Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva har du i lommelerka?


Eikenes

Anbefalte innlegg

23 minutter siden, Kjell Iver skrev:

Jeg hadde en gang i tiden mye omgang med Suntory sin gode whisky. Den gangen syntes vi det var litt billig kopi men kunne absolutt tenkt meg å testet det igjen .

De hadde en kul video på hjemmesiden sin - verdt å prøve på tur?

 

 

Det så da voldsomt så fancy ut da 😳 ikke helt det samme som når jeg har litt whisky i en liten juiceflaske i sekken 😂

  • Hehe 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En par dråper vann kan gjøre mye rart med en whisky, men ikke alle det passer seg til. Jobbet en del i Skottland så har blitt smakt endel på godvarene produsert der, spennende hvordan en whisky kan endre karakter med noen dråper vann, dog veldig lite som skal til, kun for å runde den litt i kantene :) Det å fylle glasset med isbiter ødelegger bare, steiner bruker jeg vil ha den litt nedkjølt. Noe jeg svært sjeldent vil. En whisky er ikke en whisky iallefall, det er noe jeg har lært meg så langt. 

Neste tur tror jeg nok det er gammel oppland som får være med :) 

   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel med whisky som med akevitt, den skal nytes temperert, eller "lommevarm". Det sies at dansk akevitt skal være kald eller fra fryseboksen, men det er bare for å kamuflere de smkene som helst ikke skal være i en akevitt.  Jeg har vert innom noen whisky brenneri opp gjennom tiden, og det er klart at de fleste aksepterer å blande med litt vann, men is vil de ikke høre snakk om.

Når whisky blir laget så brennes den to ganger. Etter at malten, eller det som var malt er silt av så brennes whiskyen første gang. Etter denne brenningen så sitter man igjen med en del gammel død gjær som enten kastes eller brukes som gjødsel på markene. Den brukte malten fra whisky- eller ølproduksjon brukes ofte til dyrefôr siden kornet da inneholder skall, protein, litt fett og noen tungt oppløselige karbohydrater som ikke gjæren har spist opp.  Whiskyen som nå ikke holder mer enn ca. 15 - 20% blir så brent en gang til og får nå en alkoholprosent på mellom 45- og 60%. Det som da blir igjen er stort sett bare destillert vann som enten går rett i sluket eller så blir det tappet på flasker og solgt som blandevann. Min mening er at friskt fjellvann er et like bra blandevann til whisky som det produsenten selger på flaske, men man skal være forsiktig og spare på vannet når det brukes til å blande ut whisky med. Bare en ørliten skvett til å fjerne den skarpeste kanten på smaksopplevelsen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Jeg er litt av og på når det gjelder whisky. En periode kan det være en eller annen mørk eller kraftig whisky som står fremst i skapet, gjerne en Islay, men andre ganger er det helst Cognac. På tur blir det helst Cognac. Hvorfor vet jeg ikke, kanskje bare en vane som har innarbeidet seg. Jeg fikk et par flasker whisky av noen pensjonerte engelske politifolk som jeg tok med til Kjerag i fjor sommer, og det var heavy stuff, spesielt Ardberg.

26112050_366525427143362_5485224642828769361_n.jpg.589078284c236367b96fdc4148240e94.jpg

Men til de som ikke er så oppegående på Cognac og går for vinmonopolets anbefalinger for nordmenn, Bache Gabrielsen eller Braastad som visst nok skal være tilpasset Nordmenns smak, så vil jeg anbefale å heller prøve Camus VSOP,  De Luze XO eller til og med en rom Zacapa.  Disse får du ofte til en svært god pris i norske tax free butikker. Men dette er selvfølgelig ikke en oppfordring til uvøren omgang med disse sakene. Tar man store risker i fjellet kan resultatet lett bli en større eller mindre katastrofe, og det gjelder også Cognac.

camus-v-s-o-p-elegance-cognac-france-10545860t.jpg.32638790f0e308b399d0c55f6a64d9e0.jpgi282037939594551320.jpg.4aa195b6bbb618528736005ddad9332d.jpgron-zacapa-23-year-centenario-rum.jpg.a673fcf07ffa1c1124ebf383113436ca.jpg

Endret av REs
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Gin😁 dette kan lett mikses med te! Hehe. Avkjølt lime-te og gin er hyggelig. Vodka er jo greit det og, men det smaker oppriktig høgg! Gin kan man jo ta en klunk av rent. Akevitt er veldig hyggelig på tur, men ikke noe jeg tar med selv.

Liker vin mer enn sprit. Er vinkresen, men denne er god til pris og til at det er på plastflaske! Mener dette tipset må deles med fler!! (Med mindre noen andre har gjort det før da...i så fall, her er enda en anbefaling!)

CBAB06CA-6447-422B-90C6-708477C7AED5.jpeg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...
  • 4 måneder senere...
On 5/8/2015 at 7:58 AM, Vrimmel said:

Jeg har ikke lommelerke. Liker ikke smaken av alkohol, og drikker stort sett bare til øl og vin en gang i blant. Er alkoholholdig drikke spesielt godt på tur, eller er det mange som liker å gå på tur som er spesielt glad i alkohol?

jeg har aldri hatt med alkohol på tur, syntes naturen er rus nok, mange sier det er godt men det er nå mest for å ruse seg noe de færreste vil innrømme :)  , kaffe er min rus 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt på siden men denne undersøkelsen fra 2009 er interessant. Noen av funnene i undersøkelsen har jeg limt inn som sitat fra vedlagt lenke.

Sitat

Både avholdsfolk og stordrikkere sliter mer med sykdom, angst og depresjon enn de moderate drikkerne.

https://forskning.no/alkohol-og-narkotika-bakgrunn-ntnu/bakgrunn-avholdsfolk-mer-syke-og-deprimerte/903543
 

Da kan jeg med god samvittighet fortsatt ta en øl eller to til middagen på mine fjellturer, eller litt Jæger i lommelerka. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Hei

Jeg har faktisk ikke lommelerke med på tur - noe med å begrense vekten! jeg kan jo drikke hjemme til daglig, hvis jeg ønsker det.

Akkurat nå har jeg anskaffet 60% som gurglevann mot corona. Vanlig styrke på 30-45% tar ikke kneiken på virus.

Elgen

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SteinarL skrev (4 timer siden):

I disse tider er det kun fastlege Dr Nielsen som duger! https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Danmark/Original-Dr-Nielsen's-Bitter/p/656601

 

Selv om den er dansk, duger den ikke, da den iflg. etiketten er på( 30 -) 35%. Litt vanskelig å lese på foto. For å ta kneiken på virus må en opp på 60% eller mer. Stroh rum fås i 60% i Taxfree - og så i Østrig (da i hvert fall førhen) også i 80%. Det er definert som gift i Norge.

Antibac blandinger må også over 60 % alkohol. Den på badet er 70%. Såpe er best iflg rådgiving, men jeg har ikke lyst å gurgle i Sunlight. 😜

Elgen

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dr. Nielsen: 38% i Danmark ser jeg. Prisen tør jeg nesten ikke nevne: fra 105 - 149 dkr for 70 cl!! Og Nkr. er slap valuta for tiden, så det blir ca 150 Nkr for billigste tilbud i Dk mot  de 404 Nkr på Polet.

Derfor har jeg bare vært på Polet 2 ganger de siste 10 år. Dermed virker norsk alkohol politikk på meg - bortsett fra de tollfrie kvoter da. Jeg sa ikke noe om, hvor ofte jeg reiser.

Elgen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.