Jump to content

Vasking av telt


REs

Recommended Posts

Kjøpte meg et brukt telt, en Helsport Ringstind Light 2, som sikkert ikke hadde vert pakket opp etter siste tur. Den luktet ca. likt som meg selv etter noen gode døgn i naturen uten dusj og deodorant, og jeg tenkte at da må vel den rette medisinen være den samme for teltet som for meg selv. Altså en tur i badekaret.

Behandlingen er enda ikke helt avsluttet, men det ser lovende ut så langt.

Men hvis nå dette ikke skulle være nok?

Det hadde vert interessangt å høre om noen har erfaring med tilsvarende behandling av telt, og hva med f.eks. en omgang på finvaskprogram i vaskemaskinen?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Du kan sette opp teltet i hagen og sause det inn med Nikwax Tech Wash blandet i vann, både innvendig og utvendig (http://www.outnorth.no/no-nikwax/tech-wash.php). Vask med en svamp, og vær ekstra forsiktig med sømmene. Spyl av med hageslangen og la stå oppslått til det har tørket. Lurt å gjøre på en dag med sol :-)

I solsteiken, tørker vel såpa litt for raskt. Da hadde jeg satt opp teltet i skyggen. Eller ventet på finvær og vasket etter at sola var gått ned.

 

Vasket noen telt ungdommen (mine og andres), grunnet uforsiktighet under oppsetting/nedtagning og det ble gjørme, o.l. på duken. Brukte bare såpe og vann. Men de luktet det ikke slik TS nevner. Men mye lukt blir også borte ved utlufting, over noen dager. Men, dette vet sikkert TS selv.

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg bare hatt håndvarmt vann i badekaret plus en skvett Milo. Vannet ble ganske skittent, men det er vel naturlig siden bunnen ofte kan bli lit skitten etter en stund.

I følge reklamen så skal alt som tåler vann tåle Milo, og vanntettheten av stoffet ligger vel som et belegg på innsiden. Det skulle vel ikke være nødvendig med så mye impregnering etter en slik behandling.

Skal skylle med rent vann en gang til før teltet henges til tørk på loftet så får vi se.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

TS. Så - du tok det i badekaret. :) Bare du var forsiktig med varen så går det sikkert greit. Membranen på innsiden av ytterduken, liker nok ikke for varmt vann.

 

Kanskje du skulle ringe, (eller en mail), til Helsport, angående en eventuell impregnering. Er usikker på om det er nødvendig, grunnet membran.

Link to comment
Share on other sites

En titt på Helsport sine hjemmesider ga faktisk svar på ganske mye.

http://www.helsport.no/no/Infosenter/Bruk_og_vedlikehold_telt/

Bruk og vedlikehold telt.

Ikke vann over 30 grader. Her var jeg nok godt innenfor, men det var visst ikke så lurt å bruke vaskemiddel. Håper ikke Milo har gjort for stor skalde. 

Og ikke vaskemaskin.

Og så var det impregnering. Teltet er impregnert fra fabrikken og det er nok lurt å gi det en omgang etter den vaskingen jeg har utsatt det for, sånn for sikkerhets skyld. Jeg får nok gå innom XXL og høre om de har litt Helsport teltimpregnering.

 

http://www.fjellforum.no/topic/21150-helsport-impregnering/

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hengte opp teltet til tørk i går og vannet prellet av ytterduken som på en gås.

For sikkerhetsskyld så hadde jeg kjøpt inn en flaske impregnering, men den får jeg ha i bakhånd hvis det skulle vise seg at duken ikke er tett nok.

http://www.fjellsport.no/nikwax-tent-gear-proof-300-ml.html?utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Nikwax%20Tent%20Gear%20solarproof%20telt%20impregn&from=kelkoo

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy