Gå til innhold
Staffberg

Holdbart, tynt ullundertøy

Anbefalte innlegg

Den ‎04‎.‎07‎.‎2015 at 11.59, Tiur3 skrev:

Vil nevne en liten historie, den går ikke på undertøy. Men på forskjell på ull og gode pollyprodukter, fra tiden på begynnelsen av 70-tallet da jeg begynte som tømrer. Mulig jeg har fortalt dette tidligere.

 

På vinteren arbeidet jeg (og de fleste kolegar) med bare fingere i temperaturer ned til - 15/20 grader, hvis vi arbeidet med snø og isfrie materialer, før ullvanter/votter ble tatt i bruk. Selv i lett snøvær.

 

Problemet var heller rundt null grader og snøslaps. Fingere ble raskt nedkjølt og vi benyttet da ullvanter/ullvotter (når det var mulighet) selv om det var plundrete. Ulla trakk jo raskt vann og vi ble kalde. Vi forsøke å vri ut vannet/eller slå vantene mot "noe", for å få ut vannet. Det hjalp noe, men ikke mye. Så kom Helly Hansen med sine første grå votter, i et pollyprodukt. (Noe seinere også vanter, samt mørkeblå farge). Når disse polly vottene ble gjennomtrekte med vann, ble vi også kalde på fingerene. Men når vi slo vi dem mot "noe" forsvant vannet og vi fikk tilbake varmen i hendene. Det var dramatisk forskjell på ullvottene og pollyvottene! Og forskjellen var også dramatisk, på holdbarheten. Ullvotter sleit vi ut flere stykker av, på en vinter. Mens polly vottene kunne brukes i mange år.

Det var derfor fiskerne bl a nordpå motvillig byttet ut lovotten med gummihansker/votter.  Slitasjen ble for stor, men uten tvil var den tovede votten best.  Det første de gjorde når de var kommet ut på feltet var å dyppe hendene i sjøvannet, slik at vottene ble gjennomvåte.  Så var det bare å vri dem, og etter dette frøs de ikke på hendene. 

Pr i dag er tovede votter de eneste jeg bruker om vinteren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.