Gå til innhold
  • Bli medlem

kanotur i Pasvik-ødevassbekken?


Anbefalte innlegg

Leser i padleboka til Køhn at man kan padle fra Ødevann ned Ødevassbekken til Pasvikelva. Noen som vet hvordan vannstanden er i denne bekken i juli-august. Tenker å dra fra Sortbrysttjern, over i Ellenvann, bære til ødevann( noen som har gjort denne turen? Går bæring greit der?) og ned til Pasvikelva via ødevassbekken hvis dette er mulig. Har en allykano og trenger derfor ikke store bekken for å padle.

 

En ting til: kan man krysse fra Finskebukta og inn i Finland med kano eller er det et lukket gjerde der som hindrer kryssing

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei! Påtraff 2stk i juli 2010 på treriksgrensa som hadde tatt samme tur, bare med en avstikker innom røysa. De skulle ned Ødevassbekken og tidlig dagen etter ble de observert forbi Tangenfoss. Det må tydeligvis ha gådd bra med tanke på tidsforbruk. Har krysset bekken øverst, og det er det periodevis grunt og steinete. Med brua og 4-500metet opp er det noe tett med skog, uten at jeg tror det skal ha noe å si for padlinga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var der inne i fjor. Gjerdet til Finland smetter du fint under med kano, men du kommer ikke mange metrene før du må bære litt. 

Vi tok ikke turen til Ødevann, men gikk fra det vannet sør for Skinnposevannet (husker ikke navnet på det) til grensa, og om terrenget er nogenlunde likt ser jeg ikke for meg at det byr på problemer å bære til Ødevann. Fin furuskog.

Se om du får has på gjedda som åt seg gjennom håven min ved Finskebukta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Takker  for svar fra alle. Er nå i Vaggetem ( pasvik cafe og camping) og nyter livet. Finværet har kommet og værvarsel er fint fremover. Er en del mygg, men ikke verre enn man kan oppleve i f.eks femundsmarka. Ha med nok myggmiddel og impregner klær og sokker med permethrin. Ta også med myggspriral for å rense telt/hytte for mygg

 

Var inne på dagstur (til fots) ved Ellenvann i går. Nydelig område. Traff et par kanopadlere, men i motsetning  til Femundsmarka er dette område lite besøkt.

 

Noen  tips:

 

Veien fra Kirkenes er svært dårlig. Den er asfaltert, men har fått status som Norges dårligste  vei.

 

http://www.finnmarken.no/nyheter/article7385873.ece

 

 

Kjør forsiktig. Veien inn til sortbrysttjern er dårlig grusvei, Kan kjøres med vanlig bil, men hvis du har Audi A6 med ekstrem lavprofildekk er det nok lurt å holde seg unna

 

Det er butikk og bensin på Svanhovd. Men intet frilufts eller  fiskeutstyr. Butikk i Skogfoss er nedlagt. Kjøp alt du trenger før du forlater Kirkenes.

 

Det er relativt god mobildekning her, både Netcom og Telenor, også inne ved Ellenvann. Du har i tillegg dessuten meget god dekning fra Russland rundt Ellenvann (megafon heter nettleverandøren). OBS, det er dyrt å ringe via Russland

 

Er enormt mye fisk her. Enorme gjedder, mye abbor og harr og mye stor ørret i Pasvikelva.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.