarte direkte på denne meldingen. Det fungerte strålende. Jeg ble litt overrasket da jeg trodde mottaker måtte trykke på linken og svare derfra?

Hei! Vet du hvordan en kan 'share' uten å sende melding ? Har nettopp fått meg en Inreach 1,5 ( den uten tastatur)  Tester den ut for tiden ... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 minutter siden, trondaage skrev:

Hei! Vet du hvordan en kan 'share' uten å sende melding ? Har nettopp fått meg en Inreach 1,5 ( den uten tastatur)  Tester den ut for tiden ... 

Hei @trondaage. Litt usikker på hva du mener. Du kan dele posisjon din ved å ha på trackingen som oppdaterer posisjon som folk med linken din kan følge med på men man kan så vidt jeg vet ikke legge inn tekst her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.