Gå til innhold
  • Bli medlem

Ringstind i dårlig vær.


Thoreau

Anbefalte innlegg

Det er klart at en vurderer et telt mot alle tenkelige værtyper, men jeg tror de færreste ville velge komfort i stormvær som eneste kriterium. Da ville en vel ende opp med et 50 cm høyt telt på mange kilo med et hopetall av stenger og barduner...

Selv har jeg bare noen få opplevelser i ekstremvær med Ringstind (1. utgaven), men etter slike opplevelser må jeg si at jeg bryr meg lite om teltduken pisket meg i ansiktet og at teltet bøyde seg sterkt ned. Jeg har vært fornøyd med at teltet ikke har vært vindfang nok til å trekke opp bardunpluggene eller revnet. Jeg sydde forøvrig på to ekstra bardunfester på teltet mitt.

Men selvsagt kan det være at jeg går i den velkjente fellen og forsvarer mine egne valg, men om så er jeg veldig fornøyd uansett :smile:

Og siden jeg blir litt usikker på hva dere mener med fot- og hodeende, - jeg ligger alltid med føttene mot ventilen.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Koppen, hvor på Ringstind 1 har du fått sydd på 2 ekstra bardunfester. Jeg har bestemt meg for å satse på Ringstind 1 til planlagte fotturer til      våren. Helsport bekreftet i en mail at Ringstind 1 leveres som standard med 8 barduner (10 punkter, hvor to av dem er koblet sammen til ett pluggpunkt).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sydd på to bardunfester i sømmen på den siden av teltet som går helt ned til bakken. Teltet ble levert fra Helsport både med og uten disse. Akkurat nå har jeg ikke bilder eller telt foran meg, så det er vanskelig å angi nøyaktig hvor jeg plasserte dem, men skal finne målene og poste om ikke andre kommer meg i forkjøpet. Men jeg husker at jeg prøvde meg frem ved å dra i teltduken da det sto oppslått hjemme. Første plassering ble for langt oppe og førte til at duken ble slappere nedenfor, så jeg flyttet festene lenger ned.

Og så ser jeg at jeg har skapt en liten misforståelse, jeg har Ringstind 2 av den første utgaven.

:smile:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ser ut til å være temmelig likt min plassering. Tror kanskje dette ble diskutert her i forumet og at jeg fikk mål her eller hos Helsport. Har ikke søkt etter en mulig tråd ennå, for det var så mye nytt her siden sist jeg var innlogget. Bildet er tatt under en spyletest. Som en kuriositet kan jeg nevne at på en tur høsten 2010 tok vinden alle teltstengene på teltet til en turkompis som bare måtte pakke sammen. Joda, jeg fikk teltduken midt i fleisen mange ganger og en stund måtte jeg bruke begge hendene til å holde teltduken oppe over hodet, men jeg er allikevel veldig fornøyd med teltet av mange grunner.

:smile:

RT2.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott, da er barduneringen avklart for mitt vedkommende. Da Ringstind 1 er 40 cm smalere en 2 personers utgavene er jeg trygg på at dette holder. når vinden kommer inn fra hodesiden. Noen vintercamping blir det av helsemessige årsaker ikke for meg, men med Ringstind 1 får jeg redusert vekten på sekken med nesten en kilo.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.