Gå til innhold
  • Bli medlem

Bergans Helium 55L


Duckboot

Anbefalte innlegg

  • 4 uker senere...
Annonse
  • 2 uker senere...

Fikk klådd på den nye helium 55 l på Sport1 i Storgata i Oslo idag. Fin sekk, men ikke helt overbevist. 

Materialet i lokklommen er nesten så tynt som teltduk, mens resten av sekken virket robust nok. Lokket kan tas helt av, men sekkeposen er i seg selv ikke lang nok til at kragen kan rulles sammen som en rulletoppsekk. Dermed forsvinner litt av poenget med det løse topplokket. 

Tråden på siden, som erstatter tradisjonelle komprimeringsremmer er ikke elastisk. Øverst er denne festet med en klips, denne klipsen er ikke kompatibel med klipsen på lokkfestet, slik at om lokket er tatt av kan ikke reimene til lokket på fremsiden føres ut til siden som egne komprimeringsremmer. 

Det er en lang glidelås foran, denne har ingen stormklaff. Den har også glider fra begge sider. 

Skulderremmene er flate med litt polstring, men også ganske harde. Det samme med hoftebeltet. 

Sidelommene er store og med stretch, virket gode. 

Sammenlignet med en gammel Osprey Kestrel 48 som også stod der virket Helium 55 adskillig større enn 7 liter hva sekkerommet angår, men de tekniske løsningene er ikke godt nok gjennomtenkt hos Bergans. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Jeg fikk også en titt på den "nye" Heliumen i dag, og jeg er nok kanskje mer positiv enn @ost. Dette skyldes nok mest at sekken satt som et skudd på min rygg. Jeg savner en "kenguru" lomme på sekkens fremside. Jeg skulle også gjerne hatt en lomme på hoftebeltet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte Helium 55L 2016 modell for et par mnd siden, og har brukt den på fjellski med lett oppakning i sekken+pulk på 4 dagers tur, og fottur med nøyaktig 17kg (oppgitt som maksimal komfort bærevekt). Er veldig fornøyd med sekken så langt. Mange gode løsninger, liker spesielt kompresjons-reimene utenpå som er veldig fleksible.

På bildet under er sekken ferdigpakket for en tur jeg tok i starten av mai med variable snøforhold. Var behagelig å bære sekken også når jeg gikk bare i fjellskoene og sekken veide 17kg med trugene festet utenpå.

Helium55.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke den er vanntett. Jeg kjøpte 2016 modellen for ett par uker siden , og skal teste den for første gang neste helg. Jeg kjøpte regntrekk til sekken. Det kostet ikke mye og veier bare noen gram. Sidelommer kan festes ved hjelp av kompresjons snorer som erstatter reimene. Sidelommer hadde jeg fra før og de fungerer fint på sekken. Har som sagt enda ikke prøvd den med skikkelig vekt i , men synes den er lovende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Den 22.5.2016 at 0.17, ViktorS skrev:

Er denne sekken vanntett? 

Nei den er ikke vanntett, men jeg brukte den på 7 dagers tur nå i sommer med mye regnvær, og den tørker overraskende fort.

Jeg gikk uten regntrekk, men med vanntette pakkposer inni, så sekken var søkkbløt når vi kom fram til camp/hytte noen kvelder, men tørket på få timer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.