Gå til innhold
  • Bli medlem

Ski til små barn


Villmarkprinsesse

Anbefalte innlegg

Jeg har en jente som er 2,5 år til jul, og fysisk god (god balanse, god til å klatre og løpe). Tenker hun bør få "skikkelige" ski, dvs med skisko og binding. Men sliter med å finne det til noen som bare er 90 cm og skal ha støvel i str 23.... Skiforbundet skriver om ski til barn i den alderen som om det er det naturligste i verden, men jeg finner ingen forhandlere som leverer det. Vet noen på Fjellforum om det finnes ski og støvler til så små?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fischer laver ski fra 90cm (skia), det gjør sikkert og alle de andre produsenter.

Her i strøket har småungerne slike ski en spenner på vinterskoene, det ser ut til å fungerer fint. "Skikkelige" ski til en 2,5 årig, er kanskje et større behov for mamma end ungen... ? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sliti med det samme selv,fant sist år ski på XXL til 200 kr mener jeg med staver til junior som da var 1 og halvt år det var bare ski som tar på utsiden.

Fungerte veldig fint til han på 1 og halvt år,men bør nok ha noe bedre i år :)

 

ulempen med ski sko til barn er att ingen av dem er varme så må alltid ha med 2 par sko på tur,spesielt hvis man skal overnatte.

litt info her 

http://www.fjellforum.no/topic/30633-ski-til-dem-aller-minste-15-%C3%A5r-kj%C3%B8pt-p%C3%A5-xxl-anbefaler/?hl=ski

 

gi et pip hvis du finner noen spesielt noen varme ville vært fint :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De minste skistøvlene vi fant var str 25 - Fisher. Vi kjøpte for øvrig først et par plastski som heter "Snowman". Disse er brede og lette, men helt ubrukbare til formålet, men det blir uansett ikke de lange turene i denne alderen.

 

Se om du kan finne Åsnes Snømann. Disse skipakkene er kanskje like greie som begynnerski - men de står ikke på Åsnes sine hjemmesider lengre. Begynn å gå uten staver i starten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skisko til barn er generelt små i størrelsen, og skal man ha plass til sokker (og evt tykkere såle) så må man ofte opp etpar størrelser over "vanlig". Så til ei som bruker str 23 kan man fint kjøpe str 25 (som er minste skiskostørrelse). Madshus har hvertfall 90 cm ski, og de selger pakker til en rimelig penge litt nærmere jul hos de fleste sportsbutikkene. Obs og xxl fører hvertfall Madshus. (Der vi har kjøpt ski til ungene, skal over på par nummer tre til eldste på 6. Her har hvert par vart to sesonger, dog med nye sko hver sesong. Finn.no er finfint til slikt).

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kjøpt treski fra Skotterud tilvesleknerta. Hu fikk dem da hun var 1,5 år og gikk litt med dem sist vinter. Har flere venner som har brukt disse skiene på sine små med stor sukses. Breie, stødige og ikke for glatte. Kan montere hvilken binding du vil på dem. Vi har bindinger vi kan bruke vanlige sko i nå, men blir vel å gå over til vanlig skibindinger etterhvert. se www.treski.no

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går fint å bruke skistøvler i str 25-26 til så små føtter. De er som regel ganske trange, og husk du skal ha strømpebukser og tjukke ullsokker på ungen. Vi fikk tak i skistøvler str 26 på Intersport da snuppa var 3, det var Fischer. Dessverre er de solgt videre, ellers skulle du fått av meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.