Gå til innhold
  • Bli medlem

Holdning til hunder


Hts1971

Anbefalte innlegg

 

 

 

- Forørig skulle jeg ønske at grunnskolen spanderte noen timer på opplysninger rundt dyrehold og hund spesielt. Der kunne en forebygget mye. Både ift uvitende, dårlige hundeeiere og negative episoder som skjer. (Som biting ol) Hvis alle barn hadde vist om hvordan man (ikke) skal tilnærme seg fremmede hunder, så hadde mange spart seg for en frykt. 

En lærervenninne kurset innvandrerbarn i dette. Veldig bra, spesielt i området her hvor barn ofte skriker og gjør utfall mot hunder.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Å være redd for løse fremmede hunder er veldig forståelig. Men det finnes en del folk som overdriver også. Jeg er veldig forståelsesfull ovenfor folk som er redde. Jeg har hundene i bånd der jeg kan møte folk og tar dem oftest i fot forbi folk. Hvis jeg ser noen er redde (det vises oftest på kroppsspråket lang vei, hvis ikke må man faktisk si det - på en skikkelig måte) tar jeg hundene ut av stien i sitt og gir plass for at får gå forbi. Å si hundene er snille (det er de jo) har liten hensikt når man er redd. Det de vil vite er at jeg har kontroll og at hundene ikke kommer til å komme bort til dem. Men noen ganger føler man seg ganske urettferdig behandla også. Forrige uke ble jeg skriki på av ei dame at jeg måtte ta udyra mine under kontroll. De gikk rolig ved siden av meg i bånd langs veien, hun gikk på andre sida. De hadde visst for langt bånd (1,6 meter). Det er ikke noe hyggeligere å bli kjefta på uten grunn enn det er å bli skremt av en hund. 

 

At det er irriterende med folk som ikke plukker opp etter hundene sine er fult forståelig. Det er ikke noe mindre irriterende for oss som har hund å se og trå i andres hundemøkk over alt. Men man kommer etterhvert til ett punkt hvor man ikke orker å ta i mot kjeft mer. Det er ikke jeg som ikke plukker opp. Hvorfor skal jeg, bare fordi jeg tilfeldigvis har hund, ha skyldfølelse for at andre ikke tar ansvar for sine hunder. Jeg bor rett ved en ungdomsskole. Noen der kaster sjokolademelkkartonger på plena. Jeg kjefter ikke på alle ungdomsskoleelever jeg møter bare for at noen ikke kan rydde etter seg...

 

Jeg har i alle år vært opptatt av at det er vår jobb som hundeeiere å ta hensyn, og det mener jeg selvfølgelig fortsatt, men nå begynner begeret å nærme seg overfylt. Jeg er lei av å bli gjort ansvarlig for fremmede mennesker sine handlinger, bare fordi vi begge tilfeldigvis har valgt å ha hund. 

 

Godt innlegg, og jeg vet at et flertall hundeeiere tar like bra ansvar som du gjør.

Selv har jeg hatt hund, og skulle ønske jeg hadde praktisk mulighet til å ha kunne ha det nå. En hund kan være en fantastisk venn. Noen sier de liker dyr bedre enn mennesker, og jeg forstår hva de snakker om. For å tilfredsstille mitt behov for omgang med dyr har jeg katter nå. Veldig, veldig forskjellig fra å ha hund, men utrolig givende det også :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har hatt med hunder på mange steder fra aker brygge til skog å fjell, å i 99,9 prosent av tiden er folk jeg møter positive eller bryr seg ikke. på turer med hundespann har folk spørt om haik, noen har hengt etter på ski og noen har fått sitte i sleden. trur jeg kan telle de negative episodene på en hånd.  men jeg tror det er mye på grunn av  att jeg velger bort en del steder og att mine hunder går i bånd.

 

er ikke veldig tilhenger av løshunder(har du stål kontroll så ok) ikke alltid moro å få disse inn i ett hundespann, så det er ikke bare folk uten hund som miss liker disse

 

som hundeeiere har vi alt å tjene på å ta hensyn, å prøve sette hunder og eiere i ett positivt lys

 

de som bare ikke liker hunder gidder jeg ikke prøve å omvende eller bruke energi på

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har hatt med hunder på mange steder fra aker brygge til skog å fjell, å i 99,9 prosent av tiden er folk jeg møter positive eller bryr seg ikke. på turer med hundespann har folk spørt om haik, noen har hengt etter på ski og noen har fått sitte i sleden. trur jeg kan telle de negative episodene på en hånd.  men jeg tror det er mye på grunn av  att jeg velger bort en del steder og att mine hunder går i bånd.

 

er ikke veldig tilhenger av løshunder(har du stål kontroll så ok) ikke alltid moro å få disse inn i ett hundespann, så det er ikke bare folk uten hund som miss liker disse

 

som hundeeiere har vi alt å tjene på å ta hensyn, å prøve sette hunder og eiere i ett positivt lys

 

de som bare ikke liker hunder gidder jeg ikke prøve å omvende eller bruke energi på

 

Det er definitivt ikke bare folk uten hund som missliker løse hunder uten kontroll nei. Ikke noe er så irriterende som å møte en løs hannhundaggresiv hund uten eier i nærheten. Eller en løs og leken hund som vikler seg inn i båndet til mine...

 

De fleste man møter ute er helt klart hyggelige :) Heldigvis :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er lei av å bli gjort ansvarlig for fremmede mennesker sine handlinger, bare fordi vi begge tilfeldigvis har valgt å ha hund. 

Det der er noe man bare må leve med. Jeg sykler selv til jobben hele året, og er drittlei av alle som ser meg som en idiot i trafikken, fordi noen syklister oppfører seg sånn. Den som oppfører seg eksemplarisk kan ikke gjøre opp for andre som har oppført seg dårlig. Dessverre!

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her fikk man flere sider på dette med hundehold. Fikk bekreftet en del av det jeg mente i åpningsinnlegget.

 

 

At man nå har bedre råd og flere anskaffer seg hund er jeg tildels uenig i. Nå er det rasehunder og ofte spesielle raser som kan være svært dyre. Tidligere var det hunder på gårder og mange hadde gjerne hunder gående på tunet o.l grunnet måten  flere bodde på da.

Det er her jeg mener man har mistet noe av den avslappede holdningen til dyrehold. Færre kjenner til hundens måte å være på og man bor tettere  på hverandre enn før. Det er derfor naturlig at det å være hundeeier også blir mer regulert.

 

Må si meg 100% enig med Fjellvåk: 

"At det er irriterende med folk som ikke plukker opp etter hundene sine er fult forståelig. Det er ikke noe mindre irriterende for oss som har hund å se og trå i andres hundemøkk over alt. Men man kommer etterhvert til ett punkt hvor man ikke orker å ta i mot kjeft mer. Det er ikke jeg som ikke plukker opp. Hvorfor skal jeg, bare fordi jeg tilfeldigvis har hund, ha skyldfølelse for at andre ikke tar ansvar for sine hunder. 
Jeg er lei av å bli gjort ansvarlig for fremmede mennesker sine handlinger, bare fordi vi begge tilfeldigvis har valgt å ha hund. "
 
Ellers må må jeg få understreke en ting, det er ikke under noen omstendigheter idiotsikkert å ha et dyr. Uansett hvor mye jobb man gjør og hvor mange forhåndsregler man tar. Ulykker kan skje, og vil skje. Bikkja kan stikke av, den kan hoppe opp i et oppmerksomt øyeblikk osv. Hvor mange er 100% sikre på ungene sine? Hvor sikker kan du være på at du ikke lukker opp ei dør i ansiktet på en annen person?
 
Det jeg mener er at man må vise raushet og i enkelte situasjoner være litt runde. Det vil jeg være om ungen til en eller annen sparker en ball i ruta  på huset mitt eller lignende.  
 
Dette tror jeg heldigvis de aller fleste forstår og er enig i.
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er vist en sak som engasjerer ser jeg. Har ikke rukket å lese igjennom alt så beklager hvis det kommer noe som er sagt fra før. 

 

Jeg er rimelig fersk som hundeeier. Har min andre hund nå, og har vært hundeeier i kun 3 år. Selv er jeg meget engasjert i hunden min, men også i andre hunder og spesielt dyrevelferd. Jeg trener med min Alaskan Malamute flere ganger i uken, både fysisk og mental trening. Vi deltar aktivt på miljøtreninger, lydighetstrening og utstilling. Jeg er medlem i NKK, en lokal hundeklubb og raseklubb. I nabolaget mitt har så å si 1 av 3 husstander hund. Av de har jeg aldri møt noen på miljøtrening og kun et fåtall på tur med hundene sine. Her ser jeg klart at de som legger mest tid i sitt hundehold (flere turer, aktiv trening osv.) også er de som har de beste holdninger. Noen lar hunden kun stå ut på løpestreng et par ganger om dagen, og kommer den seg løs er det klart at den ikke vet hvordan den skal oppføre seg blandt folk. Å det er i hvert fall sikkert at ingen kommer til å plukke opp etter hunden når den springer løs.. Jeg har en klassisk bånd hund med sterkt jaktinstinkt, men jeg har fra børjan av latt hunden være løs slik at jeg kan trene på innkalling og fjernkomandoer. Under trening bruker jeg da 20m langline.

 

Et av de største problemene med hundehold i dag etter MITT synspunkt er at flere og flere skaffer seg hund på grunn av at det enten er populært med rasen, eller at barna har bedt om det eller at de skal bruke den på jakt den ENE uka i året. Altså "enkle" grunner. Å skaffe seg en hund er nesten det samme som å få et barn. Det krever oppfølging, kjærlighet, god økonomi (veterinær er dyrt!), engasjement, kunnskap osv. Mange hundeeiere i dag tror det holder med å mate dyret å la det få gjøre i fra seg et par ganger om dagen, men nei sånn er det ikke. En hund krever mosjon, uansett rase, noen mindre noen mer. En hund krever mental trening for ikke å bli destruktiv. Hvor mange hundeeiere har vel ikke fått skoene sine tygd halt ihjel eller gulvlistene tygd på, eller kanskje et hull i et gulvteppe? Dette gjør hunden i frustrasjon fordi den ikke får utløp for sin energi. Hvor mange her vet at 20 minutter med mental trening tilsvarer en times gåtur? Jeg kunne ha skrevet uendelig lenge om dette temaet, men det har jeg ikke tid til nå.

 

Hvor mange har fått med seg denne? --> http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/plakat_hundevettreglene.16217/binary/Plakat:%20Hundevettreglene

 

Å hvor mange har sett dette? --> http://www.mattilsynet.no/om_mattilsynet/gjeldende_regelverk/veiledere/tilsynsveileder__hund.16904/binary/Tilsynsveileder%20-%20hund

Se side 9, om Mosjon og stimulerende aktivitet

 

Å eie en hund er mer en å ha et kjæledyr, det gir også et ansvar og en plikt. Selv så ser jeg på det som en livsstil. Jeg blir aldri utlært, men lærer stadig nye ting. I februar nå så skal jeg studere hundepsykologi og dyrevelferd blandt løpshunder i Finnmark, der kommer jeg garantert til å lære nye ting, ting som forhåpentligvis kommer hunden min og dere jeg møter med den til nytte. Men nå må jeg gå…for hunden vil finne på noe sprell ;-P

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er interessant å lese om forskjellige erfaringer når det gjelder hund. 

 

Det er selvfølgelig ikke greit med uoppdragne hunder (og derav hundeeiere). Jeg er ingen hundehater, men en hundeskeptiker har jeg blitt pga erfaringer med diverse hunder. Jeg blir veldig glad i hunder jeg blir kjent med, men jeg hilser sjeldent på hunder jeg ikke kjenner uten at jeg har konferert med eieren..

 

Ungene her har opplevd truende, bjeffende hunder flere ganger, det er ikke greit. Vi har sluttet å stelle med hesten som jeg har holdt på med i 10 år, pga hundemiljøet i stallen han flyttet til. Der løper hunder rundt, bjeffer på folk og hopper på dem. Det er ikke greit. Jeg prøvde å si fra, men ble nærmest fnyst av og merket at vi ble uglesett etter det. Det er andre steder som der, forskjell på hundene og eierne, men det hjelper jo ikke så lenge det er èn hund som får en til å føle seg utrygg.

Så min erfaring er at ja, det er mange seriøse, flinke hundemennesker, men det er også mange som ikke er seg ansvaret bevisst, og det er jo de man husker! Dessverre...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 
Ellers må må jeg få understreke en ting, det er ikke under noen omstendigheter idiotsikkert å ha et dyr. Uansett hvor mye jobb man gjør og hvor mange forhåndsregler man tar. Ulykker kan skje, og vil skje. Bikkja kan stikke av, den kan hoppe opp i et oppmerksomt øyeblikk osv. Hvor mange er 100% sikre på ungene sine? Hvor sikker kan du være på at du ikke lukker opp ei dør i ansiktet på en annen person?
 
Det jeg mener er at man må vise raushet og i enkelte situasjoner være litt runde. Det vil jeg være om ungen til en eller annen sparker en ball i ruta  på huset mitt eller lignende.  
 
Dette tror jeg heldigvis de aller fleste forstår og er enig i.

 

 

Jeg er delvis enig. Men det triste er jo at ulykker ofte skjer med den kjære familiehunden mens den leker med barnet som den er så glad i. Altfor mange hundeeiere stoler 100% på hunden sin, men vi snakker faktisk ikke hundespråket og derfor vil slike ting skje. 

Å bli skadet pga en dør eller at et glass går i stykker syns jeg ikke helt kan sammenlignes, da det ikke gir det samme traumet/konsekvensene som å bli revet i av en hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har stor sympati med dem som har en hund de ikke kan kontrollere hunden dithen mange omtaler som 100%. De møter fordømmelse fra alle hold: fra turgåere som krever bånd, fra andre som vil hunden skal ha frihet (spes hundeieren selv vil nok føle på dette), fra andre hundeeiere som evner bedre kontroll, osv osv. Ingen hundeeiere synes vel selv det er greit at hunden deres skremmer et «barn», og jobber nok iherdig for å unngå nettopp slike situasjoner.

 

Terskelen for å avlive en hund som tenderer til uakseptabel (dvs aggressiv) atferd er og blitt særdeles høy i dag.

 

Mitt budskap er: Verden er ikke perfekt. Man kan ikke kreve å gå rundt i alle miljø uten å skvette litt. Slik det er nå er den gjengse nordmann blitt ei stor pingle, krever et farefritt miljø å ferdes i, og et kriseteam stående klart dersom bussen skrenser litt. Vi synes kun å ha toleranse til det som politisk er riktig å ha raushet mot. Hunder (og syklister) er åpenbart ikke en del av disse. (hilsen en som sykler med løse hunder)

 

Som mangeårig hundeeier er jeg opptatt av hundens ve og vel. Ikke alle hunder lar seg kontrollere så mye som vi kunne ønsket. Allikevel mener jeg de skal frihet uten bånd, så får man jo leve med da, at langt inne i skogen kan det finnes en løs hund som kanskje kan hoppe litt.  

 

Jeg ønsker mindre båndtvang. Båndtvangen er i svært stor grad fullstendig unødvendig i store deler av året, og for de aller fleste hunder.

Det bør løses opp mer i håpløse lokale båndtvangbestemmelser (type «i denne kommunen gjelder helårs båndtvang», og andre til dels meningsløse regler (type hund i buss), enn strammes inn. Dessverre gjøres mer av det siste.

 

Jeg tror «folk flest» blir mindre tolerante (og forstår mindre av hunden) med mer og strengere regler.

 

Det er aldri en som ødelegger for alle andre. Det er alltid de «alle» som ødelegger for «oss ene», de benytter bare den ene som argument.

 

 

 

 

Snu ryggen til å la den hoppe, så slipper du selv å klø:)

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en liten fordumsfull, ikke særlig snill og veldig stigmatiserende teori om at ofte er det sånn at jo større hund, dess mer kunnskap og kontroll. Det er selvfølgelig basert på at x-antall "søte" små hunder av typen "tibetanske teppetisser", "vrengt polvott", og "forvokst nakenrotte", som har fått litt fri fra å sitte på armen, i et anfall av behov for å "forsvare" eieren (som har den som midlertidig erstatning for et barn), mot min tilfeldigvis passerende vorsther, og dermed finner det formålstjenelig å gå til angrep på min stirhårede vorsther hann som går i band.

 

I utgangspunktet står vorstheren å logrer med halen og gleder seg til å leke, helt til den lille, knurrende og glefsende lodotten angriper det som henger lavest på en hannhund... da slutter halen å logre, og plutselig må vorstheren innta rollen som "veskehund" og løftes opp på armen for å unngå at han tar igjen (noe som egentlig er ganske forståelig at han gjerne vil), fram til et forskremt kvinnemenneske klarer å få tak i det lille, søte nurket sitt, som nekter å komme på kommando der det hoppende glefser etter en 30 kg tung vorsther som holdes godt fast i brysthøyde.  :no: 

 

Aldri opplevd å vært nødt til å løfte opp vorstheren for å skåne en husky eller noe annet stort :D

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Jeg ønsker mindre båndtvang. Båndtvangen er i svært stor grad fullstendig unødvendig i store deler av året, og for de aller fleste hunder.

Det bør løses opp mer i håpløse lokale båndtvangbestemmelser (type «i denne kommunen gjelder helårs båndtvang», og andre til dels meningsløse regler (type hund i buss), enn strammes inn. Dessverre gjøres mer av det siste.

 

Jeg tror ikke du helt har satt deg inn i reglene som gjelder for båndtvang.

 

Og slik jeg leser innlegget, så virker det ikke som om du egentlig er spesielt interessert i å følge regeler uansett?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke du helt har satt deg inn i reglene som gjelder for båndtvang.

 

Og slik jeg leser innlegget, så virker det ikke som om du egentlig er spesielt interessert i å følge regeler uansett?

Det blir en smule spesielt av en katteeier å fremelske båndtvangen.

 

Uansett: Det finnes ingen grunn i verden til at en vanlig Golden Retriver skal påtvinges dette frihetsberøvende båndet. Den kommer neppe til å gjøre noe som helst galt, og i alle fall ikke av særlig graverende karakter. Svært mange andre raser er som den.

I vårt naboland er ikke båndtvangen absolutt, men man må ha stor grad av kontroll i perioden 1 mai - 20 august (hunden kan ikke løpe fritt omkring, men kan for eksempel løpe løs langs en skogsvei dersom man sykler). Det er neppe et problem, og meg bekjent er det mindre krav om hund i bånd her enn det er i den gjengse norske kommune eller dnt- hytte   

 

Båndtvangen bør forstås og praktiseres som bålforbudet. Jeg antar mange av absolutt- tilhengerne har et helt annet, og tilpasset, syn på dette regelverket enn båndtvangen.  

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Fuglehundmann.

Jeg kan forstå holdningen din, men jeg har problemer med å godta den.

Vi som har hund, har valgt å anskaffe dette, vi har tatt et (forhåpentligvis) bevisst valgt og bør være klare over ansvaret som medfølger på alle vis.

De som har problemer av ymse art med hund har ikke valgt dette.

Da tenker jeg på hyperallegiske, folk med fobier, barn eller f.eks. folk som har hatt uheldige møter med hund tidligere.

 

Så er det også aspekter med at hunder potensielt kan løpe etter fauna i naturen, tamdyr og ville dyr (rådyr, elg, rein, hjort o.s.v) og potensielt skade disse.

Det er ganske mange friheter i dagens Norge ved å ha hund, ved å utfordre disse grensene risikerer man etter min mening kun at det settes større begrensninger. Dette ville være et tap for bevisste hundeeiere samt ikke minst hundene selv.

 

Jeg for min del som har jobbet med hund i ganske mange år skulle gjerne ha ønsket meg at man kunne ha lært mer om hund i skoleverket, både om hundens språk og om hvordan agere ovenfor hunder. Det kunne ha blitt en meningsfull utvikling i forhold til denne skyttergravsholdning som eksisterer mange diskusjoner i dag.

Jeg hadde også gjerne sett at det ble obligatorisk med kursing ved førstegangskjøp av hund. Det hadde vært utbytterikt for både hund, eier og næring.

 

På slutten av dette innlegget vil jeg be trådens deltager om å holde seg for gode til å diskutere person. Diskuter mer enn gjerne sak, diskusjon på person vil bli fjernet.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I vårt naboland er ikke båndtvangen absolutt, men man må ha stor grad av kontroll i perioden 1 mai - 20 august (hunden kan ikke løpe fritt omkring, men kan for eksempel løpe løs langs en skogsvei dersom man sykler). Det er neppe et problem, og meg bekjent er det mindre krav om hund i bånd her enn det er i den gjengse norske kommune eller dnt- hytte   

Du har rätt i att den Svenska Lagen om tillsyn över hund och katt öppnar upp för att hunden kan gå utan koppel. Men din förståelse av vad som ligger i kontrollkravet som är angivet i 1§ är inte korrekt.

För att manskall uppfylla lagkravet så måste hunden gå fot (vara så nära) så att du kan ta tag i den för att hindra den från att göra det som den vill, men inte får. Beakta 19§ som anger att du får betala för skador som din hund orsakat även om du är "oskyldig".

 

När det kommer till den perioden som benämns med "båndtvang" i Norge, anger 16§ "skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt". Uttrycket "skall" är viktigt i sammanhanget, normalt används "bör" i lagtexten som förstås med skall i normalt språkbruk. Så när lagstiftaren använder ordet "skall" så markerar det att det är just det och inget annat som gäller. Sen förutsätter jag att alla själva förstår vad springa lösa innebär!

 

Så för de personer som vill vara laglydiga så innebär den Svenska lagen att utfallet blir det samma som i Norge, dvs hunden går i band.

 

Jag vill dessutom påminna om att det i Sverige finns områden där man inte får ta med sig sin hund överhuvudtaget. Vill man vara säker på att inte fler områden får sådana förbud så tänker jag att man inte skall uppträda på ett sådant sätt att man pressar fram en sådan förändring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir en smule spesielt av en katteeier å fremelske båndtvangen.

 

Uansett: Det finnes ingen grunn i verden til at en vanlig Golden Retriver skal påtvinges dette frihetsberøvende båndet. Den kommer neppe til å gjøre noe som helst galt, og i alle fall ikke av særlig graverende karakter. Svært mange andre raser er som den.

I vårt naboland er ikke båndtvangen absolutt, men man må ha stor grad av kontroll i perioden 1 mai - 20 august (hunden kan ikke løpe fritt omkring, men kan for eksempel løpe løs langs en skogsvei dersom man sykler). Det er neppe et problem, og meg bekjent er det mindre krav om hund i bånd her enn det er i den gjengse norske kommune eller dnt- hytte   

 

Båndtvangen bør forstås og praktiseres som bålforbudet. Jeg antar mange av absolutt- tilhengerne har et helt annet, og tilpasset, syn på dette regelverket enn båndtvangen.  

Nå var min kommentar ikke rettet mot "båndtvang", men mot din forståelse av regler for båndtvang.

 

Det er i dag ikke anledning til å innføre en type regler som «i denne kommunen gjelder helårs båndtvang», og andre til dels meningsløse regler.

 

Min kommune fikk "smikk på fingen" og "FY i fjeset" da de forsøkte seg på en slik variant. (Brev fra politimesteren som gjorde oppmerksom på at vedtaket var ulovlig.)

 

 

 

 

Men hvor kom henvisningen til katt fra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Uansett: Det finnes ingen grunn i verden til at en vanlig Golden Retriver skal påtvinges dette frihetsberøvende båndet. Den kommer neppe til å gjøre noe som helst galt, og i alle fall ikke av særlig graverende karakter. Svært mange andre raser er som den.

 

Golden Retriver har tidlegare toppa bittstatistikken i Norge. Delvis fordi den er av dei mest utbredte rasane men også fordi GR er ei rase som lett

kan ty til biting.

Bandtvang er ikkje berre for å beskytte folk men i like stor grad (eller større grad) for å beskytte bufe, fugl og vilt. Og her er nok ikkje GR noko 

mindre aggressiv enn dei fleste andre hunderasar.

GR er med andre ord eit svært dårleg eksempel på kvifor bandtvang er unødvendig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er redd for hunder, men har faktisk til gode at hunder jeg møter på tur er et problem. Kan ha noe med at hunder som er med på tur nesten alltid er kjempeglade for å endelig kunne bevege seg, og at det ikke er veske-typen som bjeffer, hopper på deg og gnager på ankelen din.

 

Synes det er irriterende med hunder som løper i nykjørte skispor, men det er ikke et problem. Setter pris på hundeiere som trener hundene sine til å løpe utenom akkurat sporet. Hunder som er med på skitur er om mulig enda gladere enn hunder som er med på vanlig tur, ettersom tempoet er mye mer passende for dem. :D

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det er irriterende med hunder som løper i nykjørte skispor, men det er ikke et problem. Setter pris på hundeiere som trener hundene sine til å løpe utenom akkurat sporet. Hunder som er med på skitur er om mulig enda gladere enn hunder som er med på vanlig tur, ettersom tempoet er mye mer passende for dem. :D

 

Jeg går ofte med barn i pulken og da er løse, glade, løpende, hoppende hunder som har veldig lyst til å hilse på alle et problem. Særlig for han stakkars sønnen min som sitter fast i pulken mange meter bak meg, for han har ingen måte å beskytte seg på eller komme seg løs på. Det tar nemlig relativt lang tid før jeg klarer å løsrive meg fra draget og snu meg og gå bakover og dra bort dyret "som bare vil hilse og er veldig snill altså", det er som regel det hundeeieren sier for å unnskylde seg.

 

Treåringen min er veldig redd hunder, for å si det sånn, og han har bare møtt typen "som bare vil hilse og er veldig snille altså". Problemet er at HAN vil ikke hilse på hundene etter noen dårlige opplevelser.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går ofte med barn i pulken og da er løse, glade, løpende, hoppende hunder som har veldig lyst til å hilse på alle et problem. Særlig for han stakkars sønnen min som sitter fast i pulken mange meter bak meg, for han har ingen måte å beskytte seg på eller komme seg løs på. Det tar nemlig relativt lang tid før jeg klarer å løsrive meg fra draget og snu meg og gå bakover og dra bort dyret "som bare vil hilse og er veldig snill altså", det er som regel det hundeeieren sier for å unnskylde seg.

 

Treåringen min er veldig redd hunder, for å si det sånn, og han har bare møtt typen "som bare vil hilse og er veldig snille altså". Problemet er at HAN vil ikke hilse på hundene etter noen dårlige opplevelser.

Det får meg til å tenke på en opplevelse jeg hadde på skitur for mange år siden da en stor rottweiler kom snusende mot oss. Det var visst noe som luktet ekstra godt i/på pulken for plutselig løftet den bakbenet og pisset på ungen. Jeg satt fast i selen, og måtte bare begynne å løpe for at ikke ungen skulle bli helt dusjet.. Eieren var for langt unna til å få med seg situasjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en liten fordumsfull, ikke særlig snill og veldig stigmatiserende teori om at ofte er det sånn at jo større hund, dess mer kunnskap og kontroll. Det er selvfølgelig basert på at x-antall "søte" små hunder av typen "tibetanske teppetisser", "vrengt polvott", og "forvokst nakenrotte", som har fått litt fri fra å sitte på armen, i et anfall av behov for å "forsvare" eieren (som har den som midlertidig erstatning for et barn), mot min tilfeldigvis passerende vorsther, og dermed finner det formålstjenelig å gå til angrep på min stirhårede vorsther hann som går i band.

 

I utgangspunktet står vorstheren å logrer med halen og gleder seg til å leke, helt til den lille, knurrende og glefsende lodotten angriper det som henger lavest på en hannhund... da slutter halen å logre, og plutselig må vorstheren innta rollen som "veskehund" og løftes opp på armen for å unngå at han tar igjen (noe som egentlig er ganske forståelig at han gjerne vil), fram til et forskremt kvinnemenneske klarer å få tak i det lille, søte nurket sitt, som nekter å komme på kommando der det hoppende glefser etter en 30 kg tung vorsther som holdes godt fast i brysthøyde.  :no: 

 

Ikke uvanlig fenomen. Husker jeg måtte løfte 45kg malamute pga hissig bichon frise.. Var en ganske nervøs eier som kom løpende til!

Aldri opplevd å vært nødt til å løfte opp vorstheren for å skåne en husky eller noe annet stort :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.