Gå til innhold
  • Bli medlem

Innvandrer på Fjelltur ?


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Har opplevd pakistanere på tur.

Og det var ikke noe fint syn etter dem.

Søppel og grillsvineri lå strødd på base camp mot Gaustatoppen.

Tror ingen kom opp og ingen tenkte på opprydning.

Skal ikke skjære alle over en kam,

men tror en del opplæring må til før de slippes løs i fjellheimen.

Engangsgriller er det værste jeg vet, og unge etniske nordmenn er de største synderne.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...
Annonse
Jeg har aldri savnet innvandrere i fjellet.

har surfet litt på FF i dag, og fant denne 8). jeg leste gjennom alle sidene, og klarte ikke å skjønne at man også blant fjellfolk fant analfabeter innen humanisme og misantroper av stor kaliber. herregud, skjerp dere. for å si de sånn, jeg har ikke gått lange og kompliserte turer da jeg bodde i NO, så jeg vet ikke helt om Tom er majoriteten blant norske fjellfolk (tror ikke det, men man vet aldri for jeg ble overrasket mange ganger før da jeg bodde i NO). jeg begynte nemlig å bli litt mer proff her i Kanada. etter å ha lest denne, er jeg nesten glad at jeg faktisk begynte her i Kanada. når vi klatrer i grupper her i BC, er det ingen som spør hvor du kommer fra eller om dialekten din er fra Sogn og Fjordane - ikke en gang når du i samtalene nevner ditt hjemland. alle er interesserte i å høre hvor/ hva du har klatret, hvilke utstyr du brukte o.l. jeg trodde at fjellfolk var spesielle og mer opphøyde på grunn av den nære kontakten med naturen, til jeg kom over denne debatten. den gir meg utrolig god grunn til å fullføre mitt prosjekt i NO. systemet bak denne tankegangen blir luftet grundig. jeg visste at Per Gynt hadde idylliserende nasjonalisme i sine tanker mens han vandret, men selv ikke han hadde verken skrevet eller tenkt noe liknende. Ibsen hadde sikkert skammet seg igjen over at han ble født i Norge. herlighet, jeg kan ennå ikke tro at jeg fikk lest det jeg fikk lest i dag her under denne kategorien :D [kjempeskUFF].

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har surfte litt på FF i dag, og fant denne :D. jeg leste gjennom alle sidene, og klarte ikke å skjønne at man også blant fjellfolk fant analfabeter innen humanisme og misantroper av stor kaliber. herregud, skjerp dere. for å si de sånn, jeg har ikke gått lange og kompliserte turer da jeg bodde i NO, så jeg vet ikke helt om Tom er majoriteten blant norske fjellfolk

Sjekket du datostemplene ... 8) Forrige innlegg er godt over ett år gammelt. Noen tråder kan man godt la ligge begravet i fred.

Uten annet grunnlag enn magefølelse tviler jeg på at dette er flertallets syn. Derimot kan jeg opplyse om at brukeren "Tom" er utestengt fra Fjellforum på grunn av brudd på forumets regler for skikk og bruk (nettikette).

For øvrig er det vel slik at et tverrsnitt av befolkningens meninger vil være representert i de fleste forum over en viss størrelse. Som alltid er det de som bråker mest med de mest ekstreme meningene som får mest oppmerksomhet. Mer moderate stemmer drukner fort i alt spetakkelet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekket du datostemplene ... :lol: Forrige innlegg er godt over ett år gammelt. Noen tråder kan man godt la ligge begravet i fred.

yepp, og derfor skrev jeg at jeg hadde surfet og fant denne. dessuten synes jeg at visse innlegg og tema blir aldri uaktuelle eller med utgått dato. ellers skjønner jeg ditt poeng med fred i huset :lol:, men jeg klarte ikke å roe meg ned før jeg skrev mitt inlegg.

For øvrig er det vel slik at et tverrsnitt av befolkningens meninger vil være representert i de fleste forum over en viss størrelse. Som alltid er det de som bråker mest med de mest ekstreme meningene som får mest oppmerksomhet. Mer moderate stemmer drukner fort i alt spetakkelet.

enig i det du skriver, men ville bare bekrefte/ avkrefte. jeg opplevde aldri FF som et useriøst sted, og derfor kom denne debatten som en kjempestor overraskelse på meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/inneriks/politikk/innvandring/asylpolitikk/5750828/

Gode kommentarer fra Lem:

Den norske kulturen er truet. De nærmeste 50 årene vil vi se store endringer i takt med at vi stadig får en større ikke-norsk befolkning. Våre verdier vil bli satt under sterkt press

Han mener temaet innvandring er tabu i den norske offentligheten.

På 80-tallet skrev gode mennesker i avisene at innvandringen var så liten at den overhodet ikke ville påvirke norsk livsstil og egenart. Så var det taust en stund før de samme gode menneskene utpå 90-tallet skrev triumferende at Norge allerede var et flerkulturelt samfunn der norsk kultur ikke kunne påberope seg noen særstilling. Norsk ingen særstilling i Norge?

Hvis innslaget av mennesker i Norge med islamsk bakgrunn blir stort nok vil vi få et kraftig tilbakeslag for kjønnslikestillingen i Norge — ut fra den norske sosialrelativistiske tanken om at vi må respektere andres kultur.

Synet på homofile og ytringsfriheten vil også lide tilbakeslag

Lem er sterk kritisk til resten av venstresiden, som han mener ikke evner å ta tak i problemet:

"Det må bli legitimt å snakke åpent"

Alt dette er 100 prosent korrekt. Jeg synes derfor det hadde vært rart om noen savnet innvandrere i fjellet. Jeg kan ikke på noen måte se hvorfor det skal være et kontroversielt utsagn. Å hevde at man er "useriøs" dersom man har slike holdninger, viser bare at man er totalt useriøs selv. Det er veldig flott at noen tør å snakke åpent og ærlig om problemene med innvandring i den kvelende politisk korrekte norske offentlighet. Tom burde skamroses, og helst gis en gullbelagt statue på torvet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gode kommentarer fra Lem:

Når man først skal sitere mener jeg kanskje dette er det beste av det han sier:

Slik det nå er det bare egoistpartiet FrP som våger å snakke om en endret innvandringspolitikk og får mange velgere på det, noe som etter mitt syn er tragisk både av hensyn til global oppvarming og den generelle egoismen som er hjertet i hele partiets politikk der overgrep i innvandrermiljøer mest brukes for å kamuflere livsfarlige trekk i vestlig kultur.

For øvrig har denne debatten 6-700 innlegg og de fleste vinklinger mhp eventuelle innvandrere man helst burde treffe på fjelltur er belyst fra før tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er du som tar ting ut av sin sammenheng her, Kjiver. Lems poeng er ikke å diskutere Frps politikk, men problemene muslimsk innvandring skaper for norsk kultur og norske verdier. Han nevner Frp i en bisetning for å vise at man ikke trenger å stemme Frp for å ha et korrekt og furnuftig syn i denne sak.

Når du åpenbart ikke forstår hva som er det sentrale budskap i Lems uttalelser, til tross for at de fremstår som krystallklare, bør du være noe forsiktig med å kritisere andre for å "ta ting ut av sin sammenheng"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, Lems uttalelser er like riktige selv om Hylland Eriksen er ute med fantasiene sine igjen. Jeg lar følgende sitat tale for Hylland Eriksens troverdighet i debatten:

"I løpet av femten år har antallet innvandrere blitt doblet nesten uten at noen har lagt merke til det (min utheving)."

Ingen har lagt merke til det, Eriksen? Har du vært utenfor det nedstøvede kontoret ditt på Blindern de siste 15 år?! Har du åpnet en avis? Det er godt å se at hundrevis av lesere tar kraftig avstand fra Eriksens virkelighetsforvrengning i kommentarfeltet under artikkelen. I nettdebatter kommer nemlig gressroten i tale, i motsetning til i den offentlige debatt. Det er et sykdomstegn for ytringsfrihet og demokrati at man må ligge for døden før man tør å ytre bekymringer vedrørende innvandring offentlig (Frp er det eneste hederlige unntaket her - Norges desidert modigste parti).

Dersom ytringsfriheten og demokratiet hadde vært reelt i Norge, ville den offentlige debatt gjenspeilet debatten hjemme i de tusen hjem. Istedenfor er den kuppet og styrt med jernhånd av PK-ere. Vanlige nordmenn knebles mens elitistene får fritt spillerom fra sine beskyttede hjem i Oslo vest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja har du egentlig merket det i livet ditt? Ikke jeg i livet mitt i alle fall, selv om jeg ikke bor i Oslo Vest. Visst møter jeg folk fra mange kulturer i gatene, men det gjør jo ingen ting. Jeg har massevis av såkalte fremmedkulturelle i nabolaget, men det invirker akkurat like mye eller lite på livet mitt som jeg vil. Noen av dem er mine venner, andre er det ikke.

I Norge har vi det bedre enn vi noen gang har hatt det, og det har skjedd i den perioden vi fikk innvandring her i landet.

Men visst kan man også finne eksempler på store problemer knyttet til integreringen av innvandrere, spesielt fra Afrika. Det viser ikke minst overfallsvoldtektene det siste året. Den diskusjonen må man tørre å ta. Det skal FrP ha, men da må de også tørre å ta diskusjonen om hva godt innvadrerne har gjort det norske samfunnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

.. Det skal FrP ha, men da må de også tørre å ta diskusjonen om hva godt innvadrerne har gjort det norske samfunnet.
Et bra innlegg det. Vi må heller ikke glemme at den desidert største innvandrer gruppen de siste årene ikke akkurat har vært muslimer - men derimot Katolikker fra Polen. Arbeidsinnvandrere alle som en. Vi trengte den arbeidskraften - og vil nok trenge den i fremtiden også.

For å holde seg til topic så kan man vel kanskje spørre om man har truffet noen innvandrere fra Polen i fjellet i det siste ;)

Statistikk i fra SSB som viser andelen. http://www.ssb.no/emner/02/02/20/innvutv/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Norge har vi det bedre enn vi noen gang har hatt det, og det har skjedd i den perioden vi fikk innvandring her i landet.

Å, har vi det? Å ha det bra er dessverre ikke noe som kan besluttes ut fra noen kriterier som passer offentligheten. Selv har jeg emmigrert fra min hjemby fordi jeg ikke orket mer bråk og utrygghet som følge av innvandringen.

At innvandringen har skjedd i samme periode som oljeøkonomien har utviklet seg betyr ikke at det er innvandringen som har gjort Norge bedre. Den har snarere forringet Norge kraftig i en periode der mye annet har gått Norges vei. Vi kunne i dag hatt et meget godt land, men innvandringen har sterkt beklagelig og tragisk lagt en gedigen demper på våre muligheter.

Norsk kultur, norske verdier, våre røtter, vår identitet som nasjon, ytringsfrihet og likestilling - alt dette er truet, som Lem helt korrekt påpeker. Ære være han og Frp som våger å tale sannhet i denne viktige sak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kjiver skrev:

For å holde seg til topic så kan man vel kanskje spørre om man har truffet noen innvandrere fra Polen i fjellet i det siste

.

.

Polakker i fjellet har jeg faktisk truffet.

Flotte fjellfolk med mye erfaring.

Men drøvtyggende khatgomlere blir det vel en stund til vi møter i fjellet :(

Det er vel ikke rette måten å bli integrert på ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Norsk kultur, norske verdier, våre røtter, vår identitet som nasjon, ytringsfrihet og likestilling - alt dette er truet, som Lem helt korrekt påpeker. Ære være han og Frp som våger å tale sannhet i denne viktige sak.

Er ikke våre verdier truet av dagens generasjon unge som ikke har lært å jobbe men som har fått PS3, flatskjerm, ipod, nokias rosa flaggskip og toppkolleksjonene til Norrøna for å bruke i hemsedal gratis og derfor ikke er i stand til å yte, men ønsker å nyte? Hva med dagens unge hvor 1 av 2 ønsker å utdanne seg til leder.. Hvem skal de alle lede egentlig? Hvor er den Norske industriarbeideren i 2009, han som gikk på jobb og gjorde en sabla god jobb uten å klage? Hvor er alle de som ikke klager i 2009?

Vi ødela våre egne verdier, med pengene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig vi ikke er flinke nok til å ta vare på vår egen kultur, men bedre vil det vel ikke bli om etniske nordmenn blir i mindretall her i landet. Må si at de gangene jeg har vært i Oslo så ser jeg mer innvandringskultur enn norsk kultur. Slik er det heldivis ikke her på bygda, fremdeles står eldgamle lokale tradisjoner sterkt, også blant en del unge. Men ser ingen grunn til at de lokale kulturene ikke vil svekkes kraftig når påvirkningen av utenlandske kulturer blir mer omfattende enn de er i dag.

Det er klart man må importere flere folk når man til slutt trenger noen til å passe på alle man har tatt inn fra før av. Dette vil jo bli en spiral som bare går oppover. Jeg synes folketallet i Norge er helt perfekt. Vi er priviligerte som har et land med så mye plass. Når innvandringen gir oss økt befolkning på kanskje et par millioner, så vil presset på naturen øke betraktelig. Varig vekst av folketall og økonomi vil før eller siden ta rotta på jordas resussjer.

Det er og synd vi tar inn alt for mange ufaglærte. Norge burde hatt mye strengere krav til hvem som bør få komme inn, ikke ta inn folk på grunn av sympati. Vi kan uansett ikke gjøre alle til lags (jada jeg vet jeg totalt usympatisk) Midlertidig import av arbeidskraft ser ut som å være det beste. Da blir det også færre arbeidsledige når det er dårlige tider siden mange av de da drar hjem.

Den kriminalstatistikken er foresten ikke så overaskende. Trist for de som har blitt offere for disse overgrepene. Det hadde de sluppet om innvandringskrana var stengt for den slags folk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

alek skrev:

Den kriminalstatistikken er foresten ikke så overaskende. Trist for de som har blitt offere for disse overgrepene. Det hadde de sluppet om innvandringskrana var stengt for den slags folk.

.

.Ja når alle voldtektene i Oslo de siste 3 åra er begått av invandrere med ikke vestlig bakgrunn må det

stilles spørsmål om integreringa har gått helt i dass. Man behøver vel ikke være rasist for å påstå det.

Nei nå burde krana plugges igjen. Vi har fått for store problemer å hanskes med.

Bør heller konsentrere midlenen om de som allerede er inne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først av alt; Dette er ikke alle voldtekter. Dette er anmeldte overfallsvoldtekter, som utgjør 41 av totalt 16 000 voldtekter over en treårsperiode. Det at ikke-vestlige innvandrere står for de fleste av disse (og muligens de fleste voldtekter totalt sett) er ikke på noen som helst måte ensbetydende med at de fleste innvandrere er voldtektsmenn. Problemet er at kvantitet har blitt viktigere enn kvalitet i innvandringspolitikken; det er viktigere å ta inn mange asylsøkere, enn å sørge for skikkelig integrering. Det man burde gjort var å kjøre obligatoriske norskkurs der man ikke bare lærte språk, men også kultur. De fleste av voldtektene blir begått av mennesker med massive traumer, og ikke minst et helt anna kvinnesyn hvor mannen blir sett på som overordnet. Skikkelig oppfølging ville hjulpet betraktelig på dette problemet. Man burde kunne forvente at alle innvandrere (ihvertfall ikke-vestlige) er villige til å ta innover seg den norske kulturen når de får lov til å komme hit, ved å lære seg språk og kultur. De økte kostnadene ved dette kunne betales ved obligatorisk samfunnstjeneste, som også ville vært en god måte å integreres.

Det blir for dumt å bare si at man skal slutte å ta imot innvandrere. Det er ikke som om voldtekt og kriminalitet kom hit til landet med innvandringen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nope, voldtekt er jo fantastisk vanskelig å bevise. Dessuten er det mange voldtekter som aldri blir anmeldt og en del som blir uskyldig anmeldt. Blir vel litt som teorien om Big Bang; vi må nesten bare anta at ekspertene veit hva de prater om..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eksperter går for bare hundrelappene i dagens mediabilde, spesielt om det skal på trykk i landets ledende tabloider.

Hvor mange ungdommer er det som går ut av Ungdomskolene hver sommer, 40-50,000? Ifølge ekspertene vil 20-30% av disse da altså bli voldtatt, og la oss anta at halvparten er jenter og halvparten er gutter, så nærmer vi oss jo svimlende 60% av jentene voldtatt. Dette er kjappe tall tatt ut fra ett hode som er på vei til senga, så jeg tar stort forbehold for at det kan mangle ett siffer og ett komma, men det gir en pekepinn: Stemmer den med din vennekrets?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.