Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvordan organiserer dere turbildene?


Anders Eriksen

Anbefalte innlegg

Annonse

Har Mac og bruker (sjølsagt) iPhoto for alt det er verdt. Både til lagring og enkel redigering. Savner sjølsagt enkelte funksjoner i Photoshop som klipp og lim, layers etc, men til turbilder er det mer enn bra nok. Det mest geniale med iPhoto synes jeg er visningen av selve billedbiblioteket. Det tar meg 5-10 minutter å visuelt kikke gjennom hele biblioteket på drøye 12000 bilder. Det er nemlig ikke allid jeg husker når, men heller hvor og med hvem og hvordan bildet så ut. Har jeg i tilleg lagt inn info om hvor det er tatt, en beskrivelse etc. kan jeg også bruke søkefunksjonen (i tillegg til å søke på årstall eller dato). Glem mappestruktur, her er det selve visningen av biblioteket som er cluet.

 

Kopiering til en ekstern harddisk brukes selvsagt med jevne mellomrom. Ansiktgjennkjenningsfunksjonen i IPhoto er også helt genial. Og kunne ha spart meg for masse arbeid når jeg skal leite frem bilder til eldstemann sin konfirmasjon nå til våren om jeg hadde vært litt flinkere å bruke denne funskjonen mer aktivt.

 

Ulempen med mac er når maskina kræsjer. Da hender det at det stokker seg helt i biblioteket , og å finne igjen bildet på harddisken kan ta tid, men er fullt mulig (men er man flink å ta backup er jo ikke det noe problem). Akkurat da er det greiere med mappestruktur som du lager og styrer sjøl og vet nøyaktig hvor ligger, mens Macen bestemmer dette selv. Men altså: biblioteksvisningen er helt genial altså og aldri i livet om jeg frivillig går tilbake til mappestruktur- sjøl om jeg har opplevd kræsj og rot i biblioteket (Bruker PC på jobb så det er sagt)

 

Generelt  så er det kjempelurt å ta all redigering etter en tur med det samme- ellers har det en tendens til å hope seg opp. Alle uklare bilder blir slettet, jeg beholder bare det beste der det er flere nesten like bilder, intetsigende bilder slettes også. Jeg har helt klart blitt mer kriisk med årene. Raw-bilder er særlig viktig å være kritisk til ettersom de tar mye større plass.

 

 

 

 

 

 

 

post-13251-0-51241700-1411407934_thumb.p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.