Gå til innhold
  • Bli medlem

Innvandrer på Fjelltur ?


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Javel ?

Jeg følte det litt sånn en gang vi kjørte feil på Grønland i Oslo (rynket riktignok ikke på nesa :D ). Kom inn i noen smågater og så ingen "nordmenn" noe sted.

Nå er det forsåvidt slik i mange storbyer i verden da, at innvandrerne grupperer seg. Da vi gikk rundt i Chinatown i New York var det pussig nok veldig mange asiatere å se, og følelsen av å være i New York/Usa forsvant en stakket stund.

Inviter med innvandrer venner på tur. Jeg er helt sikker på at de med stor sannsynlighet vil sette pris på det.

Når det gjelder innvandrere på fjelltur, så har jeg ved en anledning hatt følge av bl.a en danske og en afrikaner som aldri hadde vært på topptur i Jotunheimen før. De storkoste seg og var helt overveldet over hvor flott den norske fjellheimen var. Afrikaneren gikk jo nesten av skaftet da vi skulle traversere en lang og luftig egg, og kunne ikke få sagt mange nok ganger hvor spennende dette var.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Reisenæringen består av mer enn å pushe muslimer inn i nasjonalparkene. Selv du må skjønne at jeg ikke først og fremst snakker om dansker og tyskere langs veiene når jeg snakker om at globaliseringen bringer med seg utrygghet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Yardbird,

Dette er et vanskelig tema og et følsomt tema. Jeg står for det jeg skrev lenger opp i tråden, men jeg forstår at det kan virke støtende på noen. Jeg ønsker ikke å såre noen, og jeg håper ikke at datteren din får en forestilling om at jeg ville mislike å se henne i fjellet.

Mitt hovedpoeng var og er at jeg på fjellet på en måte føler et historisk sus, et norsk sus. Det er noe trygt og godt over det, og det blir stadig mer verdifullt ettersom globaliseringen forandrer samfunnet nede i Oslo radikalt på kort tid. Dersom det var like flerkulturelt, og for så vidt konfliktfylt, på fjellet, ville mye av den gode følelsen forsvinne. Dette er dog ikke betinget av om det kommer en chilensk jente gående.

Det var betryggende at en chilensk jente er akseptabelt. Er det OK med to også, hvis vi adopterer en til?

Ærlig talt, Tom - jeg får litt av samme følelsen når jeg leser dine innlegg i sammenheng, som jeg gjør når Øystein Hedstrøm hevder at han liker fremmedkulturelle. Forhåpenligvis tar jeg feil, men i begge tilfeller er det er noe med retorikken som gir en uggen følelse. Bl.a. kan det virke som du setter likhetstegn mellom muslimer og utrygghet, mens dansker og tyskere er snille og velkomne.

Det er vel ikke så veldig lenge siden tyskere var et større problem her i landet enn muslimer?

Dessuten gjør du den klassiske feil i alle slike debatter, du ser på mennesker som en ensartet gruppe. Alle vet det finnes mange fundamentalistiske jævler blandt muslimer. Det betyr ikke at

alle muslimer utgjør et problem.

Jeg deler dine følelser for norsk natur, og kan sikkert bli like høystemt og nasjonalromantisk som noen andre, sitere Caspari og synge No ser eg atter slike fjell og dalar mens vidda åpner seg foran meg. Forskjellen er tydeligvis at min opplevelse ikke påvirkes av om det er en heidøl eller koreaner eller whatever jeg møter langs bredden av Russvatnet.

Og nede i dalen kan det vel hende at du en lørdagsnatt faktisk ville foretrekke å treffe en kameldriver fra Sahara framfor mange av de brave nordmenn som befolker hyttebycampingplassene langs Sjoas øvre løp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ærlig talt, Tom - jeg får litt av samme følelsen når jeg leser dine innlegg i sammenheng, som jeg gjør når Øystein Hedstrøm hevder at han liker fremmedkulturelle. Forhåpenligvis tar jeg feil, men i begge tilfeller er det er noe med retorikken som gir en uggen følelse.

På samme måte som andre kan få en uggen følelse av at du nekter å tro på folk, samme hva de sier? Du har liten tiltro til andre må jeg si.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forhåpenligvis tar jeg feil, men i begge tilfeller er det er noe med retorikken som gir en uggen følelse.

Hva slags uggen følelse? Det er ikke verre enn at jeg skriver det jeg tenker og føler. Jeg er så langt fra rasist som det er mulig å komme. Å tillegge folk negative egenskaper basert på rase er fullstendig irrasjonelt. Dette har nok mer med kultur å gjøre, samt et innslag av nostalgi i forhold til norsk historie og natur. Adoptivbarn er generelt meget godt integrert i det norske samfunn.

Bl.a. kan det virke som du setter du likhetstegn mellom muslimer og utrygghet, mens dansker og tyskere er snille og velkomne.

Jeg føler meg mye mer trygg på dansker og tyskere enn muslimer, og mener jeg har veldig gode grunner til det. At tyskerne startet 2. verdenskrig synes jeg har veldig lite å si for dagens situasjon, som er den jeg forholder meg til.

Det var betryggende at en chilensk jente er akseptabelt. Er det OK med to også, hvis vi adopterer en til?

Jeg tror du feiltolker mine argumenter med vilje.

Dessuten gjør du den klassiske feil i alle slike debatter, du ser på mennesker som en ensartet gruppe. Alle vet det finnes mange fundamentalistiske jævler blandt muslimer. Det betyr ikke at alle muslimer utgjør et problem.

Det er riktig, men det har heller ikke noen hensikt å diskutere én og én muslim. En globalisert verden har sine fordeler, men slik jeg ser det langt flere ulemper. Å være ute i naturen er ikke bare en avkobling fra hverdagen, men også til dels en flukt fra globalisering, konflikter og utrygghet. Slik funker det i hvert fall for meg, og det synes jeg du bør respektere. Jeg har ingen planer om å gjøre det skapte grann for å hindre innvandrere fra å gå i fjellet, men jeg synes det er behagelig at det ikke er for mange av dem nettopp der.

Forskjellen er tydeligvis at min opplevelse ikke påvirkes av om det er en heidøl eller koreaner eller whatever jeg møter langs bredden av Russvatnet.

Så du blir skikkelig nasjonalromantisk av å se koreanere? Da er vi forskjellige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet akkurat hva det kaklekoret der babler om, og jeg er rett og slett ikke enig med dem. De lever stort sett av å rakke ned på alt det norske og skryte av alt fremmedkulturelt. Hadde man snudd det på hodet ville de blitt kalt fordomsfulle rasister hele gjengen. Og du bør kanskje ikke snakke for høyt om argumenter. Har du fremmet ett eneste hittil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slett ikke, Svein.

Men i noen tilfeller er det sunt å utvise en smule skepsis - det har jeg skjønt siden jeg som barn hørte den gamle indianske fortellingen om frosken og skorpionen.

Hehe.. hvis denne sammenligningen var seriøst ment, har du et problem.

Førøvrig støtter jeg høy takhøyde så lenge det er saklig, ytringsfriheten står sterkt uavhengig av etnisk opprinnelse. Noe annet ville være rasistisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette forumet skal tjene som møteplass for fjell- og friluftsinteresserte. Det skal være takhøyde for en god diskusjon, men vi henstiller på det sterkeste om å avstå fra sjikane og usakelige personkarakteristikker. Våre moderatorer vil slette upassende innlegg dersom de dukker opp, men dette må ikke oppfattes som sensur. Meninger og holdninger er det fritt frem for, men rene personangrep vil ikke bli tolerert.

Vi bak fjellforum.net sletter alle innlegg som bryter med norsk lov eller våre retningslinjer. Sjikane, rasistiske innlegg og lignende hører ikke hjemme her. Vi fraskriver oss samtidig alt ansvar for innlegg vi ikke kjenner til. Forfatter av innlegget er hovedansvarlig for publiseringen av dette. Ip-adresser logges.

Har fjernet tre innlegg fra denne debatten, da forfatterne av innleggene har beveget seg bort fra opprinnelig tema.

Håper diskusjonen kan gå videre på en god måte.

Odin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bar at moderatorne viser ansvar og fjerner utsagn som ikke har noe i en debatt å gjøre. Fortsett med det. Fjern gjerne mer!

Jeg synes forøvrig følgende sitat er langt over kanten:

Det samme er ikke akkurat tilfelle med muslimer, hvor en mer opplever 'meg ha' mentalitet, og de i Danmark utgør 80% av klientellet i fengslene voren.

Hvis de får lyst på å dra til fjells, ka en godt frykte om selvbetjeningsystemet består?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.