Jump to content
IGNORED

Frisport Yaranga 4light


Bretonmann
 Share

Recommended Posts

On 14.6.2016 at 8:27 PM, Turjenta said:

Da er jeg blitt gjort oppmerksom på denne tråden.

Skal svare så godt jeg kan, men spør i vei om det er noe mer!

Jeg har teltet og har som Tessatroll har sagt testa det på Svalbard i fjor, samt en del turer før og etter det. Har ikke testa det på vinteren så der kan jeg si lite. Jeg opplevde vel duken som veldig tynn da jeg slo det opp første gangen, men etter nokså mye bruk de siste 12 mnd så er duken akkurat like god og viser ingen tegn til å bli sliten eller å få slitasje ved sømmene. Generelt må jeg vel si at bekjentskapet med teltet har vært en veldig positiv opplevelse hele veien. Har stått fint og stille i vind og regn. LItt som med andre modeller så slakkes det når det blir kaldt og rått og strammes når det blir varmt, men ikke mer eller mindre enn andre telt.  For-teltet er romslig. Jeg kan overnatte der om det trengs (men jeg er 165 cm), og samtidig ha plass til mye bagasje. Forteltet har ganske god takhøyde og er helt greit å kokkelere i, om været ute ikke frister. Plassmessig i innertelt er det vel som med mange telt: god plass til en person mindre enn teltet er for, litt trangt når man er 4... Men ikke værre enn andre telt på akkurat det. Det smaler litt av mot fotenden slik at det er bredere øverst. Man er avhengig av å stramme opp bardunen til ventilen i fotenden, ellers blir ytterduken fort liggende på innerduken med påfølgende kondens, - men det er vel av de mindre detaljene. Og når man vet det og gjør det så er problemet vekk. Litt uvant å sette opp i starten fordi det er litt asymetrisk, men det finner man fort ut av og da er jo ikke det noe mer å tenke på. 

Generelt er jeg veldig fornøyd med teltet. Det finnes helt klart romsligere 4-personers telt type keron 4gt osv, men i forhold til vekt så er jeg veldig fornøyd. Det er jo så lett og tar så lite plass at jeg fort kan ta det med på tur når jeg bare går alene også. 

Jeg holder til på Hamar, så er den som er i nærheten kan komme innom og se på det :-)

P7050065.JPG

Vi titter på telt om dagen, og hadde egentlig sett oss ut helsport fjellheimen 4 superlight. Men så snublet jeg over dette teltet... Synes dette teltgreiene er vanskelig :o Hva tenker du om sittehøyde i teltet? Jeg er 1.55 så jeg kan sitte oppreist i de fleste telt, men kan mannen min på 1.83 gjøre det i dette teltet uten å stange i teltduken? Vi bor i Løten, så hvis du fortsatt tilbyr at vi kan se så kan det hende vi tar det tilbudet? :)

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy