Gå til innhold
  • Bli medlem

Jakttvillingene


Dag G - Evje

Anbefalte innlegg

Har selv sett begge episodene og gleder meg til i kveld til den neste :) Jentene er så ekte som man får det. Fint å få noen jenter som ikke er redde for å løpe uten sminke. Sminken deres er heller unødvendig mye jaktklær :P 

Ja, de har et heftig språk og kniser ofte, men kjenner ikke at det gjør noe. :) Nå banner jeg ikke mye selv , men jeg kniser utrolig mye - om ikke mer. ;) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så første episode - den med villsvin.

 

Har hørt fine damer banne mye styggere enn disse ungjenter :D

Uten at jeg vil si hva de sa, så har jeg hørt mange styggord fra den kvinnelige del av fiffen.

 

Røyker gjør de også - noen av dem, men røyker da ikke Petterøe,s nr.3 men sigaretter og gjerne via munnstykke.

Selv røkte jeg Tidemanns Rød og Gul da jeg var 23 år.

Banne kan jeg også i følge omgivelser.

 

Jeg liker også at de har interesse for ting som i hovedsak har vært så mannsdominert, selv om det har vært en del kvinnelige jegere tidligere.

Samme gjaldt for en yngre kvinne som drev sjarkfiske alene i en TV-episode for 10 - 20 år siden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skyteprøvene er bra nok som de er. Hvert år er jeg standplassleder og er med å ha ansvaret for gjennomføring av storviltprøven. Dette innebærer ganske mange timer med dugnadsarbeid for å få dette gjennomført, og skal det ytterligere prøving til, så vil det bli vanskelig og dyrt å få det gjennomført.  Det er en stressende nok situasjon for mange å ta prøven, og det hender at meget dyktige jegere ikke klarer prøven på første forsøk, men må prøve på nytt en annen dag. Hva er så problemet med det? Jeg har inntrykk av at det er også en stor vilje til å trene, og det er absolutt de færreste som bare tar de obligatoriske treningsskuddene og prøven. Det går litt konkurranse og ære i å ha vært ofte på skytebanen og skytterlaget premierer de med flest oppmøter, og det er vanlig å skyte flere serier i løpet av dagen og skyteferdighetene er gode! I det store og hele er jegerstanden solide folk, som trener mye og er opptatt av å være så godt forberedt som mulig til jakta. En del av gamlekara sliter med å ta prøven, men så er det kanskje andre ting ved jakta enn selve skytingen som betyr noe for dem?

Og hva er alternativet: Leirdueskyting? Elgbane? Hva skal en harejeger med  gode skyteferdigheter på leirdue? Hva skal en reinsjeger med elgbaneskyting? En skyter da ikke på dyr i bevegelse.

...og jentene hadde blitt vel mottatt på skytebanen vår!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hege, vi trenger IKKE viltkjøtt i Norge i dag.

Vi har overskudd på all kjøtt, både storfe, sau, rein, kylling og gris.

Så jakt har ingen ting med at vi MÅ jakte for å få kjøtt på bordet i dag.

Derfor mener jeg at jakt er underholdning,

Dette mener jeg er direkte feil! Vi trenger alt det viltkjøttet vi kan få tak i. Viltet har levd gode liv ute i naturen. De har tatt opp næring fra planter som vokser fritt. Kjøttet vi kan kjøpe i butikken kommer fra dyr som er foret opp på kraftfor. Det puttes 10 kg korn i en metanfisende okse for å få en kilo biff.

Det skytes årlig 30-40000 elg i Norge. Det er 3-4 tonn med rent kjøtt av prima kvalitet. Helt uten utslipp. I tillegg kommer nærmere 10000 rein og noen tusen hjort og rådyr. De hundre gjessene som var på et bilde over her, er 100 fantastiske middager.

Jeg mener derfor at jakt ikke må reduseres til bare underholdning. Jeg mener også at selv om vi bare kan gå i butikken og kjøpe kjøtt, så er ikke det nødvendigvis det etisk beste valget. Ja, det er store og gode opplevelser for jegeren, men det er faktisk også en viktig høsting av utmarksressurser.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja så fikk jeg endelig sett en episode i går kveld. Jeg fant det hele ganske underholdende. Jentene er jo tøffe og ikke redd for å drite seg ut. Men de gjorde jo ikke det i det hele tatt. Jada de er litt vel fnisete, men det skriver jeg på kontoen for nervøsitet over å være fotfulgt av kamera i et uvant miljø. Nå gjenstår det bare å finne de episodene som er sendt uten å måtte betale et elgvall i avgift. Noen som har tips?

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nok et interessant program. Ikke redd for å ta ting på sparket. Heller ikke for å bli "knust" i konkuranse, med to mannlige "atleter", på deres hjemmebane. Det var vell "rått parti". :) Men, stå på jenter! Dere er "et friskt pust".

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes Tvillingene Thybo-Hansen er to friske jenter med sundt forhold til jakt og friluftsliv. Har sett programmet, og skjønner egentlig ikke hvorfor de får så mye pepper. De er jo reflekterte og har omtanke for dyra. Her er janteloven ute å går.Det er en selvfølge at det blir mye diskusjon når det er jenter som de med på et slikt program. Hadde det vært gutter så hadde fokuset vært på jakta og ikke på personene. Nei håper de vet hva de har begitt seg ut på, men tviler ikke på at de "står han av". De er jo fra Reisa☺Når det gjelder røyking og banning så er det ikke bare de som gjør det. At jentan har godt humør å flire er vist også galt for mange.Nei stå på tvillinga!Dokker er super som tørr å være dere selv.Å til dere som ikke tåler jakt eller jenter med språket rett fra levra,dere kan slå over på anna kanal.Synes det er helt greit at folk har forskjellige meninger om TV programmet og jakt, men liker ikke hetsen jentan får i media for språket og røykinga, og det fra folk som ikke gidder å se programmet engang.Det er ikke nytt at det sendes jaktprogram på TV. Har sett flere,men hørte ingen ramaskrik når de var sendt.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så første episode og synes den var helt grei, men vet ikke om jeg kommer til å se noen flere. Det som kanskje irriterte meg mest hva den konstante fnisingen som om de var 14 år gamle jenter.

Latteren gir meg heller assosiasjoner til Beavis and Butthead.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å være i USA, er en kulturkolisjon. Samme med deres jaktformer/metoder og villsvin, også denne måten å bruke hund på. Men å bruke kniv i halspulsåre, etter felling, er ikke uvanlig. Mulig det var et lite kultursjokk å bruke kniven, uten at dyret er skutt først. Men, det er da en rask avlivning! Hva med en elg her hjemme, som har fått et dobbeltsidig lungeskudd og likevel kan løpe 1,5 - 2 km, før det segner om? Er det mer humant?

Villsvinjakt med et helt hundekobbel er vanlig i Europa og. Hundene slippes løs, sporer opp villsvinet og glefser seg fast og jegerne kommer etter det og skyter det. Var i Italia i jaktsesongen og så jegerne dra av gårde med biler proppfulle av bikkjer. Sett tv-programmer både fra Mellom-Europa og Øst-Europa at det foregår på samme måten.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den eneste trøsta er vel at det ikke bare var her på forumet at det kom hauevis av negative kommentarer.

 

Hauevis med negative kommentarer har det kanskje vært "mæn dæ e no bære nån få surkukæ" som har stått for dem alle heldigvis.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har denne tråden blitt så lang at jeg måtte omsider se det NRK-programmet. Noe så kjedelig, klarte ikke å se hele. Og kor i fan ble det av all bannskapen det ble skrytt av, lurte jeg på halvveis. Hadde knapt hørt (lagt merke til) et eneste banneord, og de få var jo de aller vanligste. Elendig ordforråd når det kom til bannskap i hvert fall. Så ble hun ene forbannet og da tok det riktignok litt løst - men fortsatt lite imponerende bannskapkunst.

Skjønner sammenligningen med de der tegneseriefigurene, det var på kornet. Men hva det var skriblerier om NRK-episoden for, det skjønner jeg ikke. Kje-de-lig. Men like bra som mye annet på tv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Befriende med litt folkelig språkbruk. I mine ører er språket deres som "singlende sølvbjeller i en gotisk portal."

Kunne vi ikke heller prise mangfoldet i jakt- og friluftskulturen? La hundre blomster blomstre og press oss ikke inn i en så korrekt friuftskultur at vi ikke orker å være der. Da blir bare særingene igjen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes serien er grei nok, og gir dessuten et innblikk i amerikansk jaktkultur. Det er mye rart der man kan være uenig i, som f.eks. Bruk av fotsaks og spyd. Sprengningen av villsvin lenger opp i tråden er vel neppe tillatt selv i USA...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sprengningen av villsvin lenger opp i tråden er vel neppe tillatt selv i USA...

Men er ikke dette helt i trå med amerikansk politikk og holdning.

"Er det noen vi ikke liker så bomber vi dem sønder og sammen." :pirate:

Uttrykket "Nuk them" er vel et ganske vellkjent utsagn i litt mer uformelle amerikanske diskusjoner.  

 

Ellers så er vel en del av de jaktmetodene som vises bare en videreføring av en type jakt som er drevet av mennesker i tusenvis av år. En gang handlet det om å overleve, men i dag driver vi vel jakt kun som en fritidsbeskjeftigelse. Slik var det f.eks. okså med den aktiviteten de fleste av oss her på forumet driver med. Å gå til fjells uten mål og mening var utenkelg for flertallet av det norske folk for bare noen få generasjoner siden, men i dag gjør vi dette kum for morroskyld.

I slike diskusjoner om jakt så dukker ofte uttrykket "human jakt" opp, men hva betyr da dette. Human - menneskelig. Det er vel ingen vesener på jrden som er mer jævlig både mot sin egen art og andre arter enn mennesket., og hvis man med human mener noe positivt så kan jeg ikke se at det å drepe, enten dyr eller mennesker er særlig "humant".

Mye kan sies om nødvendigheten av å jakte på visse arter, men jeg er overbevist omm at hvis menneskene en dag plutselig forsvant fra jordens overflate så ville naturen klart seg helt fint uten oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Human: radbrekking, kjølhaling, halshogging, nakkeskudd, steining, necklessing... You name it.

Villsvin er så vidt jeg vet en introdusert art i USA, etterkommere etter utsatte europeiske villsvin og rømte tamsvin. Formerer seg uhemmet i områder med lite rovdyr og lite snø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men er ikke dette helt i trå med amerikansk politikk og holdning.

"Er det noen vi ikke liker så bomber vi dem sønder og sammen." :pirate:

Uttrykket "Nuk them" er vel et ganske vellkjent utsagn i litt mer uformelle amerikanske diskusjoner.  

 

Noen ganger blir dine sympatier og antipatier litt for OT.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.