Gå til innhold
  • Bli medlem

Sykkeltur med start i Hamar


ostr

Anbefalte innlegg

Madammen og jeg tenkte oss på sykkeltur og vil starte eller slutte hjemme i Hamar. Tenkte en kort tur med 1-2 overnattinger. Gidder nok ikke å stresse avgårde, så setter vel en maksgrense på 5-6 mil om dagen. Ønsker også å prøve å unngå telt, så ser vel for oss å ta inn på campinghytter, eller aller helst DNT-hytter. Noen tips til fine ruter som oppfyller disse noe sære krav? Vil helst også holde oss til vei så mye som mulig, da hun ikke har sykkel som egner seg for terreng. Grusvei går greit :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hamar- Gåsbu videre til Lageråkvisla (DNT), evt: Mållia (DNT) evt: Brumundkampen (sove på gulvet der, ta med liggeunderlag ;) åpen brannhytte ) evt Sandfløten (DNT). Nevnt i avstand kort>lengre unna. Videre rundt nordover og ned til Vollkoia (kan sove på madrasser på Blåmyrkoia, men er ikke kokemuligheter her) evt nord til Godlidalshytta (obs; ikke grusvei helt frem). Er også DNT-hytter sør for Gåsbu, men disse kjenner jeg lite til. Vet noen er ved vei. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et forslag da er og sykle over mange av de gamle sætrene i ringsakerfjellet. Fra brdal til brummund, grimstilen, trille sti/traktorvei(150meter, etter googlemaps ser det ut som fin traktorvei på gressslette) så dere kommer over til veien som går over blekahaugen mot grimstilen, så videre opp om laulia, ljøsheim, og ned til åkersætra(dnt) kvarstadsætra og til skolla(dnt) Med transport til brumunddal, blir det 53 km sykling fra brumunddal

Så sykler dere fra skolla til til storstilen, sving nedom sjuguttsteinen som ligger litt nedenfor avkjøringa til storstilen, mot stenstilen.. Så opp mot storstilen igjen og ned mot elgåsen og kuåsen, sjusjøen og bergundhaugen, tomsætra, hammarsætera, bjønnåsbrua, prestsætra, og så til bringebusætra/halgutusveen(dnt) det er 58km til.. Dette medfører at dere sykler strekningen fra krysset der veien deler seg mot kvarstadsætra og ljøsheim etter brummund og til hammarsætra 2 ganger(1mil)

Da er det bare og trille hjem om nysætra, brumundkampen og gåsbu til hamar:) 43km.

Ta med fiskestang, mark, myggspray og nett mot knott :fear:

I Løten er det bare koia på gjetholen, målia og svartskogskoia. Svartskogkoia ligger vel en timinutters gange langs sti fra grusveien. Jeg sykler den strekningen av rondanestien på sykkel:) Ser ut som det er det samme på gjetholen. Litt vanskelig og legge opp ei rute etter vei til og fra disse koiene i grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det gode tips ja! Noen tanker/erfaringer med andre ruter sørover? Hvordan er det f.eks. å sykle mellom Svartskogkoia og Gammelsaga? Eventuelt Hamar - Svartskogkoia - Gammelsaga - Hamar? Er dette fine områder? Eller bør vi heller gå for Hedmarksvidda?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er ikke jeg noe særlig kjent utover stange. MEN om du sykler fra svartskog, mot rokosjøen, opp rokoberget, til oppegård og sykler mot søsveen så er du i stange allmenninga. Fin traktorvei, hjulspor med gress midt, etter hva jeg husker. Til du kommer til grusveien som går til sorten. Da kan du og komme igjen ved åsen handel/åsvang.. Da skal du og kunne sykle til gammelsaga ser det ut som. om knavlberget, lisætra og knukberget. da har du minimalisert tia på rv24. Men som sagt har kun sykla veien fra Løten om søsveen og til åsvang selv. Men veiene utover stangeskogene syntes da som grå striper på flyfoto, så det bør jo være ok grusveier.

 

Bare for og legge det til, -kart.finn.no- er lettvinn på brukerdefinerte ruter etter vei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for hjelpsomme svar, syntes Gammelsaga virket interessant fordi det visstnok er den hytta som er minst i bruk av alle hyttene til HHT. Skal også være ganske fin. Er ganske lite kjent i hele området, så vi får vel bare prøve og feile :-) Skal prøve å komme med en liten rapport om det blir noe av, dukket opp et lite problem som må ut av verden først (les: sykdom) :-P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var turen gjennomført! Endte med å sykle fra døren hjemme via Gammelsaga til Eidsvoll. Fulgte Mjøstråkket mellom Hamar og Espa og fra Midtskogen vest for Trautskogen over Minnesundbrua, opp til Oppsal og ned til Eidsvoll. Fra Espa syklet vi over E6 via Vensvangen og Bergsjøen til Gammelsaga og fortsatte ned til Trautskogen og bort til Mjøstråkket igjen. Nydelig og variert natur, mellom Ottestad og Tangen regjerte lukten og synet av nyslått høy, modent korn, potetplantasjer og skog. Var vel det man kan kalle balsam for sjelen. Må nok allikevel si at vi dessverre fikk en liten knekk etter at vi kom til Espa og slet oss opp bakkene til Vensvangen. Fikk forresten slått av en god prat med tips og føreforhold med to lokale. Vi visste derfor også at det som ventet oss på Vensvangen, var en nygruset skogsvei. Dette gjorde da føret så håpløst store deler derfra og til Bergsjøen at vi måtte trille. Så imidlertid at etter at grusen har satt seg litt, vil det være en svært behagelig tur fra Vensvangen til Gammelsaga. Ble forresten også anbefalt en dukkert i Bergsjøen, der det visstnok er sandstrand, men vi kom hit såpass sent at solen var på vei bort og var derfor ikke aktuelt for oss. Gammelsaga er i og for seg en flott liten hytte man med stor sannsynlighet vil få for seg selv (så i hytteboka at det nærmest hadde vært "rush" nå i juli med 3-4 overnattinger!). Ufortjent lite besøkt. Passer nok også veldig fint å ta turen hit med bil eller sykkel for så å ta seg turer i området, særlig i bærsesong(tyttebær begynner å bli modent nå)!

 

Her tok vi ihvertfall natten og startet dag 2 med å trille rolig ned til Trautskogen. Tok en svipptur innom Eriksrud og (naken)badet i Spetalsjøen, nydelig og lite besøkt tjern. Er nok også gode muligheter for telting rundt vannet, som forøvrig holdt 26(!) grader! Veien over Brennhaugen var ganske bratt, med den utsikten det fører med seg. Stemningen løftet seg stort da vi kom til sandstranden i sørenden av Lysjøen og tok enda et bad og lunsjet her før trilleturen ned til Minnesund. Må si at Stange allmenning virkelig slår oss som et flott og variert område. Videre tok vi som sagt turen over Minnesundbroen og opp til Oppsal på en til tider skummelt smal landevei, som overrasket med turens kanskje fineste utsikt like før utforkjøringa ned mot Eidsvoll. En tur jeg ikke vil nøle et sekund med å anbefale.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.