Gå til innhold
Karlsen88

Enkel men samtidig lærerik tur ?

Anbefalte innlegg

Du har i all hovedsak lov til å slå opp telt hvor som helst. Du må bare holde deg unna innmark og være minst 150m fra bebyggelse. Der kan du være i to døgn før du må flytte på deg. Løvtrær kan du også nyttegjøre deg av til bål og slikt men ligg unna plantefeltene med granskog ellers blir grunneier fort rimelig grinete om du ikke har fått tillatelse på forhånd. På høyfjellet langt fra bebyggelse kan du så vidt jeg vet oppholde deg på ubestemt tid. Vil uansett oppfordre til å praktisere prinsippene om sporløs ferdsel for er det mange av oss friluftsfolk som raserer områder, feller trær for å bygge gapahuker og lager ny bålplass når det er 4 gamle innen 20 meters radius blir det vel innskrenkninger på dette etterhvert.

Spekteret av aktiviteter man kan bedrive under paraplyen friluftsliv er såpass bredt at det er vanskelig å gi deg noen konkret råd om områder og utstyr. Toppturer i Rondane, fisketur i femundsmarka, kryssing av finnmarksvidda med hundeslede, rypejakt i indre troms og bestigning av himalayas høyeste topper eller bare daffe ut i lokal villmark for litt bålkos er jo ganske så ulike aktiviteter.
Anbefaler deg å pløye gjennom turrapporter her på forumet, lese turblogger og se noen episoder Lars Monsen og andre på nett-tv så du etterhvert ser hva slags friluftsliv som frister deg mest.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.