Gå til innhold
  • Bli medlem

Innvandrer på Fjelltur ?


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Jeg var med en god stund, inntil de stakkarslige forsøk på å stemple meg som rasist begynte å avta. Å skrive mer nå vil bare være å gjenta meg selv. Jeg savner aldri innvandrere i fjellet, og håper ikke det blir for mange av dem der. Det er deilig å ha en "frisone" borte fra globaliseringens mas og konflikter.

Rassist eller ei Tom. Du har uansett et anstrengt forhold til innvandrere, det viser jo kommentaren over. Synes det er trist at du ikke vil dele noe av det fineste vi har med våre nye landsmenn. Lære de litt om noe av det som faktisk er den sunne norske kulturen. Slike ting skaper åpenhet og forståelse. Åpenhet og forståelse bringer kulturer nærmere hverandre. En tur på vidda kan være en del av denne prosessen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jøye meg som denne tråden har rast. Dette må ha vore den heftigaste tråden i Fjellforum sin historie, (iallfall etter at eg registrerte meg i mai i fjor, 2005). Eg ser at tråden skaut fart etter at Dagbladet kom ut i går, med ein artikkel "basert på" (??) denne tråden på Fjellforum, etter at artikkelen er skriven ut frå lause argument frå denne tråden, utan eigentleg samanheng med det tråden eigentleg handlar, dvs. nok eit forvrengt tema. Det er tydeleg at mange "troll" i internett-verda har hoppa på dette, meld seg inn som brukarar, for å diskutera "så fillene fyk" om dette med innvandrarar, muslimar, samar, m.m., .............og eg orka ikkje å lesa heile denne tråden. Ingen tvil om at Fjellforum her opplevde eit åtak frå profesjonelle "spammarar", dei fleste med absolutt null fjellinteresse, men som berre er ute etter å spamma ut sine meiningar over nettet, i ei sak dei er engasjert i. Denne gongen var det Fjellforum som vart offer for åtak av denne typen.

Så langt har eg unngått å skriva på denne tråden. For å uttrykkja MI meining om innvandrarar i fjellet, er dei for meg velkomen til å gå i den norske fjellheimen. Meir vil eg ikkje sei om den saken, men eg har ingen dårlege røynsler med innvandrarar i fjellet for min del. Allemannsretten etter gjeldande reglar gjeld for alle norske statsborgarar, og for alle som er på norsk jord, både innvandrarar og turistar.

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det nordmenn kan best er som kjent å sutre og klage. Vi er bortskjemte og vi har det alt alt for godt. Ingen nordmenn har interesse av å drive seterdrift lenger. Vi vil ikke en gang bo på landet, selv om vi liksom er så glade i naturen. Vi vil bo i byen, drikke dyr kaffe på minimalistiske og trendy uteplasser og vi vil gå i moteklær og gud vet hva annet. Den norske naturen er noe alle nordmenn later til å ha et romantisk forhold til, men man synes å enes om at den tar seg best ut på bilder. Jeg har ikke akkurat mange venner som kan forstå at jeg gidder gå en uke i fjellet og leve på knekkebrød og brun lapskaus.

Da jeg var i ryfylkeheiene i 2005 endte jeg opp i Lysebotn hvor jeg skulle ta båt hjem. Lysebotn er en av norges vakreste naturperler, og er totalt fraflyttet, selvsagt. Det finnes noen standhaftige nordmenn som har hytte der, riktignok. Men ingen som gidder bo der fast. Men i turistsesongen trenger man noen for å ta i mot turister og slitne fjellvandrere, og da jeg kom ned en varm sommerdag i 2005 møtte jeg nesten utelukkende innvandrere. De stod i kiosken, og de jobbet i hotellet. De smilte og var hyggelige og veldig interessert i hvor vi hadde vært. En rundt 40 år gammel innvandrer, han var kanskje pakistansk, ble sløret i blikket da vi fortalte hvor vi hadde gått. Han la ut om hvor flott fjellet var her, om brusingen i blodet og frihetsfølelsen man får på fjellet.

Jeg syntes det var pussig å se så mange mørkhudede i denne kjempenorske fjordbygda, men jeg innser jo at når nordmenn ikke gidder jobbe på så isolerte steder, så må de ansette andre. Her er vi vel ved sakens kjerne: Vi forventer at norge skal holdes rent og autentisk, men makter skjelden å gjøre noen innsats selv. Her hvor jeg bor er det for eksempel en neger som har jobben med å heise flagg hver 17. mai. Det opplever mange nordmenn som "feil", men det er jo ingen hvite nordmenn fra norge som ønsker jobben. Vi bare sutrer når vi ser resultatene av egen latskap. For dere vet vel hva det neste blir? Det bli at innvandrere demonstrerer seterdrift og melker geiter for turistene. Og hvorfor ikke? La dem som setter pris på naturen få sette pris på naturen! Den jevne nordmann gjør det tydeligvis ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kanskje litt på siden av diskusjonen

og mest for å vri litt på den for å se det fra en annen vinkel

verden har blitt voldsom og utrygg

og vi har så veldig blitt en del av verden

kanskje har det med flyt av mennesker å gjøre

kanskje har det med religion å gjøre

kanskje har muslimene skylda

men vi har vært der før og det gikk ikke noe særlig bra

kanskje dreier saken seg om at når verden har blitt voldsom

så har vi bruk for noen fristeder

hvor det gjelder spilleregler

som ærlighet og folkeskikk

fjellet er et slikt sted

golfbanen er et annet

åsså kirka

vi har rett til å verne om fristedene

ikke ved å stenge noen ute

men ved å håndheve spillereglene strengt

det er ikke rasisme å håndheve spillereglene

selv om den som ikke følger disse skulle være muslim, innvandrer eller unorsk

det er misforstått snillisme og typisk norsk

når vi kaster spillereglene i et ønske om å være tolerant og unngå rasismestempel

pass godt på fjellet

det har vi rett og plikt til

og ta godt imot alle som kommer med vilje til å være en del av dette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hårek, du er ikke på siden av diskusjonen. Tvert imot er du en av få som klarer å være "to the point". Du har forstått hva jeg mener, i motsetning til det tragikomiske og politisk korrekte hylekor som roper "rasist" og "apartheid" uten å fatte hva dette handler om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skummelt!!!

Det er skammelig å se at landsmenn skal plutselig bli så engasjert i en sak som dette.

Jeg må personlig si at jeg foretrekker å se naboer uansett nasjonalitet på vidda, fremfor foran togstasjonene eller i gjenger rundt i byen. Skal vi ikke kunne dele på sunne interesser? Tenker alle som enkelte tankeløse innesnødde bønder som foretrekker å sno seg gjennom vidda uten å møte på fargerik befolkning, er det ikke rart integreringen stagnerer. Stereotypisering av etniske grupper er grunnstammen til rasisme. Jeg foretrekker heller å møte ali baba og mullah krekar på skitur fremfor trangsynte innesnødde nordmenn.

Den norske naturen er åpen for alle som ønsker seg av å benytte den, og sånn bør det være i all fremtid!!!

Mvh, stian nordmann

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg foretrekker heller å møte ali baba og mullah krekar på skitur fremfor trangsynte innesnødde nordmenn.

Ja, hadde det ikke vært koselig å møte Krekar på tur? En mann som står bak trusler, terror og drap. Hvorfor ikke invitere Bin Laden i samme slengen? Er det noen nordmann som er innesnødd her må det være deg. Du er en skam for Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Verden har ikke blitt mer utrygg enn den var tidligere, men den har blitt utrygg på en annen måte. Før var det lettere å peke ut trusselen, nå ligger den mer gjemt. Vi kan til daglig ta del i det som skjer i Irak eller i Somalia. Gjennom hele historien har verden vært full av konflikter. Slik har det alltid vært, og slik kommer det sikkert desverre alltid til å bli. Mye av dette kommer av noe som ligger naturlig i alle av oss: Egoisme og grådighet. Noen vil alltid ha mer, det være seg penger, områder, ressurser eller makt. Det nye er at dette nå er tilgjengelig for oss alle gjennom media. Vi tar del i det som tilskurere på en fotballkamp.

Men det er trist at mennesker velger å dømme en hel religion gjennom det de ser i media. Og det er trist at mennesker antar at andre kommer til å ta over viddene våre med bønnerom, hat og undertrykkelse. Naturen er for alle, og alle bør få ta del i de enorme opplevelsene som ligger for våre føtter. Det være seg i Norge, Tyskland, Afganistan eller USA. For hvor langt kommer vi når vi skal begynne å holde på ting som liksom er "vårt"? Holde alt dette for oss selv. Aldri dele med noen?

Når det gjelder redselen for utvaskelsen av vår kultur så er det bare å ta en titt i speilet. Hva betyr den norske kulturen for deg? Hvor viktig er de norske tradisjonene for deg? Om svarene du finner er at dette er viktige ting som du bryr deg om. Ja, da er det DITT ansvar å ta vare på kulturen. Gjennom å leve livet ditt på den måten der du mener du kan fremme disse tradisjonene og denne kulturen. Om den norske kulturen er sterk nok så vil den overeleve. Setter folk den høyt nok så vil den overleve og bestå.

Gjennom å åpne vår kultur for å skape forståelse og åpenhet bidrad man til å forsterke den. En nordmann trenger ikke være født i Norge for å være en nordmann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spør til jeg får svar. Rasisme-påstandene hagler, men ingen av "dere" klarer å argumentere for dem.

Tom - du må gjerne lure deg sjøl til å tro at du ikke kan rammes av rasisme-begrepet , men du framstår som veldig latterlig.

Din metodikk her har vært bevisst å unnlate å bruke ordet "rase" direkte, slik at ditt forsvar består i at du semantisk ikke kan rammes av den strengeste definisjonen av begrepet. Men i tanker og ord står du for holdninger som klart er rasistiske av natur. Ved f.eks. å stadig henvise til "innvandrere", generaliserer du en mengde forskjellige folkegrupper, men tillegger de eksakt samme antatt dårlige egenskaper uansett hvor de kommer fra. Så spill ditt lille spill for deg sjøl, hvis det gjør deg lykkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

enkelte her har vært fryktelig engstelig for at den norske kulturen skal forringes/utvannes/forsvinne, dersom det blir for mange innvandrere/muslimer...

da må denne norske kulturen være en fryktelig skjør greie, dersom den ikke tåler impulser utenfra.

Til dere som ustanselig hakker videre på det her med norsk kultur.. hva er det nå som er ekte norsk,da - historisk sett?

Hardingfele? nei. Munnharpe? Nei. Bunad? Nei. Stavkirke? Nei. Du skal lete lenge for å finne noe som helst som er opprinneligt norsk. Nisseluen? nei, ikke den en gang - selv om den er trukket så langt ned foran øyene på enkelte at den isolerer brukeren fra omverdenen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes sånne usaklige innspill som dette er mer latterlig jeg.

synes du dette var mer usaklig og latterlig enn Toms stadige påstander om at han er så langt unna å være rasist som det går an å bli?

Eller Sonyx' skråsikkerhet på at hans barn vil bli voldtatt og ranet av muslimer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener du med at Stavkirke og Bunad ikke er ekte norsk? Bunad er navnet på vår nasjonaldrakt. Stavkirker er særnorsk. Selv om kirker i andre land kan være bygd etter stav prinnsippet er de norske stavkirkene unike i sin utforming. Rakke ned på slike ting er forædersk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

synes du dette var mer usaklig og latterlig enn Toms stadige påstander om at han er så langt unna å være rasist som det går an å bli?

Eller Sonyx' skråsikkerhet på at hans barn vil bli voldtatt og ranet av muslimer?

Ja jeg synes du er mer usakelig. De andre gutta er flinkere til å begrunne sine meninger enn deg. Tom er ikke rasist siden han begrunner sin skepsis til kulturer som har mere agresjon enn det vi har i vår kultur. Jeg har ikke hørt noen i denne debatten som har begrunnet sin skepsis på grunn av hudfarge.

Det er de som skriker rasist for den minste ting, i stedet for å komme med skikkelige argumenter. På 80 og halve 90 tallet var det rasistisk å si det minste som talte i mot innvandring. Karl I Hagen har vært med på å endre dette. Han fremlegger sine synspunkter på en god og ikke rasistisk måte. Enda er det noen hjernevaskede ungdommer som håner og kaller han for rasist.

Til opplysning er det faktisk en del oppegående innvandrere som er enig i mange av hans synspunkter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tom - du må gjerne lure deg sjøl til å tro at du ikke kan rammes av rasisme-begrepet , men du framstår som veldig latterlig.

Din metodikk her har vært bevisst å unnlate å bruke ordet "rase" direkte, slik at ditt forsvar består i at du semantisk ikke kan rammes av den strengeste definisjonen av begrepet. Men i tanker og ord står du for holdninger som klart er rasistiske av natur. Ved f.eks. å stadig henvise til "innvandrere", generaliserer du en mengde forskjellige folkegrupper, men tillegger de eksakt samme antatt dårlige egenskaper uansett hvor de kommer fra. Så spill ditt lille spill for deg sjøl, hvis det gjør deg lykkelig.

Jeg får gjenta ett av mine tidligere innlegg siden du åpenbart ønsker å fortsette med å drite deg ut i dag også:

"I motsetning til andre hjelpeløse forslag til rasismedefinisjoner, har Aschehoug og Gyldendals Store Norske Leksikon noen fornuftige utsagn:

"Rasisme er en holdning, et menneskesyn eller en politikk som inndeler og rangordner folkegrupper etter kjennetegn som antas å være medfødte raseegenskaper. Rasismen forutsetter dermed en lære om en årsakssammenheng mellom folks fysiologiske trekk og deres personlighet, intellekt, moral og kultur"

Dette er en god definisjon. Jeg kan nok en gang slå meg til ro med at jeg er så langt fra rasist som det er mulig å komme.

- Jeg rangordner ikke folkegrupper utfra rase

- Jeg tror ikke på noen årssakssammenheng mellom folks fysiologiske trekk og deres personlighet, intellekt, moral og kultur. "

Jeg vet selv veldig godt at jeg ikke er rasist, og det har jeg vist over. Så får ondsinnede løgnere uten integritet fortsette å hakke og stemple ut i det meningsløse. Jeg gjentar:

- Jeg rangordner ikke folkegrupper utfra rase

- Jeg tror ikke på noen årssakssammenheng mellom folks fysiologiske trekk og deres personlighet, intellekt, moral og kultur. Ergo er jeg ikke rasist. Får denne informasjonen plass mellom all sagflisen og kokkosen i nøtta di, Johansen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

enkelte her har vært fryktelig engstelig for at den norske kulturen skal forringes/utvannes/forsvinne, dersom det blir for mange innvandrere/muslimer...

da må denne norske kulturen være en fryktelig skjør greie, dersom den ikke tåler impulser utenfra.

Et land med en befolkning på 4-5 millioner mennesker er faktisk veldig skjørt for masseinnvandring - spesielt for masseinvandring av mennesker fra kulturer som bryter fundementalt med vår egen. At du er for tett i nøtta til å forstå dette går dessverre ikke bare utover deg selv, men også ut over oss som ønsker å bevare Norge som et trygt og stabilt land. Derfor forakter jeg mennesker som deg.

Islendingene har skjønt at man ikke bør masseimportere søplekultur og søplereligion i et land med få innbyggere. Jeg misunner dem som har et trygt og homogent samfunn, mens vårt eget råtner og ødelegges i løpet av noen tiår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På hvilket grunlag kan du uttale deg at vårt samfunn kommer til å råtne og ødelegges ila noen tiår.

Hva gjør DU for å bevare den norske kulturen foruten å ville avskjerme den fra muslimene?

I England har det vært innvandring i fra flere forskjellige kulturer i nærmere femti år. Den engelske kulturen står likevel meget sterkt den dag i dag.

Forskjellen er at andre mennesker fra andre kulturer også TAR DEL i den ENGELSKE kulturen.

De har sin egen greie også, sine kulturelle aspekter, som engelskmennene tar del i.

Men ingen har til dags dato klart å rokke ved den engelske kulturen. Den står sterkt, fordi engelskmenn er inkluderende og respekterende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Situasjonen er helt annerledes i England, og det er veldig mange årsaker til det. Årsaker jeg rett og slett ikke gidder å gå inn på her, siden det blir en altfor vid debatt. Les mine innlegg fra tirsdag hvis du er interessert i å finne ut av hva dette handler om.

Og det norske samfunn er allerede i ferd med å ødelegges. Oslo er ødelagt. Hvis du ikke har fått med deg alle konfliktene og den frykten muslimene skaper her, burde du begynne å følge litt bedre med på hva som skjer i gamlelandet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På hvilket grunlag kan du uttale deg at vårt samfunn kommer til å råtne og ødelegges ila noen tiår.

Jeg vet ikke om du har hørt om de muslimske opptøyene i en rekke franske byer i høst. Stort sett tredjegenerasjons muslimske innvandrere stod bak, og det er bare den spede starten på hvilket helvete Frankrike vil gjennomgå inntil landet er islamisert og ødelagt.

I England har det vært innvandring i fra flere forskjellige kulturer i nærmere femti år. Den engelske kulturen står likevel meget sterkt den dag i dag.

England er segregert og muslimene er ikke integrert i samfunnet i det hele tatt, du farer dessverre kun med tøv, derimot har det vært fremme i nyhetene at endel byer er totalt endret som følge av indisk og pakistansk innvandring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pot calling the kettle black...

Velvel, la oss se hvordan Migrationwatch i UK så på situasjonen i en rapport for et par uker siden ifølge The Times:

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2-1970733,00.html

Migrationwatch, the immigration think-tank that produced the report, said strict limits should be imposed on arranged marriages with a partner from overseas. It claims the birth trend is increasing segregation, and blames Pakistani and Bangladeshi communities for “chain migration”. It said this was “intensifying the formation of ghettos and setting back integration”.

“The very high rates of immigration in recent years are creating areas in which children with two UK-born parents are in a minority. This poses serious difficulties for effective integration as there will increasingly be no core culture with which to integrate."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg ikke har så mye å gjøre akkurat nå så kan jeg godt spille med litt...

- "However, the average number of children born to each ethnic minority family has fallen in the past 15 years. Academics say this is because almost all immigrant groups eventually adopt the average family size of the country where they settle."

- "Sir Andrew Green, the chairman of Migrationwatch, admitted that there was no evidence to prove that levels of immigration had an impact on the degree of integration"

- "But a spokeswoman for the Commission for Racial Equality said: “Migrant and ethnic minority populations are still below 10 per cent."

- "More than half of Britons believe that immigration has made Britain a better place to live, according to a poll for Reader’s Digest magazine. Seventy per cent said that their everyday experience of immigrants had been positive. Of the eight European countries questioned, British people were the most supportive of Muslim women’s right to wear Islamic head coverings, with 64 per cent in favour."

Hvorfor valgte du å se bort fra de punktene? Nei, du trenger ikke svare på det :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tom,

sidan du siterer Store Norske Leksikon, og sidan dette er eit tema som fengar deg sterkt, kan du kanskje vera interessert i kva som står i den nyaste utgåva? I trykt form er dei ferdige med band 8 (jag-konn), men dei av som kjøper denne utgåva får tilgang til heile verket på nettet. Og der står mellom anna dette om rasisme:

rasisme, oppfatning eller sett av holdninger som bygger på forestillingen om at mennesket kan deles inn i distinkte “raser” og at disse kan rangeres som høyerestående eller laverestående på grunnlag av antatte sammenhenger mellom stiliserte biologiske og mentale eller kulturelle egenskaper. Innen moderne genetikk opererer man ikke med distinkte menneskeraser, men med glidende overganger mellom menneskegrupper; man har ikke kunnet påvise arvelige psykiske forskjeller mellom menneskegrupper.

Merkeleg. Dei bruker hermeteikn rundt ordet "rase", og skriv at i moderne genetikk snakkar ein ikkje om distinkte menneskerasar. Desse må jo vera like langt ute på viddene som rasismeforskar Henrik Lunde, som (for nokre dagar sidan) vart avskilta av deg, fordi han definerte rasisme utan å bruka ordet rase.

Vidare frå SNL: Man kan i utgangspunktet skille mellom 1) hverdagslige former for rasefordommer og rasediskriminerende holdninger, 2) ideologisk rasisme og 3) vitenskapelig rasisme. Selv om forholdet mellom holdninger og handlinger ikke alltid er like entydig, kan alle de tre nevnte formene være med på å begrunne ulike former for rasediskriminerende praksis eller politisk forfølgelse og utryddelse av hele folkegrupper.

(1 )Rasediskriminering. Med rasediskriminering forstår man gjerne det å nekte individer eller grupper de samme muligheter og rettigheter som andre nyter godt av i et samfunn på grunnlag av biologiske eller etniske kjennetegn, trosbekjennelse, nasjonal opprinnelse eller andre egenskaper som kan gi opphav til raseforestillinger. (mi understreking).

Du har heldigvis ikkje uttalt deg om etniske kjenneteikn som hudfarge, eller nemnt ordet religion, eller sortert innvandrarar etter kva land dei kjem frå, så her har du ditt på det tørre. Du har sjølvsagt heilt rett når du skriv at det du har uttrykt i denne debattråden er så fjernt frå rasisme som det er råd å koma.

E

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.