Gå til innhold
JKfotball

Smedmyrkoia hytte

Anbefalte innlegg

Hei noen som kan gi meg noe tips til hvordan jeg kan komme til Smedmyrkoia hytte i nordmarka fra Sørkedalen skole?

Vinter løyper jeg skal gå ikke noe ski. Pleier det å være fylt der om helgen nå?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enkleste veien nå er vel å følge Pipenhusveien opp, som du kommer til etter parkeringsplassen nedenfor Sørkedalen Skole.

Se kart her og finn veien:

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Du kan sjekke hvor mange ledige plasser det er på hytta ved å gå inn på DNT Oslo sine sider, husk og at du hovedsaklig skal bestille plass på hytta på forhånd:

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du har mulighet til å velge en annen hytte i Oslomarka enn Smedmyrkoia, så gjør det. Jeg synes hytta er mørk og trang, i hvert fall hvis det er noen andre folk der. DNT har mange hytter i Marka, du ser dem via Tarjeis lenke i innlegget over.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Mizzy
   Hei alle turglade mennesker
   Nå er det like før vi stikker på tur igjen , og jeg håper dere flinke folk her inne kan hjelpe meg med siste del av planleggingen.
   Vi tenker å kjøre fra Trøndelag med Femunden - Femundsmarka som mål. Slik det ser ut nå, ser det ut som vi er nødt å leie kano i tillegg.
   Tenkte oss egentlig inn fra svensk side, men virker så komlete å komme seg inn i smørøyet derfra. Noen erfaringer?
   Vi er ikke experter på kano, og lurer på om noen har en lett til moderat rute å anbefale oss. Tanken er 4 dager med start/stopp ved bilen samme sted, om det lar seg gjøre?(!)
   Vanskelig å planlegge når man ikke kjenner til terrenget eller vanskelighetsgraden der.
   Skal kjøpe kart i morgen, men foreløbig har jeg bare elendig kart app.
    
   Takker for alle råd som måtte komme:)
  • Av martin.m
   Hei.
   Er det noen som trenger inspirasjon for friluftsliv med barn og som bor i Hedmark, nærmere bestemt Hamar, Løten, Stange eller Elverum?
   I kveld kl. 18:30 har Skjult lenke - logg inn for å se den et foredrag om temaet friluftsliv og barn på Løten Folkebibliotek. Arrangementet er gratis å delta på.
   Link:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av tronn
   Årets høsttreff er gjennomført.
   Som vanlig har det blitt holdt i Østmarka. Og som vanlig har vi holdt oss til et tema. Denne gangen var temaet å kose seg mest mulig.
   Planen var ganske løs. De som ville kunne møte opp ved Langvann et lite stykke øst for Østmarkskapellet på fredag. 
   @‌Mossy og jeg tok først t-banen fra Grønland Helsfyr, så til Skullerud. Derfra gikk vi i seneste laget mot Langvann. Gikk ikke så lang tid før vi måtte finne fram hodelyktene, og etter et par timer var vi framme ved Langvann. Mulig jeg husker feil, men der ventet ‌Skjult lenke - logg inn for å se den, ‌Skjult lenke - logg inn for å se den, ‌Skjult lenke - logg inn for å se den, ‌@Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den når vi kom.
   De hadde fått bålet i gang, og flere hadde vært dere flere timer allerede. De hadde valgt akkurat den plassen jeg hadde sett for meg. Og like sør for oss hadde en annen kompisgjeng slått leir.
   Litt senere på kvelden kom ‌Skjult lenke - logg inn for å se den og ‌Skjult lenke - logg inn for å se den. Vi var allerede 9 stykk, og jeg var allerede strålende fornøyd med oppmøte.
   Det var finvær denne kvelden. Stjerneklar himmel gjorde det litt kjølig, noe som bidro til å forsterke gleden av bålet. Det passet meg bra. Når jeg hadde satt opp teltet, og fått oversikt over hva jeg hadde puttet i sekken, så fant jeg ut at jeg hadde glemt downmaten, liggeunderlaget jeg skulle sove på. Heldigvis hadde jeg med bamse i tillegg. Også hadde jeg glemt vinopptrekkern. Hadde jo en glassflaske med vin. Også hadde jeg ikke sett i handleposen til ‌Skjult lenke - logg inn for å se den, så jeg hadde med 3 ganger så mange egg som planlagt, samt noe annet kjafs jeg ikke trengte. Dette begynte å se ut som en typisk markatur for min del. Men noen alvorlige problemer var det ikke. Jeg har aldri opplevd at løpet er helt kjørt på disse enkle turene. Man finner alltid en løsning.
   Var mye enkel matlaging denne kvelden, men snacksen og hyggelige drikkevarer satt løst hos gjengen. Vi rakk litt sjitprat før vi tok kvelden en etter en.
    
   Lørdag morgen var det skyet litt til. Folk kom seg opp ut av telt og hengekøyer sakte men sikkert. Og når nesten alle var ferdigpakket ble vi overrasket av ‌Skjult lenke - logg inn for å se den som gamblet på at vi fortsatt var ved Langvann. @raster måtte dessverre hjem lørdag morgen. Så vi var fortsatt 9 FFere.

   Da la vi i vei mot Hauktjern. Tok strake veien via Slettfjell, tidvis veldig hyggelig terreng å gå i. Hauktjern er blitt en ganske tradisjonell tur for FF. Dette er vel 3. år på rad vi er her. Det er liten sannsynlighet for å være alene her, men det er et fint mål for folk som ønsker å prøve seg på disse mytiske Fjellforumtreffene
   Når vi kom fram i 15:30 tiden var det fortsatt ledig ved de to største etablerte leirene. Vi tok den som lå mest skjermet til, da det var noen barnefamilier som hadde lagt seg til rett over vannet.
   Vi måtte bygge opp sitteplassene rundt bålplassen på nytt, samt få opp tarper rundt. Det skulle komme regn fra 18. tiden. Må si meg imponert over arbeidsviljen til hele gjengen. Alle stod på med rydding, vedsanking, saging og kløyving. Og før vi visste ordet av det hadde vi ved til hele kvelden og dagen derpå, tak over hodet, klar for en helaften.


   Før mørket kom over oss fikk vi besøk av ‌Skjult lenke - logg inn for å se den, ‌Skjult lenke - logg inn for å se den, ‌Skjult lenke - logg inn for å se den og ‌Skjult lenke - logg inn for å se den med søster. Ble nesten litt trangt rundt bålet når alle satt der samtidig. Men det var alltid noen som var på farta og gjorde noe annet, så det gikk fint. 

   Kvelden ble meget hyggelig. ‌Skjult lenke - logg inn for å se den og jeg laget lørdagstaco i skauen for første gang, og det var mye forskjellig lørdagsmat fra Real til passe spicy kylling som kokkelert. Og om man ikke ble sprengmett av middagen, så ble man garantert sprengmett av all godisen som ble sendt rundt, både i fast og flytende form.

   Det kom noen regnskurer ned på oss den kvelden. Men ikke så mye at vi ble søkkvåt og kald. Jeg tror alle holdt seg tørre og varme. Og neste morgen var det igjen skyfri himmel, og sola tittet etter hvert igjennom trærne. En fantastisk deilig avslutning på en fantastisk helg med fantastiske FFere. Vi fikk i gang bålet, tok vekk tarpene, og tok oss god tid med frokosten før en etter en valgte å ta seg hjemover.
   Takker alle for oppmøte. Vi ble totalt 15 stk. Det mener jeg er ny deltakerrekord, noe jeg er veldig fornøyd med. Jeg håper å se dere alle på treff igjen!
    
    
    
  • Av Thomas Heggedal
   Da har jeg vell bestemt meg for dele litt om min lille tur til Rago, pærlen i Nordland.
    
   Forberedelsen og den endelige avgjørelsen:
    
   jeg jobber da turnusjobb som går ut på at jeg er bortreist der hvor vi har prosjekt i tolv dager så får jeg fri i 16, og slik har vi det på sommerhalvåret siden det går ann å jobbe utover kveldene og siden det er lyst.
   Nå er jeg i Lofoten og jobber så da fikk jeg ideen to dager før jeg kjørte oppover at jeg skulle ta turen opp til Rago etter endt arbeidsperiode. Grunnet litt rot etter flytting til nytt hus og lite organiserte eiendeler begynte en febrilsk jakt etter alt utstyret som jeg har, jakten foregikk kortene enn jeg trodde og alt utstyr va strødd utover stuegulvet klar for mønstring. Tannhjulene i skolten gikk seg varm mens jeg tenkte over ulike scenarioer og hva jeg trengte og hva som kom til å være overflødig. etter noen timer med skriving av pakningsliste, sjekk av utstyr, var jeg klar for ca 4-5 dager i Nasjonalparken jeg har hørt så gode rykter om.
    
   mens jeg var på jobb gikk de siste senkveldene på å sjekke at alt var på plass i sekken og sette opp en plan for hva jeg trengte av mat for ca 5 dager ute, så jeg pakket sikkert til 6-7 dager egentlig men tung sekk vet jeg at jeg ikke har problemer med så heller for mye enn for lite.
   Tirsdag den 22 var jeg på vei fra jobb og klar for å gå. bortsett fra en ting... kart!!! jeg hadde lett etter det når jeg kjørte til jobb menn det var ikke å få noen plass. På vei sørover var jeg innom hver bokhandel, sportsbutikk, bensinstasjoner og Hotell. det endte med at siste mulighet var redningen, kobbelv vertshus hadde heldigvis kart som det sto sisovatnet på.
    
   fortsettelse og bilder kommer..
  • Av Erik Haaland
   Djupevatn ligger ved den kjente Tomannsbu som er STF sin hytte. Jeg tok den samme ruta innover som de som skal til hytta bruker og traff folk både på hjem og på vei inn. Denne gangen ble det ikke noe hytteovernatting da teltet ble pakket med istedenfor. Turen innover starter veldig bratt og flater så utover for å gå ned og opp igjen noen fanger før du er fremme.
    
   Jeg brukte 2 timer en vei uten pause, har du med barn bør du beregne en time ekstra. Vel fremme satte jeg opp teltet ikke så langt unna Tomannsbu og jeg så at det kom en del folk innover utover dagen/kvelden. Veien innover var veldig gjørmete nå, sen smelting av snø og is samt kaldt vær har ikke hjulpet noe her dessverre.
    
   Fikk ellers anledning til å ta meg en liten tur til det nærliggende vannet Langevatn og på vei tilbake dit til teltplassen skremte jeg opp en gigantisk Hubro, den må ha hatt et vingespenn på minst 2 meter. Så ellers også falk (eller var det en Våk?) ved Breievatn.  Multer var det ikke mye av og det lille som var var enda umodent.
    
   Kan også nevne at det blei kaldt på natta, kun 3 plussgrader så anbefaler å ta med en varm sovepose for de som skal ligge ute i telt
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   God stigning helt fra start
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Tilbakeblikk ned til Hunnedalen og p-plassen
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Litle Øyevatn
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Store Øyevatn
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Djupevatn skimtes
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   STF hytta Tomannsbu
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Enkelt utstyr men fin kilosfisk alikevel
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.