Gå til innhold
  • Bli medlem

Frokost på langtur


Thess89

Anbefalte innlegg

Henger meg på Martins lovord om Reals frokostblanding. Spiste denne hver dag på vidda i sommer, og hver eneste gang smakte den skikkelig godt. (Hvilket ikke kan sies om alle middagsvariantene...)

 

Rart det der, hvor forskjellig smak er :) Jeg hadde Reals frokostblanding en gang for noen år siden, og det ble med den gangen. For to år siden snublet jeg over denne http://www.tursiden.net/2013/07/enkel-turfrokost/og nå er det som regel alltid det jeg baserer meg på, med litt variasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eg brukar også ein liknande heimeblanding. Men i stadenfor sukker, brukar eg tørka frukt. Og med forskjellig type frukt i dei ulike posane, slik at det vert litt variasjon frå dag til dag. Kaldt vatn om sumaren og varmt vatn om vinteren, men eg lar det ikkje stå å svelle til graut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Holder på å pakke for en ny 7dagers så måttte bare inn her å titte litt. Denne syns jeg er god; Rett i koppen Pasta de Parma (61g).    2 slike i en ziplock pose sammen med litt kokosfett + et par ss melkepulver. Fin frokost. Noen klarer seg sikkert med en. Liker denne så godt at dette blir frokost i 3 dager. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Hakkede nøtter, og ev nøttemel, med litt salt og varmt vann sammen med litt tørket kjøtt gir mye protein og fett som en kan gå lenge på. Om man er en person som trenger søtt også så er det ikke verst å knekke oppi et par biter sjokolade også. Om man er bekymret for fiberinnhold i nøttene som kan gi mageproblemer hos enkelte så går det an å forhåndsbløte og tørke f.eks. mandler.

Valnøtter og pecan har en tendens til å bli fortere bitre og harske da de har et høyt innhold av flerumettede fettsyrer som harskner lett (f.eks omega 3). Mandler og pistasj er gode alternativer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg brukte i mange år havregrøt ("vassgraut") med smør, kanel og rosiner til frokost men jeg ble så lei av det at jeg måtte finne alternativer. Jeg brukte en stund risgrøt men det ble for mye søl. De siste turene mine med ski og pulk har jeg hatt med rugbrød, makrell i tomat, Sibas havrekjeks og skivet brunost. Jeg syns det smaker godt med havrekjeks og brunost til morgenkaffen. Havrekjeksene kommer i en plastboks som tåler en støyt og passer fint når du har pulk. Det er 20kjeks i en boks. To kjeks med (ferdig) skivet brunost (fløtemysost, de minste skivene) veier ca. 55g og gir ca. 245 kcal. En rugbrødskive med makrell i tomat (de nest-minste boksene) gir ca. 250 kcal. Liker en ikke makrell er det bare å ta med sitt favorittpålegg men husk å ta hensyn til frost. Både ferdigskivet brunost og makrell i tomat klarer seg bra. Brunosten er det plast mellom hver skive så det er ikke noe problem og makrellen tar jeg inn i soveposen en stund før jeg spiser.

 

 

sibas.png

Endret av atari
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.