Gå til innhold
  • Bli medlem

Mt. Blanc 2015


Anbefalte innlegg

Eftersom jag kommer att ha en jävla massa tid nästa år också så tänkte jag ta och klämma till med Mt. Blanc.

Jag tänkte gå med guide, som det ser ut. Haken är att guidefirmorna jag tittat på bara har en dag bokad för toppförsök.

Och om vädret är dåligt den dagen så har man lagt en vecka, minst, och kanske 20000 på ... ingenting.

Jag antar att det är så här eftersom man gärna lägger sig på någon hytte för att ligga i slagläge morgonen därpå. Men man skulle ju, om man istället för att strutta runt på en massa annat i 3-4 dagar före toppförsöket, ägna sig åt att baxa upp tält, mat etc och bygga ett litet ABC på något lämpligt ställe. Fast det kanske inte ens är lov att göra så på det berget? Det tycker jag skulle vara ett mycket skojjigare upplägg annars.

 

Någon som känner till mer om turoperatörer på Mt Blanc och olika upplägg?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
Annonse

Det er nok booking av hytte på vei opp, som kan være vanskelig på kort varsel. Vi tok et 5 dagers opplegg sist sommer, som forøvrig var et bra opplegg. Været gjorde slik at vi ikke fikk prøvd oss på toppen, men guiden tok oss med til den Italienske siden. Været var litt bedre der, og vi fikk en topp på drøye 4200m allikevel. Det vil ikke være noen som kan gi garantier for å komme til toppen. 2 uker etter vi kom hjem, døde 9 st i samme fjellmassivet på fransk side. Vi har også i år, booket guide til et 3 dagers opplegg. Håper bare været er bedre i ør, slik at vi får forsøke oss på toppen. Du nevner telt, men husk at det ikke er tillat å slå opp telt utenfor hyttene.. Mitt tips: book et ferdig opplegg, og håp på godt vær, Hvis du ikke besitter nok kunnskap til å gå uten guide...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

20.000.-?

Da bør det være rom for mye øl......

MB er et enkelt fjell, og guide er absolutt ikke nødvendig (selv om det kan gi en trygghetsfølelse) eller pålagt. Forsøk å booke hytte på forhånd, les dere opp på fjellet (eller spør meg...), ta med riktig utstyr og dra ned. Ta noen forbehold om tid/vær.

Vi brukte 2 dager/1 natt.

God tur; det er et fantastisk nydelig fjell! OG; det er en flott tur uansett, Chamonix er verdt en tur i seg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 dager og en natt??? Gikk dere Mirage - Bionnassay ruten?

MB er IKKE et enkelt fjell, det er ikke teknisk vanskelig, men ikke enkel heller, ser er vanskelige punker på alle de "normale" rutene! Det krever kunnskap og kompetanse å gjører de gode (vei)valgene oppe der, treffe riktig mht. vær og tidspunkt! My folk som omkommer på "enkle" topper i fjellene der, selv med mye kompetanse.

En trenger selvsagt ikke guide, om en selv har kompetansen, men blir feil å kalle en høyalpin topp som dette for enkel.(!)

Kjennet til et guideselskap som bruker 6 dager, herav 3 avsatt til toppen - www.norreslet.dk. Men du kan trulig kontakte de fleste guider å få laget et lignende konsept tilpasset til deg. Hør evt. med www.BreogFjell.no, Nils er godt kjent og har drevet på ned i der i mange år.

Men det er jo relativt enkelt å akklimatiserer på egenhånd i de strøkene, så i stedet for å bestille en "pakke", går det jo an å bare leie en guide i x antall dager med x antall overnattinger i hytte oppe i terrenget (eller bare booke hytte om en vurderer turen innen for hva gruppen har av kan), og så håpe på værvinduet kommer i de dagene...

 

Det er ikke lov å telte i Frankrig - dette er ikke bare rundt hyttene. Du har lov å bivuakkerer over 2500m, men ikke å la teltet stå om dagen. Etter en del uheldige hendelser (dels pga. overfylte hytter), har de lokale myndigheter godt nok meldt ut at de ikke fjerner "etterlatte" telte fra fjellet mer, men det er fortsatt ikke lovlig! Som gjest i et annet land, bør me etterleve landes love - akkurat som me ønsker at besøkende her etterlever norsk lov...


 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.