Gå til innhold
  • Bli medlem

Helsport Ringstind Light 2 2014 modell


Kjellis

Anbefalte innlegg

Jeg er 191 cm lang og lurer på om jeg kommer til å berøre innerteltet i Ringstind 2 Light. Har veldig lyst på dette teltet men lurer på om det blir en utfordring da jeg også liker å bruke liggeunderlag som er 7 cm høyt (skral rygg krever god seng :-) . Hva sier dere 'to-metringer' om dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er 191 cm lang og lurer på om jeg kommer til å berøre innerteltet i Ringstind 2 Light. Har veldig lyst på dette teltet men lurer på om det blir en utfordring da jeg også liker å bruke liggeunderlag som er 7 cm høyt (skral rygg krever god seng :-) . Hva sier dere 'to-metringer' om dette?

 

Hvor lang er posen? Med høyt underlag og 220cm pose vil du antagelig komme borti, men det pleier ikke være noe stort problem da ting gjerne tørker greit vår-sommer-høst. Det kan være kondens i innerteltet en natt, men neste eller den deretter, er det gjerne bedre forhold, og ting tørker. Men jeg har ikke teltet selv, så andre vil sikkert presisere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er 1.85 på sokkelesten og bruker ofte Exped downmat 9 i Ringstind 2 (ikke light og ikke 2014 modell).
Føler jeg har god plass i lengderetning så fremt jeg tar meg bryet med å få strekt ut teltet helt i fotenden og eventuelt løfter opp bardunene i fotende noe med steiner, kvist eller annet som ligger tilgjengelig. Har også¨stoltrekk til underlaget mitt og sitter komfortabelt med det i innerteltet uten å føle at jeg stanger i taket. Så fryktelig mye er det nå ikke å gå på men det er det vel ikke i noen telt i folkelige størrelser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Fjelsport: Fjellheim Superlight Camp 2-pers.

 

post-14687-0-76300500-1419164312_thumb.j

 

Stropperne er for korte, og yder- og indertelt kommer for tæt på hinanden i stærk blæst og regn, - derfor har jeg forlænget stropperne ca. 10 cm. på alle steder i inderteltet.

 

post-14687-0-27978300-1419164482_thumb.j

 

post-14687-0-41106200-1419164543_thumb.j

 

post-14687-0-17675200-1419164547.jpg

 

Ellers er det et super godt telt, med god plads og højde, og apsis til madlaving, - det er tyndt materialer med det virker stærkt selv i stærk vind.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Ville ikke anbefalt ringstind for to voksne annet enn ved nødstilfeller. Det blir for trangt i seg selv. I tillegg er forteltet ganske lite så av praktiske årsaker vil man fort ønske å ta en del utstyr inn i innertelt selv om man er alene.
Som solo-telt er jeg veldig fornøyd men for to personer blir det såpass trangt at jeg antar det vil sette både vennskap og ekteskap på prøve. Den som ligger innerst må også klatre over den personen som ligger på tvers av døra for å komme seg inn/ut.
Generelt bør man på de fleste telt sterkt vurdere å ha "en plass til overs". 2-pers telt for en, 3-pers telt for to osv. Unntak kanskje for telt med to utganger a la hillberg rogen, fjellreven akka view, helsport reinsfjell etc. Da har man i det minste hver sin inngang og hvert sitt fortelt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, @ost! Svar på spørsmålet ditt er både ja og nei, det kommer an på hvilke turer du skal på. Jeg har brukt det sammen med min samboer, trangt er det, men det går i pent vær. Hvis dere skal på vandretur og ønsker å spare vekt, vil jeg si at det går. Jeg må bare tilføye at jeg synes teltet er for lite til å deles med en turkompis, med samboeren, eller min datter, har det fungert greit.

Er det comfort i telt og leir som er viktigst, ville jeg nok ha vurdert et litt større telt. 

 

Konklusjonen blir at RL2, for min del, er innkjøpt som et solotelt først og fremst, men kan også brukes når min samboer eller datter er med. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker nå å kjøpe dette teltet...er det endringer/forbedringer jeg burde få Helsport til å utføre med en gang før teltet blir levert? Ekstra barduner, pluggfester, stormmatter??

Jeg synes dette teltet fungerer veldig bra som det er til bruk i sommerhalvåret. Vurder å gå for standardversjonen

Ringstind 2. Dette er riktignok 300 gram tyngre, men rundt tusenlappen billigere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

På nyere Ringstindtelt kan alle ventiler lukkes. Hadde du lest første post i denne tråden, @afe, hadde du fått det med deg. At nyere versjoner av Ringstindtelt ikke har ventiler som kan lukkes gjør at teltet etter min mening kan brukes utover større deler av året. Lukkbare ventiler er noe av det jeg har savnet med mitt gamle Ringstind fra 2008, mulig jeg sender det inn til Helsport og får de til å oppgradere ventilasjonen på det, samt sy på stormatter.  

 

 

Men over til litt "on topic", det eneste minuset som jeg ser på dette nye Ringstind Light 2 er at jeg synes bunnduken i innerteltet er for tynn. Jeg kunne tenkt meg tykkere bunn her og heller akseptert at teltet har blitt noen gram tyngre.

Har nå gått til innkjøp av et footprint til teltet som jeg kan bruke på hardt underlag og fuktige leirplasser, da dette skal også redusere kondens og fuktighet fra bakken. Det dekker også innerteltet, så det kan jo i mange tilfeller være kjekt.

Fottprintet veier 384 gram og med det er vektbesparelsen i forhold til mitt gamle telt borte...

Hej!

 

Jag är helt ny här på forumet. Jag har följt denna tråd med intresse då jag är intresserad av ett Ringstind light 2 för mig när jag går själv men även för att kunna ta med mig min son eller dotter på en helgtur. Vad jag har förstått så verkar ju RL2 som ett greit telt. Jag blev dock lite brydd när Du nämner att botten är lite tunn. Kan du utveckla det? Är det så att det läcker in vatten eller är det bara en känsla Du får?

 

Mvh Jonas.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, Jonas. Duken er tett og den lekker ikke vann inn i teltet. Mine betenkeligheter gikk på slitestyrke da duken er noe tynnere enn på gamlere modeller. Men jeg regner med at duken tåler mer enn en skulle tro.

Jeg kjøpte et footprint i tillegg, Til bruk på hardt og steinete underlag, evt redusere kondens ved leirslaging i myr og fuktige omgivelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.