Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjell-quiz


El Gringo

Anbefalte innlegg

Kan det være på vei fra Store Soleibotntind til Søndre Soleibotntind med Nordre i bakgrunnen? I så fall blir det vel Dyrhaugsryggen enda lenger bak igjen.

Litt brattere enn hva jeg hadde forestilt meg, men det ser jo ut som det er rikelig med plass til hender og føtter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

El Gringo, det stemmer! :D Skaret mellom store og søre Soleibotntind 30.07.2002.

Det ser kanskje bratt ut ja, men enkel klyving bort til der vi sitter og ned i skaret. Så klyving videre til søre Soleibotntind ved å gå litt ned mot høyre før en tar opp mot toppen. En ser delvis hvor ruta går, og rikelig med tak for hender og føtter ja. Ikke vanskelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellfinn
Fjellfinn: Jeg hadde omtrent samme utsikten fra Ilfjellet i november! Kjempen i det fjerne skulle nå vel være Tronfjell ved Alvdal. Jeg kjenner igjen den markerte toppen til venstre i bildet, men vet ikke hva den heter,

Jeg vet ikke hva toppen med mast på heter heller. :)

Det blir spennende å få svarene! :wink:

Bildet er hentet fra en gammel serie fra Kongsvarden i Rennebu:

http://www.krovoll.net/Kongsvarden/slides/P3.htm

Det i ungdomens dager, da alt var stort og ukjent, og Tron var en ukjent sagafigur :evil:

Jeg innbilte meg da at det var Forolhogna vi så bakom masta, men nå ble jeg i stuss

Nils :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå ble jeg usikker selv. Men etter sammenligning med mine egne bilder fra Ilfjellet tatt i høst, så får jeg det ikke til å stemme med Forelhogna (selv om det ligner!) da denne burde ligge et stykke lenger til venstre og dermed ute av bildet. På ett av bildene mine så jeg imidlertid et fjell litt til venstre for Tron som er ganske likt fjellet på bildet ditt. Jeg er usikker på hvilket fjell dette er, men det er et par fjell på østsiden av RV3 det godt kan være, kanskje mest sannsynlig Sverjesjøhøa på 1241 moh (og med det kom enda et fjell inn på den uendelige listen av fjelltopper jeg har lyst til å besøke!). Eventuelt er Sverjeshøa det litt flatere men høyere fjellet til venstre som er utenfor bildet ditt men kan ses på midt...og den toppen vi egentlig diskuterer blir da det litt lavere, men smale Hælfjellet på 1167 moh. Jeg har lagt ved et par bilder fra Ilfjellet med noen piler og forslag til hva vi ser.

post-436-133474414214_thumb.jpg

post-436-133474414219_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ett av bildene mine så jeg imidlertid et fjell litt til venstre for Tron som er ganske likt fjellet på bildet ditt. Jeg er usikker på hvilket fjell dette er, men det er et par fjell på østsiden av RV3 det godt kan være, kanskje mest sannsynlig Sverjesjøhøa på 1241 moh...

Tror du har rett der, El Gringo.

Har intet mer å bidra med på den, så jeg prøver en ny en.

Hva heter toppen mot høyre bildekant?

Noe konkret å spore ut fra kan skimtes omtrent midt i bildet... :D

post-51-133474414224_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg innbilte meg da at det var Forolhogna vi så bakom masta, men nå ble jeg i stuss

Nils :D

Jeg har nok ingen fasit her, men er enig med El Gringo i at det er Tron som er det store fjellet bak masta.

Eventuelt er Sverjeshøa det litt flatere men høyere fjellet til venstre som er utenfor bildet ditt men kan ses på midt...og den toppen vi egentlig diskuterer blir da det litt lavere, men smale Hælfjellet på 1167 moh.

Støtter også dette resonnementet her. Tror toppen til venstre på Fjellfinns bilde er Hælfjellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mens vi venter på en løsning på eaa sitt bilde legger jeg ut et annet et, antageligvis litt lettere dette her. Hvilke topper er dette?

Endelig et spørsmål fra et område hvor jeg har vært. Sydøstre- og Sydvestre Styggehøbreatind. Sydøstre til høyre. Bildet er antageligvis tatt fra Nordre Blåbrehø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mens vi venter på en løsning på eaa sitt bilde legger jeg ut et annet et, antageligvis litt lettere dette her. Hvilke topper er dette?

Din var noen hakk lettere enn eaa sitt ja. Dette må da være SV (2220) og SØ (2232) Styggehøbretind med den vanskelige eggen imellom disse.

Har intet mer å bidra med på den, så jeg prøver en ny en.

Hva heter toppen mot høyre bildekant?

Noe konkret å spore ut fra kan skimtes omtrent midt i bildet...

Tja, si det du. :) Min første tanke var området mellom Østerdalen og Gudbrandsdalen, i nærheten av vannene Lyngen eller Myklebysjøen. Nå husker jeg at du for lenge siden hadde et bilde i quizen av Lyngkampen (1187), og jeg sjanser på at ditt siste bilde også er fra den turen, men kanskje motsatt vei.

Gjetter på at toppen til høyre er Akselvorda (1125) og at søre Gråvorda (1078) er midt i bildet. Fjellet i det fjerne kan da f.eks være Trysilfjellet? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

[Tja, si det du. :? Min første tanke var området mellom Østerdalen og Gudbrandsdalen, i nærheten av vannene Lyngen eller Myklebysjøen. Nå husker jeg at du for lenge siden hadde et bilde i quizen av Lyngkampen (1187), og jeg sjanser på at ditt siste bilde også er fra den turen, men kanskje motsatt vei.

Gjetter på at toppen til høyre er Akselvorda (1125) og at søre Gråvorda (1078) er midt i bildet. Fjellet i det fjerne kan da f.eks være Trysilfjellet? :?

Fy f....! Du er uslåelig! :):)

Du har helt rett. Og cluet jeg nevnte midt i bildet var jo sjølsagt ikke S. Gråvorda, men den bakenforliggende Horta med radio/tv-senderen på toppen... Og som du også sier, er det Trysilfjellet ute ved horisonten til venstre.

PS. Fant noen dager senere gulpebolle av snøugle (!) ved varden på søre Gråvorda/1078! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har rett Nils. Egentlig et lurespørsmål. Siden det er kanskje Norges mest beferdede fjelltur, kunne man kanskje vente en rask gjenkjenning. Men det er ikke så mange som har sett Besseggen fra denne kanten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så det VAR ved Bessvatnet! Jeg satt her og håpet at Nils for en gangs skyld hadde tatt feil nå. :D

Jeg syntes liksom det så litt for "trangt" ut mellom Veslefjellet og Besshø på bildet...ikke helt sånn som jeg husket det fra min egen tur på Besshø i 2002. Men den gangen var det sommer og en del tåke og ganske annerledes. :)

Uansett, hvor er dette? Hvor er jeg på vei ned fra (ikke topp, det blir gjetning), hva heter breen, og hva heter fjellet vi ser bunnen av bak?

Klarer dere forresten å se en person (meg) på bildet? Det slo meg da jeg så dette bildet for første gang at jeg hadde hatt et problem hvis jeg lå med brukket bein og ventet på at et helikopter skulle oppdage meg fra luften. :)

post-436-133474414609_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syntes liksom det så litt for "trangt" ut mellom Veslefjellet og Besshø på bildet...
Det var mitt inntrykk også med en gang jeg trodde jeg så hva det var, og i tillegg virket det så bratt opp mot Besshø.

Uansett, hvor er dette? Hvor er jeg på vei ned fra (ikke topp, det blir gjetning), hva heter breen, og hva heter fjellet vi ser bunnen av bak?

Klarer dere forresten å se en person (meg) på bildet?

Det ser ut som nederste del av Heillstugubreen og at du er på vei ned fra Veoskaret. Isåfall blir det Heillstuguhø vi ser bunnen av bak...?

Om du er synlig? Ja, ser en mørkkledd person litt nedenfor og til venstre for bildets sentrum. Var et lite bilde, så ikke lett å se. God kamuflasje det der. :shock:

Prøver en ny mens vi er igang. :D Hvor befinner vi oss her? Hva heter breene?

post-42-133474414681_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er riktig.

Jakken min er grønn mens buksen er litt mer grågrønn. De klærne der er utslitte nå, bildet ble tatt i 2001, men jeg har kjøpt meg nye klær. Jeg hadde tenkt å kjøpe noen litt mer fargerike for sikkerheten, men da jeg så de jævlige, skrikende fargene som er på årets jakkemodeller, så orket jeg bare ikke! :D

Heldigvis (?) fant jeg til slutt en grå og svart Norrøna-jakke, så i år blir jeg enda vanskeligere å se i steinrøysene. Jeg får bare satse på å IKKE brekke et bein når jeg går tur alene. :shock:

Den ura fra Heillstugudalen og opp i Veoskardet har jeg forøvrig gått opp/ned én gang i tåke og surt vestavær med sleipe og ekle steiner (da bildet ble tatt), én gang med tung og sleip og fæl nysnø og fryktelig kald vind, og én gang i en solstek og hete som var helt ekstrem til den høyden å være! Det blir en stund til neste gang jeg skal opp der. :D

Mortens forslag til det nye bildet hørtes ikke så dumt ut. Jeg har fremdeles Nordre Bukkeholstind til gode og har lurt litt på hvordan jeg skal ta den. Har lurt litt på mulighetene for å gå fra Bukkeholet og opp LANGS breen, men det ser ut som det er et par steder det ikke lar seg gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nils: Bukkeholsbrean til venstre og Tverråbrean til høyre. Du kommer fra Styggehøe og er på vei mot et knippe Bukkeholstinder. ?

Helt rett Morten, bortsett fra at vårt knippe med Bukkeholstinder ble meget begrenset denne dagen. Vi ga oss etter Bukkeholstind NØ/2011 da mørket kommer noe raskere i midten av september. Dessuten var vi godt fornøyde etter å ha traversert den noe rufsete eggen vestover fra Styggehø på våte og nysnødekte steiner. :shock:

Jeg har fremdeles Nordre Bukkeholstind til gode og har lurt litt på hvordan jeg skal ta den. Har lurt litt på mulighetene for å gå fra Bukkeholet og opp LANGS breen, men det ser ut som det er et par steder det ikke lar seg gjøre.

Ta den som vårskitur fra Spiterstulen enten via Tverråbreen eller Bukkeholsbreen. Jeg gikk for førstnevnte bre, og det var ikke lange turen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heldigvis (?) fant jeg til slutt en grå og svart Norrøna-jakke, så i år blir jeg enda vanskeligere å se i steinrøysene. Jeg får bare satse på å IKKE brekke et bein når jeg går tur alene. :evil:

Jeg har satset på en sjokkfarge på jakken min, selv om jeg ikke har planlagt noe redningsaksjon. Jeg legger ut et bilde til. Noen som ser hvor dette er?

post-248-133474414699_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke Leirhø eller noen av Veotindene. Skiene ble satt igjen et par hundre meter lengre nede, da det begynte å bli bratt. Fjellet nede til høyre er også en 2k topp, men det var uaktuelt å bestige fra denne siden om vinteren, uten sikring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.